Proiect de practică în cadrul instituției publice

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.Prezentarea institutiei
1.1. Denumirea institutiei profil,obiectiv de activitate
1.2. Baza legala de infintare
1.3. Legislatia pe baza caruia isi desfasoara activitatea
1.4. Obiectivele fundamentale urmarite si cele pentru urmatorii 2 ani
1.5. Minister coordinator
1.6. Contract de management ,clauze,parti contractuale
1.7. Modalitati de organizare a activitatii in cadrul institutiei analizate
2. Aspecte legate de activitatea de finantare
2.1. Analiza institutiei din punct de vedere financiar
2.2. Modalitati de finantare a activitatii desfasurate,particularitati
2.3. Posibilitatea de obtinere a unor resurse financiare din sponsorizari,continutul acordului de sponsorizare
2.4. Nivelul si structura cheltuielilor si veniturilor instititiei analizate in ultimii 2 ani
2.5 Fluxurile proceselor de atragere a surselor externe
3.Aspecte privind comunicarea si transparenta decizionala
3.1.Prezentarea activitatii de relatii publice ,particularitati de organizare
3.2.Particularitati ale procesului de comunicare (int si ext) din institutia analizata
3.3.Analiza modului de aplicare a lehii 52/21.01.2003 privind transparenta decizionala in AP si Legea 55/12.01.2001 privind liberul acces la inf de interes public din MG 663/23.10.2001-Analiza raportului annual
4.Analiza datelor statistice
5.Prezentarea programelor si proiectelor derulate
6.Acte administrative - circuitul documentelor
7.Aspecte privind exercitarea controlului in cadrul institutiei
8.Resusele umane in institutia analizata
8.1.Prezentare normelor reglementate in domeniul resurselor umane
8.2.Proceduri de selectie si recrutare a personalului de gestiune si executie
8.3.Modalitati de promovare si motivare a salariatilor (instrumente,mijloace)
8.4.Proceduri de evaluare si control a personalului,prezentare detaliata a organizarii sale,incadrarii cu personal,activitatile ce le deruleaza
8.5.Compartimente specializate in activitatea de personal ,prezentarea detaliata a organizarii sale,incadrarii cu personal,activitati ce deruleaza
8.6.Aprecierea personala asupra stilului de lucru si a performantelor angajatilor
9. Elemente privind strategia institutiei
9.1.Particularitati strategice ale institutiei publice analizate tinand cont de specificul domeniului de activitate
9.2. Identificarea si caracterizarea factorilor de mediu si a variabilelor organizatiei ce influenteaza procesele interne ale institutiei
9.3. Prezentarea sistemului de obiective ale institutiei publice analizate pe perioada 1-3 ani
9.4. Modalitati previzionate de manag pt realizarea obiectivelor fundamentale si derivare
9.5.Surse de finantare pt realizarea optiunilor strategice
9.6. Exemple de strategii ,politii,programe,proiecte derulate sau in curs de derulare in institutile analizate
10.Elaborarea unui diagnostic global
10.1 Punctele forte
10.2 Punctele slabe
10.3 Cauzele care au generat punctele forte /slabe
10.4 Recomandarile
Anexe
ADEVERINTA PRIVIND EFECTUAREA PRACTICII

Extras din proiect:

1.1. Denumirea institutiei profil, obiectiv de activitate

Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar - Arseni " este unul dintre cele mai importate spitale din Bucuresti, deservind o populatie de aproximativ 4 milioane de locuitori din capitala si judetele limitrofe. Spitalul dispune de un numar total de 558 de paturi si in cadrul lui se realizeaza cca. 8000 interventii chirurgicale pe an.

Din 1975 a functionat ca centru de referinta national de neurochirurgie sub conducerea Prof.Dr.Constantin Arseni, in cadrul Spitalului Gh.Marinescu, de unde se desprinde ca entitate aparte in 1993 prin ORD.MS.1411/28.10.1993 sub titulatura de Spital Clinic de Urgenta, iar in anul 2001 si-a schimbat titulatura in Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar - Arseni".

Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar - Arseni " se mentine ca centru de referinta nationala in :

- Neurochirurgie pedriatrica

- Chirurgie spinala

- Chirurgie hipofizara prin abord transfenoidal

- Chirurgia epilepsiei

- Cercetare fundamentala in neurostiinte

- Neuroreabilitare

In acelasi timp, Spitalul Clinic de Urgenta ,,Bagdasar-Arseni" este un puternic centru de invatamant pentru personalul medical si un important centru de cercetare stiintifica medicala.

Obiectivul de activitate al Spitalului Clinic de Urgenta "Bagdasar - Arseni" il reprezinta asistenta medicala de specialitate in domaniul neurochirurgiei, cardiologiei si chirurgiei generale, ortopediei, invatamant superior medical si cercetare stiintifica.

1.2. Baza legala de infintare

Autorizatia de functionare este data de Ministerul Sanatatii in anul 1993 si,conform legislatiei, se innoieste annual, completandu-se cu eventualele modificari in structura

1.3. Legislatia pe baza caruia isi desfasoara activitatea

Conform HGR 1106/2002 este unitate sanitara de interes national subordonata direct Autoritatii de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti.

Legislatia de baza pentru organizarea si funcionarea Spitalului Clinic de Urgenta "Bagdasar - Arseni " este cuprinsa in Legea 95/ 2006, completata periodic cu Ordonante de Guvern sau Ordine ale Minstrului Sanatatii, prin care se aduc precizari, modificari etc. referitoare la modificarea sau imbunatatirea unor aspecte ale activitatii. De exemplu: O.G. 115 privind salarizarea personalului in unitatile sanitare.

1.4. Obiectivele fundamentale urmarite si cele pentru urmatorii 2 ani

Obiectivul principal al derularii activitatii Spitalului Clinic de Urgenta "Bagdasar - Arseni " este asigurarea unor servicii medicale de specialiate care sa contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor, existand preocuparea continua a conducerii si a personalului medical pentru cresterea calitatii si diversificarea serviciilor oferite.

Obiective ce se urmaresc a fi indeplinite pentru urmatorii 2 ani (directii de dezvoltare):

A. Directii de dezvoltare - Infrastructura, personal, proiecte.

I. Crearea unui laborator cu nivel GMP (Good Manufacturing Practice) in scopul cercetariidezvoltarii de noi terapii celulare si moleculare in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti.

Creearea unui astfel de laborator va permite spitalului sa devina un partener important in cadrul viitoarelor proiecte europene dedicate studiului neurostiintelor si, mai important, va permite realizarea procesului de translatie a ultimilor descoperiri din domeniul noilor terapii antitumorale cerebrale si a terapiilor celulare aplicate in domeniul medicinii regenerative, de la nivel de laborator la nivel de clinica. Laboratorul cu nivel GMP va permite izolarea si manipularea celulelor stem izolate de la pacienti, izolarea fragmentelor tumorale din care se vor realiza produsele biologice destinate imunoterapiei, precum si manipularea in conditii de securitate biologica maxima a substantelor utilizate in cadrul viitoarelor trialuri clinice.

II. Crearea unui laborator de genetica moleculara si imunologie a tumorilor sistemului nervos.

III. Implementarea unor astfel de laboratoare va impune largirea schemei actuale de personal in cercetare a spitalului cu minim 10 persoane (salarizare acestora asigurata de proiectele de cercetare in derulare si de viitoarele proiecte), respectiv: 2 cercetatori, 4 biologi, 4 tehnicieni laboranti.

IV. Se va avea in vedere continuarea participarii la competitile interne si externe. Tinand cont in special de bogata experienta pe care o are spitalul in participarea la competitile VIASAN, CEEX, PN CDI II, vom aplica in continuare la competitia PNCDI II, precum si in cadrul competitilor FP 7 (spitalul prin departamentul de cercetare in neurostiinte fiind deja cooptat intr-un proiect FP 7 de infrastructura - BBMRI).

B. Directii de dezvoltare stiintifice:

1. Studiul biologiei tumorale si a gasirii unui tratament alternativ in tumorile cerebrale

maligne. Acest lucru se realizeaza prin studiile pe care le realizam in colaborare cu alte institutii din tara sau strainatate, dupa cum reiese din proiectele prezentate mai sus. Premizele unei astfel de colaborari reies din faptul ca in cadrul spitalului se afla singura banca de tumori cerebrale. In aceasta banca de tumori cerebrale sunt crioconservate in azot lichid peste 100 probe de tumori cerebrale benigne si maligne. Datele legate de aceste probe (tipul histopatologic, datele imagistice, evolutie postoperatorie, etc) se gasesc inmagazinate intr-o banca de date. Astfel avem posibilitatea sa trimitem diverse probe care sa fie studiate si caracterizate biologic. De asemenea prin realizarea culturilor celulare din aceste fragmente tumorale se poate studia actiunea apoptotica a diverselor substante cu scopul gasirii unor noi compusi care sa fie utilizati in tratamentul tumorilor cerebrale.

2. Cercetari fundamentale asupra celulelor stem precursoare derivate din glioblastomul uman - studii in vitro si studii in vivo (in colaborare cu Institutul de Virusologie ,,Stefan S Nicolau")

3. Dezvoltarea de noi terapii in tumorile cerebrale maligne cum ar fi:

- Imunoterapie: vaccinare cu celule dendritice recoltate de la pacienti si pulsate cu antigeni tumorali (wt 1, tescina, etc)

- Dezvoltarea de noi terapii celulare cu celule stem: celule stem mezenchimale recoltate de la pacient si transfectate cu gene tumoricide (IL 1, IF alfa)

- Dezvoltarea de noi terapii moleculare - introducere intracerebrale de substante cu actiune antitumorala: IF beta, Ac monoclonali cuplati cu toxine,

4. Cercetari in vederea sintezei de noi molecule cu actiune impotriva celulelor stem neurale tumorale (terapii de diferentiere), ce constituie varful cercetarii in momentul de fata in domeniul glioamelor maligne in Uniunea Europeana

5. O alta directie pe care vrem sa o promovam este cea a medicinei regenerative prin utilizarea celulelor stem in tratamentul leziunilor cerebrale sau vertebro-medulare. In acest sens vom initia protocoale de colaborare cu alte institute din tara si din strainatate in vedrea frunizarii de celule stem

mezenchimale si neurale necesare in vederea demararii experimentelor

6. Cercetari in vederea diferentierii in vitro a celulelor stem mezenchimale recoltate de la pacientii cu boli degenerative neurologice (Alzheimer, Parkinson, etc) catre linia neuroectodermica, urmata de inocularea la nivelul structurilor nervoase afectate.

7. Dezvoltarea ingineriei tisulare prin aplicarea nanotehnologiei in vederea creeri bio-matritelor urmata de inocularea celulelor stem - tehnica matrix assisted pulsed laser evaporation direct write (MAPL DR)

8. Dezvoltarea de noi terapii experimentale in tratamentul miscarilor involuntare (in special Boala Parkinson)

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect de practica in cadrul institutiei publice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
59 pagini
Imagini extrase:
59 imagini
Nr cuvinte:
15 058 cuvinte
Nr caractere:
103 508 caractere
Marime:
264.91KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Știința Administrației
Tag-uri:
spital, practica, administrare, institutie
Predat:
Facultatea de Management , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Știința Administrației
Sus!