Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Absenteismul este definit ca un fenomen social cu implicatii economice, care se manifesta prin absenta frecventa si nemotivata a lucratorilor de la locul de munca si la lipsa de asiduitate in munca, acesta fiind un comportament al celui care este adesea absent.

Absenteismul este un fenomen intalnit, in special, in cazul activitatilor care se desfasoara in conditii dificile, prezinta un risc ridicat de accidente sau de imbolnaviri profesionale, precum si in situatia activitatilor repetitive, obositoare, monotone, etc. Pe de alta, absenteismul in munca poate avea cauze de natura subiectiva ( aceste cauze determinand o anumita atitudine fata de munca).

A fi absent inseamna a nu fi de fata, a lipsi, a nu fi prezent sau a nu fi atent la ce se petrece in jurul tau, a fi dus pe ganduri.

Cele mai frecvente cauze ale absenteismului sunt problemele de sanatate, desi in unele tari sunt mentionate si probleme mai generale cum ar fi monotonia si stresul asociat locului de munca.

Afectiunile musculo-scheletice si problemele respiratorii se numara in mod frecvent intre primele doua cauze, la fel ca si durerile de spate si anumite sindroame precum leziunile cauzate de miscari repetitive. Cu toate acestea, simpla cunoastere a cauzelor absenteismului spune putine despre contextul social care determina oamenii sa considere aceste probleme un motiv suficient pentru a absenta de la locul de munca. Angajamentul unui angajat fata de angajator, costurile financiare ale absenteismului, presiunile de a se prezenta la locul de munca, dispozitiile privind plata indemnizatiei de boala si programele de promovare a sanatatii constituie factori care influenteaza aceste decizii.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Absenteismul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 733 cuvinte
Nr caractere:
14 937 caractere
Marime:
20.82KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Științele Comunicării
Tag-uri:
Absenteismul, comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Științele Comunicării
Sus!