Partidele politice din Republica Moldova

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

In cadrul acestui compartiment sunt analizate cele mai reprezentative partide politice prezente la etapa actuala in Republica Moldova. Au fost selectate acele formatiuni social-politice care la alegerile parlamentare din martie 2010 au reusit sa acumuleze peste 2% din voturile alegatorilor.

Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) -- formatiune politica aflata la guvernare in Republica Moldova din anul 2011, cand a reusit sa castige categoric alegerile parlamentare (71 mandate din 101). La scrutinul parlamentar din 6 martie 2010 PCRM si-a pastrat pozitiile conducatoare reusind sa acumuleze 45,98% din voturile alegatorilor care s-au prezentat la urne, obtinand respectiv, 56 mandate de deputat. Majoritatea detinuta permite comunistilor sa formeze un guvern propriu. La 4 aprilie 2010 PCRM a reusit sa-si promoveze propriul candidat si la postul de presedinte al tarii.

Ideologia oficiala a partidului este cea comunista, care isi are originea in invatatura marxist-leninista. Insa, la ultimul congres al partidului, din decembrie 2009, conducerea PCRM a exprimat dorinta de prelua platforma eurocomunista.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Partidele Politice din Republica Moldova.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 372 cuvinte
Nr caractere:
13 798 caractere
Marime:
19.51KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Științe Politice
Tag-uri:
partid, politica
Predat:
la facultate
Materie:
Științe Politice
Sus!