Politică externă și diplomație

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Diplomatia este arta de a reprezenta interesele nationale ale unei tari in afara acesteia prin folosirea mijloacelor pasnice. Pe scurt, diplomatia reprezinta arta, stiinta si practica desfasurarii de negocieri intre reprezentantii unor grupuri sau state. Intr-un sens mai strict, termenul este in general aplicat diplomatiei internationale, procesului complex de inter-relationare intre diplomatii de profesie ce reprezinta pozitia oficiala a unui stat, a unei organizatii internationale sau a unui alt actor pe scena internationala si care conduc negocieri pe teme de pace, comert, cultura etc.

Subiectul acestor negocieri o reprezinta tratatele internationale, ce deseori sunt ratificate de catre factorii de decizie interni dupa ce sunt in prealabil finalizate negocierile la nivel diplomatic, fapt ce evidentiaza importanta activitatii diplomatice in relatiile internationale.

Din pacate insa, termenul ,,diplomatie" este destul de des gresit folosit drept sinonim pentru ,,politica externa". Diferenta rezida in faptul ca cea din urma poate fi privita drept fundamentul pe care se desfasoara activitatea diplomatica, determinand substanta si scopurile politicii externe a unui stat si relatiile cu alte entitati pe scena internationala, pe cand diplomatia reprezinta doar unul dintre instrumentele ce sunt utilizate pentru atingerea acelor scopuri.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politica Externa si Diplomatie.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 351 cuvinte
Nr caractere:
14 016 caractere
Marime:
23.95KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Științe Politice
Tag-uri:
politica, diplomatie
Predat:
la facultate
Materie:
Științe Politice
Sus!