Telecomunicatii

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Memoriu justificativ 02
Cap. I Telecomunicatii telefonie 03
Cap. II Telefonia 04
2.1 Telefonia multipla. 07
2.2 Cum se desfasoara o convorbire 11
Cap.III Conceptul de Roaming 11
3.1 Fara carcasa 14
Cap. IV GSM la noi in tara 16
4.1 Telefonul celular in viitor 17
4.2 Cum functioneaza un telefon mobil 18
4.3 Telefoanele mobile si statiile radio 18
Cap.V Interiorul telefonului mobil 19
5.1 Telefoane digitale 21
5.2 Probleme la telefoanele mobile 22
5.3 Istoria telefonului 23

Extras din proiect:

Inventarea telefonului marcheaza o etapa capitala in istoria telecomunicatiilor, acesta fiind primul aparat capabil de a transmite sunetul in toata complexitatea sa: inaltime, intensitate si timbru. Un telefon este compus dintr-un emitator, un receptor si un disc sau un mecanism dotat cu butoane pentru formarea numerelor. Emitatorul transforma sunetul intr-un curent electric fluctuant, pe cand receptorul retransforma acel curent in sunet. Telefonul poate functiona datorita deplasarii sunetului prin aer sub forma de unde. Cuvintele sunt transportate de ele prin aerul miscat de corzile vocale. Aceste unde sonore exercita o forta destul de mare pentru a indoi usor a folie subtire de metal. Astfel, ea vibreaza dupa modelul undelor de sunet. Un emitator e format dintr-o asemenea diafragma mica de metal ce acopera o camaruta cu granule de carbon. Cand un val de unde sonore preseaza pe diafragma, ea comprima carbonul si foarte mult curent isi face loc. Apoi, cand folia metalica revine in pozitia initiala, curentul revine si el la normal. Astfel, intensitatea lui depinde de undele provocate de voce, variatiile reprezentand replica electrica a vorbirii. Acest curent electric fluctuant se deplaseaza catre receptorul telefonului. Inauntrul partii sale superioare este o sonerie intre un magnet permanent si o bobina. Atasata de sonerie e o diafragma de plastic. Cand variatiile curentului trec prin bobina, devine un electromagnet. Variatia atractiei magnetului asupra soneriei determina diafragma sa vibreze, transmitand unde sonore auzite ca voci umane. A treia parte din care e alcatuit telefonul este discul sau mecanismul dotat cu butoane care centralei unde doresc sa apeleze. Formarea se permite utilizatorilor sa comunice aparatului si efectueaza prin transmiterea unei serii de pulsatii centralei. De exemplu, pentru cifra 9, curentul e intrerupt de noua ori, pentru 8 de opt ori etc.Cand este format un numar, pulsatiile se deplaseaza prin cabluri de cupru ce leaga aparatul de o centrala telefonica locala. Acolo, aceste coduri sunt descifrate si legatura este facuta cu linia telefonica dorita. Aparate telefonice

Cap.I Telecomunicatii telefonie

Inventarea telefonului marcheaza o etapa capitala in istoria telecomunicatiilor, acesta fiind primul aparat capabil de a transmite sunetul in toata complexitatea sa: inaltime, intensitate si timbru.

In anul 1860, un profesor german Philipp Reis realiza un aparat care transmitea sunete muzicale cu ajutorul electricitatii. El a reusit sa comercializeze telefonul sau, dar calitatea aparatului era insuficienta pentru a transmite vorbele.

Telefonul il datoram americanului Graham Bell, care in anul 1876 construia primul aparat cu utilitate practica. Paternitatea telefonului a fost hotarata in urma unui proces deoarece, la doua ore diferenta dupa Bell a prezentat si Elisha Gray o cerere de brevet bazata pe o schita asemanatoare.

In anul 1877 se creeaza Bell Telephon Company Edison, prin care telefonia intra in faza comerciala. In acelasi an, Western Union Company ii cere lui Thomas Edison sa puna la punct un aparat pentru a concura cu Bell Company. Acesta construieste un emitator cu rezistenta variabila mai sensibil decat al lui Bell, care va deveni primul microfon cu grafit (27 aprilie 1877). Un an mai tarziu David Hughes construieste un microfon foarte sensibil format dintr-un creion de carbune.

Primele aparate telefonice erau incomode deoarece microfonul si casca receptoare nu erau fixate. Au aparut apoi, telefoane cu microfonul fixat de aparat si casca mobila. In anul 1882 s-a construit un suport pe care au fost fixate casca receptoare si microfonul. In ceea ce priveste alimentarea, posturile telefonice erau cu baterie locala si cu baterie centrala, in functie de locul unde era plasata pila de alimentare a circuitului de microfon.

Comunicatiile - elementul esential in dezvoltarea oricarei afaceri - beneficiaza, de cele mai multe ori, de foarte putina atentie din partea conducerii firmelor. Cele mai multe firme din Romania au centrale telefonice vechi, uzate atat fizic cat si moral. Indiferent de tipul de centrala care urmeaza sa fie inlocuita, de vechimea ei, de gradul ei de uzura, companiile romanesti pot primi in locul acestora un echipament nou, modern, pregatit sa faca fata tuturor sistemelor de comunicatie prezente Telefoanele, ele erau cu baterie locala si cu baterie centrala. Problema automatizarii centralelor s-a pus inca din ultimele decenii ale secolului al XIX-lea. Prima centrala din Europa, instalata la Amsterdam in anul 1898, putea deservi 400 de abonati.

Telefonia folosea la inceput liniile telegrafice care, cu timpul s-au dovedit insuficiente. Si in telefonie ca si in telegrafie s-a adoptat sistemul multiplex al transmiterii simultane, pe acelasi circuit a mai multor convorbiri. O contributie importanta in domeniul telefoniei multiple are inginerul roman Augustin Maior (1882-1963), care in anul 1905 realizeaza experimental comunicatii telefonice multiple cu ajutorul curentilor alternativi de inalta frecventa. La sfarsitul anului 1877 s-au facut experiente cu aparate telefonice la Fabrica de aparate telegrafice si de semnalizare ,,Tierich & Leopolder" din Bucuresti. In Moldova, Titu Maiorescu aflat la Dorohoi a vorbit la telefon cu statia Mihaileni. La Iasi, in anul 1882, s-au inlocuit unele aparate Morse de la sectiile de politie, cu aparate telefonice. Era o comunicatie de serviciu care functiona pe linia telegrafica. Reteaua telefonica s-a extins in anul 1887, s-a introdus telefonia publica in anul 1896 si telefonia automata in 1936.

In anul 1883 s-a instalat si prima centrala manuala cu cinci numere. Primele comunicatii interurbane s-au facut pe traseele Bucuresti - Sinaia si Bucuresti - Braila - Galati. In anul 1906 a fost instalata prima centrala automata cu 20 numere, insa practic automatizarea s-a realizat in anul 1927 cand s-a instalat o centrala automata cu 300 de numere.

Istoria mondiala a telecomunicatiilor se inscrie pe o linie istorica incepand cu telegraful si extinzandu-se pana la Internet.Se prezinta anii aparitiei pe plan mondial ai Telegrafiei (1832 - 1844), Telefoniei.

(1876), Radioului (1895), Televiziunii (1884-1923) si Internetului (1982) care constituie cele cinci mari etape ale telecomunicatiior.

Bibliografie:

Radulescu: Telecomunicatii, Editura Teora, Bucuresti 1998

S. Condrea Retele si sisteme de Telecomunicatii

Internet.

Download proiect

Primești proiectul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
7 769 cuvinte
Nr caractere:
40 483 caractere
Marime:
139.80 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Tehnologii
Data publicare:
29.07.2017
Structură de fișiere:
  • Telecomunicatii.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Termenul de telecomunicatii inseamna comunicatiile efectuate la distanta. Astfel radioul,...
Summary Telecommunications are a very complex domain and they play a huge role in the...
Marea Britanie are ceae mai liberalizata si competitiva piata de telecomunicatii din...
Curs nr.1 I. Parametrii specifici diportilor pasivi Functiile de circuit ale diportilor pasivi...
Primul calculator electronic digital a aparut in anul 1937, fiind inventat de John V....
Sus!