Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Nu exista o definitie a globalizarii intr-o forma universal acceptata, si probabil nici definitiva. Motivul rezulta din faptul ca globalizarea subinclude o multitudine de procese complexe cu o dinamica variabila atingand domenii diverse ale unei societati. Ea poate fi un fenomen, o ideologie, o strategie, sau toate la un loc.

Istoric

Referitor la istorie, toate statele au propriile istorii, dar lumea are in acelasi timp intelesuri tehnice si politice diferite, asadar vor exista istorii diferite ale globalizarii.De altfel, in termeni generali folositi in economie si economie politica este o istorie a cresterii comertului inter-statal bazat pe institutii stabile ce autorizeaza firme din diferite state sa schimbe mai usor bunuri.

Perioada liberalizarii si cea in care aurul definea standardul economic este deseori numita "Prima era a Globalizarii". Bazata pe Pax Britannica si pe schimbul de bunuri in numerar, aceasta era a crescut odata cu industrializarea. Baza teoretica a fost munca lui Ricardo in Avantajul comparativ si Legea generala a echilibrului a lui Say. Cei doi sustineau ca tarile vor face comert eficient si ca orice neajunsuri temporare in cerere sau oferta se vor corecta automat. Instituirea standardului in aur s-a realizat treptat in tarile intens industrializate intre anii 1850 si 1880.

"Prima era a Globalizarii" se crede ca s-ar fi impartit in etape odata cu primul razboi mondial si apoi cazand sub criza standardului in aur spre sfarsitul anilor '20 si inceputul anilor '30. Tarile ce incepusera sa imbratiseze era globalizarii prosperau. Inegalitatea dintre acele state disparea in timp ce bunurile, capitalul si forta de munca formau in mod exceptional fluxuri libere intre state.

Bibliografie:

Corvin Lupu - Romania sub presiunea Razboiului Rece si a dorintei de integrare euro-atlantica, Ed. Alma Mater.

www.wikipedia.ro

www.blogspot.com

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Globalizare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 023 cuvinte
Nr caractere:
11 147 caractere
Marime:
171.40KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Știința Administrației
Tag-uri:
globalizare, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Știința Administrației
Sus!