Metodologia elaborării proiectelor de intervenție

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Maximum o pagina (includeti informatii cu privire la (a) obiectivele proiectului, (b) grupul tinta si (c) activitatile principale).

Proiectul " Dreptul la viata " isi propune informarea, educarea si constientizarea tinerilor cu varste cuprinse intre 15 - 19 ani, din orasul Iasi, asupra unui fenomen actual al societatii, avortul, un fenomen ce devine din ce in ce mai ingrijorator : pentru societate - pentru ca rata mare a avorturilor duce la o scadere drastica a natalitatii, iar in plan individual - poate lasa cicatrici adanci, datorita consecintelor negative pe care acesta le produce.

Scopul proiectului este de a preveni si de a diminua numarul sarcinilor nedorite in randul tinerelor. Proiectul se adreseaza in special tinerilor deoarece sunt la varsta cea mai vulnerabila din viata unei persoane, la varsta la care isi incep viata sexuala, varsta la care isi formeaza propria identitate. Beneficiarele directe ale proiectului vor fi 15 tinere insarcinate, cu varste cuprinse intre 15 - 19 ani, cu risc de a avorta care vor fi consiliate intr -un Centru de Sprijin.

Primul obiectiv, si anume:informarea si educarea tinerilor cu varsta cuprinsa intre 15 -19 ani din4liceele din orasul Iasi, privind metodele contraceptive, bolile cu transmitere sexuala si implicit riscurile sarcinilor nedorite, va cuprinde activitati precum: organizarea unor conferinte pentru informarea elevilor privind prevenirea sarcinile nedorite, organizarea unor evenimente la care vor fi invitati elevii cu varsta cuprinsa intre 15 - 19 ani unde se vor desfasura jocuri, concursuri, se vor purta discutii libere pe tema sexualitatii, se vor distribui prezervative, etc.

Pentru obiectivul 2: cresterea reactiei opiniei publice fata de problemele ce pot duce la sarcini nedorite in randul elevelor de liceu, se va avea in vedere informarea comunitatii privind gravitatea fenomenului in randul tinerelor, sensibilizand astfel opinia publica.

Prin activitati precum consilierea individuala a celor 15 tinere insarcinate, cu risc de avort, sedinte de consiliere de grup a beneficiarelor centrului, sedinte de consiliere a tinerelor impreuna cu familia, se urmareste cel de -al treilea obiectiv al proiectului, reintegrarea sociala a tinerelor insarcinate.

Acest proiect de prevenire a sarcinilor nedorite va fi sprijinit de Primaria Iasi - care va sustine costurile chiriei pentru Centrul de Sprijin, concertele, Ziarul de Iasi - va face publicitate gratuita centrului, vor fi redactate articole pe tema contraceptiei, avortului, Maternitatea Cuza Voda - care va contribui cu un medic ce isi va desfasura activitatea part - time in cadrul Centrului, si nu in ultimul rand Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie (UNFPA) care va contribui cu metode contraceptive gratuite.

Obiective

Maximum 5 obiective.

Nr. crt.Obiectiv

1

Informarea si educarea tinerilor cu varsta cuprinsa intre 15 - 19 ani din patru licee iesene "Mihail Sturdza", "Constantin Brancusi", "Nicolina" si "Ioan. C. Stefanescu", privind metodele contraceptive si riscurile unei sarcini nedorite, pe parcursul celor 12 luni de proiect.

2Cresterea reactiei opiniei publice fata de problemele ce pot duce la sarcini nedorite in randul elevelor de liceu, pe perioada de derulare a proiectului.

3Reintegrarea sociala pentru 15 tinere insarcinate, cu risc de avort, cu varste cuprinse intre 15 -19 ani, in decurs de 4 luni de la demararea proiectului

Justificare

Maximum o pagina. Oferiti urmatoarele informatii:

6.1. Argumentati de ce este necesar proiectul propus

Avortul reprezinta o problema si un motiv de ingrijorare pentru societatea romaneasca. Potrivit ultimului studiu realizat de catre Institutului National de Statistica, in anul 2005, 17. 000 de adolescente cu varsta intre 15 si 19 ani au recurs la un avort. Potrivit aceluiasi studiu, o romanca recurge la doua intreruperi de sarcina, in timpul varstei fertile. Cele mai multe dintre femeile care recurg la intreruperea de sarcina fac parte din randul familiilor sarace, care au un nivel scazut de educatie. Potrivit celui mai recent raport al Organizatiei Mondiale a sanatatii,

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Metodologia elaborarii proiectelor de interventie .doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
67 pagini
Imagini extrase:
67 imagini
Nr cuvinte:
18 417 cuvinte
Nr caractere:
100 334 caractere
Marime:
82.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Sociologie
Tag-uri:
investitii, proiecte
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Profesorului:
Conf.dr. Stefan Cojocaru
Sus!