Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Generalitati

Ucraina este o tara in Europa Orientala. Cu o suprafata de 603.700 km? si cu o iesire la mare in lungime de 2.782 km, Ucraina este a patruzeci si patra tara din lume ca suprafata. Este a doua tara din Europa ca suprafata, dupa Rusia.

La nord, Ucraina se invecineaza cu Bielorusia si Rusia, aceasta din urma fiindu-i vecina si la est. La vest, Ucraina se invecineaza cu Polonia, Slovacia si Ungaria. La sud-vest, are granite cu Romania pe Tisa in Maramures, in Bucovina, si mai la sud pe Dunare si in Delta Dunarii, pe Bratul Chilia ; intre aceste doua portiuni, vecina Ucrainei este Republica Moldova. Prin urmare Ucraina are 7 vecini dintre care patru in Uniunea Europeana.

Conform Constitutiei, limba oficiala a Ucrainei este limba ucraineana. Rusa, limba oficiala de facto a Uniunii Sovietice, este vorbita de multi ucraineni, mai ales in regiunile estice si sudice. Conform recensamantului din 2001, 67.5% din populatie a declarat ucraineana ca limba materna si 29.6% au declarat rusa. Majoritatea vorbitorilor nativi de ucraineana cunosc rusa ca a doua limba.

Conform recensamantului din 2001, ucrainenii compun 77,8% din populatia tarii.

Alte grupuri etnice semnificative sunt: rusii (17,3%),romanii (0,8%), belarusii (0,6%), bulgarii (0,4%), maghiarii (0,3%), polonezii (0,3%), evreii (0,2%),armenii (0,2%), grecii (0,2%).

Ucraina se considera a fi intr-o criza demografica, datorita mortalitatii ridicate si a natalitatii scazute. Natalitatea in Ucraina este de 9,55 nasteri la mia de locuitori anual, iar mortalitatea este de 15,93 decese la mia de locuitori anual.

Ucraina s-a proclamat independenta in 1991. Aceasta tara este o republica cu un Parlamentul unicameral, Consiliul Suprem (Rada Suprema).Constitutia actuala, adoptata in 1996, stabileste un sistem prezidential-parlamentar. Presedintele, care este seful de stat si directorul executiv cu puteri extinse, este ales prin vot popular pentru un mandat de cinci ani. Primul-ministru si ministri adjuncti sunt numiti de catre presedintele si aprobata de Rada Suprema. Presedintele numeste, de asemenea toti ministrii guvernului ca precum si sefii administratiilor teritoriale locale (cu exceptia municipiilor).

Bibliografie:

European Commission, European Nighbourhood Policy, http://ec.europa.eu/world/enp/documents_en.htm#1

Centrul dela Sibiu pentru studii de pace, http://www.cssp.ro/state/ucraina/

Revised EU-Ukraine Action Plan on Freedom, Security and Justice Challenges and strategic aims, http://ec.europa.eu/world/enp/pdf/action_plans/ukraine_enp_ap_jls-rev_en.pdf

http://www.tourismguide.ro/x/ucraina/

Implementation of the European Neighbourhood Policy in Ukraine Progress in 2011 and recommendations for action, http://ec.europa.eu/world/enp/docs/2012_enp_pack/progress_report_ukraine_en.pdf

Communication from the commission to the european Parlament and the Council, http://ec.europa.eu/world/enp/pdf/progress2010/sec10_524_en.pdf

Communication from the commission to the european Parlament, Implementation of the European Neighbourhood Policy in 2008, http://ec.europa.eu/world/enp/pdf/progress2009/sec09_515_en.pdf

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ucraina.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
4 094 cuvinte
Nr caractere:
22 617 caractere
Marime:
32.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Științe Politice
Tag-uri:
ucraina, rusia
Predat:
la facultate
Materie:
Științe Politice
Sus!