Originile Creștinismului

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

In primul secol al erei noastre, in Imperiul Roman si-a facut aparitia o noua religie: crestinismul. Aducand un mesaj universal, mai presus de diviziunile nationale sau sociale, crestinismul avea sa devina religia dominanta pe intreg cuprinsul Imperiul Roman.

IUDEEA ROMANA

Din anul 63 i.H., Iudeea este inclusa in provincia romana Siria. Regii Iudeii domnesc sub autoritatea proconsului roman. Ocupatia romana i-a divizat pe evrei in mai multe grupari. Saducheii reprezentau bogata si influenta aristocratie preoteasca, colaboratoare a romanilor. Fariseii erau partizanii respectarii cu strictete a Legii lui Moise. Zelotii erau adeptii rezistentei armate, violente contra romanilor. Esenienii erau o secta care, dezgustata de societatea din timpul ei, a preferat sa traiasca in comunitati monarhale izolate.

O componenta esentiala a iudaismului era ideea venirii unui salvator, Mesia, care sa elibereze poporul evreu.

CRESTINISMUL SI MESAJUL SAU

Nucleul intregii doctrine (doctrina reprezinta pentru crestini totalitatea credintelor, a ideilor, a regulilor, care definesc o conceptie a omului fata de Dumnezeu, fata de lume si fata de ceilalti) crestine este Iisus, pe care discipolii sai l-au numit Mesia (Unsul, in greceste Christos). Nascut in Palestina, in anul 5 i.H., el a fost rastignit in anul 30 d.H. Viata si scurta lui aparitie de Mesia sunt descrise de Evanghelii.

Iisus nu a contestat religia evreilor, dar a incercat sa depaseasca limitele unei comunitati umane restranse, mesajul sau fiind adresat tuturor oamenilor. Crestinismul este o religie intemeiata pe iubirea aproapelui si pe virtuti morale. Crestinilor li se promitea dupa moarte viata eterna in imparatia lui Dumnezeu, Paradisul.

INCEPUTURILE CRESTINISMULUI

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Originile Crestinismului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 393 cuvinte
Nr caractere:
7 404 caractere
Marime:
13.23KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Religie
Tag-uri:
dumnezeu, crestinism, credinta
Predat:
la liceu
Profesorului:
Stanica Alexandu
Sus!