Îmbunătățirea șansei de a supraviețui la pacienții infectați cu HIV

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

I. Scop şi obiective.

Scopul cercetării reiese din actualitatea și importanța acesteia și rezidă în studierea statutului socio-economic (calitatea vieții) al persoanelor care trăiesc cu HIV și elaborarea recomandărilor practice în vederea îmbunătățirii calității vieții lor.

Menirea acestui studiu este de a examina eficacitatea unui nou regim de tratament cu trei medicamente (de indinavir (IDV), zidovudină deschis, (ZDV) sau stavudină (d4T), și lamivudină (3TC)) în comparaţie cu regimul standard cu două medicamente de zidovudină sau stavudină și lamivudină la pacienții infectați cu HIV (Hammer și colab., 1997).

Obiectivele specifice ale acestui studiu au fost:

- Cum putem îmbunătăţi şansa supravieţuirii în rândul pacienţilor infectaţi cu HIV;

- Cum răspund la tratamentul nou aplicat în comparaţie cu cel vechi;

- Care este riscul de deces;

- Reducerea numărului de noi utilizatori de droguri

- Dezvoltarea programelor şi a serviciilor de reducere a riscurilor asociate pentru ca acestea să poată asigura accesul a cel puţin 60% din consumatorii de droguri injectabile

- Creşterea accesului populaţiei generale şi a populaţiilor vulnerabile la consiliere şi testare HIV/SIDA

II. Introducere

2.1. Descrierea fenomenului analizat

Studiul de faţă introduce, o nouă metodologie de „urmărire” a eficacităţii unui nou regim de tratament cu trei medicamente (de indinavir (IDV), zidovudină deschis, (ZDV) sau stavudină (d4T), și lamivudină (3TC)) în comparaţie cu regimul standard cu două medicamente de zidovudină sau stavudină și lamivudină la pacienții infectați cu HIV (Hammer și colab., 1997).

HIV este un retrovirus din familia Lentivirinae, caracterizat prin dezordini imunologice multiple, cu perioadă lungă de latenţă, ducând la infecţii oportuniste, malignizări şi deces. De fapt, acest termen denumeşte două virusuri înrudite, din categoria retrovirusurilor, HIV-1 şi HIV-2, care cauzează la om sindromul imunodeficienţei dobândite (SIDA).

SIDA (SINDROMUL IMUNODEFICIENŢEI DOBÂNDITE) este o afecţiune a sistemului imunitar, caracterizat prin infecţii oportuniste, neoplasme şi disfuncţii neurologice şi deces2 Sindromul de imunodeficienţă dobândită (AIDS - în limba engleză - Acquired Immunodeficiency Syndrom) este ultima fază a evoluţiei infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane (HIV- Human Immunodeficiency Virus).

Din momentul descoperirii primelor tratamente pentru HIV şi până în prezent speranţa de viaţă a crescut considerabil datorită investiţiilor continue în cercetare şi dezvoltare. Astfel, o persoană seropozitiva, dacă urmează tratamentul fără întrerupere poate trăi şi până la 50 de ani din momentul depistării virusului. Mai mult, datorită noilor tratamente, mamele depistate cu virusul HIV au doar 3% riscuri de a naşte copii seropozitivi.

Datele provin dintr-un studiu dublu-orb, controlat cu placebo. Într-un experiment dublu-orb, nici pacientul nici personalul medical nu sunt la curent cu repartizarea la tratament. Metoda orb înseamnă mai mult decât păstrarea secretă a denumirii tratamentului.Pacienţii pot foarte bine să vada tratamentul administrat pacienţilor din alte grupuri de tratament, iar aspectul medicamentului utilizat poate da indicii despre identitatea sa.

III.Metode statistice folosite și rezultatele analizei

3.1 Variabilele

3.1.1 Enumerarea variabilelor și tipul acestora(dependente/independente)

Pentru a descrie cum mediul este manipulat si cum este observat comportamentul va trebui sa explicam cei doi termeni definitorii ai experimentului: variabila independentă şi variabila dependentă.

Variabila dependentă este comportamentul înregistrat de experi mentator.

Variabila independentă este o manipulare a mediului, controlata de experimentator.

Un experiment trebuie sa aibă cel putin două valori sau niveluri ale mediului, respectiv două condiţii care să fie comparate între ele pentru a determina dacă una din aceste condiţii provoacă un com portament. Uneori cele două nivele pot fi reprezentate doar de pre zenţa sau absenţa manipularii.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Imbunatatirea sansei de a supravietui la pacientii infectati cu HIV.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
1 786 cuvinte
Nr caractere:
11 710 caractere
Marime:
244.60KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Statistică
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Specializare:
Statistică și Actuariat în Asigurări și Sănătate
Materie:
Statistică
Profesorului:
Prof. dr. Laura Asandului
Sus!