Dulap cu 2 uși

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Argument
2. Continutul propriu-zis.
2.1. Descrierea tehnica a produsului
2.2. Nomenclatorul de repere
2.3. NTS
3. Bibliografie
4. Anexe
4.1. Desen in perspectiva
4.2. Vederi
4.3. Sectiuni
4.4. Planul de operatiuni

Extras din proiect:

Pentru proiectarea si realizarea produsului ,,dulap cu trei usi" se are in vedere respectarea conditiilor generale de proiectare ale unui asemenea produs prevazute in normativul de dimensiuni ale mobilierului pentru locuinte, avand in vedere spatiul si dimensiunile locuintelor.

Dulapul este folosit de catre toti membrii familiei, trebuie adoptat in ceea ce priveste inaltimea la posibilitatea folosirii acestuia, inclusiv de copii.

Tinand cont de acest aspect, dulapul cu trei usi va avea urmatoarele dimensiuni:

- lungimea: 1500 mm

- latimea: 580 mm

- inaltimea: 1800 mm

Dupa stabilirea dimensiunilor optime ale acestui produs, se trece la stabilirea particularitatilor de compartimentare a interiorului prin eficienta economica si tehnologica (executarea de materiale ce se gasesc in tara si de utilaje de care dispun). Ca sistem constructiv, ,,dulapul cu trei usi" va fi executat sub forma de corp utilizandu-se ca materie prima pentru confectionarea reperelor componente, panouri din P.A.L. furniruit pe ambele fete si canturi cu furnire estetice.

Avand in vedere dimensiunile principalului format din P.A.L. ce se utilizeaza la fabricarea mobilei ( 3660 x 1870 x 16 mm) la intocmirea diagramelor de debitare ar rezulta mari pierderi nefiind posibila incadrarea in consumurile specifice, se vor utiliza in constructia dulapului, panouri din P.A.L. de mici dimensiuni.

Tinand cont de cele mentionate, ,,Dulapul cu trei usi" face parte din categoria mobilierului corp.

Panourilor componente in structura dulapului li se vor aplica furnire pe ambele fete iar pe canturi furnire estetice. furniruirea placilor se va face pe fetele vizibile cu furnir de stejar iar la suprafetele interioare cu furnir din fag sau din diferite specii.

Pentru a se putea utiliza la operatia de furniruire, furnire de dimensiuni mici (clasa a doua si a treia), pentru peretii laterali placile orizontale si pereti intermediari, furnirul se va aseza in plan transversal.

Pe acelasi considerent si la usi pe partea interioara, furnirul va fi asezat transversal iar suprafetele exterioare vor avea furnirul asezat in forma de X.

Toate aceste procedee conduc la o crestere a eficientei economice in vederea executarii dulapului cu trei usi.

Avantajele acestui sistem constructiv fata de stilul clasic de dulap cu trei usi sunt :

- permite miscarea dimensiunilor reperelor incadrandu-se in diagramele de debitare urmarind cresterea randamentului de utilizare a materiei prime ( P.A.L. si furnire);

- prin tipizarea dimensiunilor la placile superioare si inferioare, aceleasi dimensiuni avand si acelasi mod de prelucrare mecanica;

- prin interschimbabilitatea placilor orizontale si a peretilor laterali creste productivitatea muncii la montarea dulapului chiar pe banda;

- prin reducerea dimensiunilor in special la inaltimea si furniruirea transversala eventual in X a reperelor se pot folosi formate reduse din P.A.L. precum si furnire de dimensiuni mici.

- furniruirea suprafetelor exterioare cu furnir de stejar si a suprafetelor interioare cu furnir de fag sau diverse specii se obtine o mare economie de furnir de stejar care este mult mai scump decat cel de fag sau diverse specii;

- prin compartimentarea corpului dulapului creste functionalitatea ocupand acelasi spatiu in locuinte avand rolul s de depozitare.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dulap cu 2 Usi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
1 907 cuvinte
Nr caractere:
10 060 caractere
Marime:
17.32KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Tehnologii
Tag-uri:
proiect, desen, functionare
Predat:
la liceu
Sus!