Dimensiunea religioasă a existenței

Extras din proiect:

1.Religia este o componenta importanta a culturii unui popor, . RELIGIOZITATE este Sentimentul religios ce se manifesta atat in cadrul bisericii, cat si dincolo de zidurile ei.La nivel de discurs, expresia simbolica a unei increderi in existenta unei realitati absolute (Sacrul, Supremul, Dumnezeul) de care omul ar depinde. Aceasta incredere este credinta. Ea permite omului sa se orienteze in chestiunea marilor intrebari ale vietii si da omului un sens existentei sale care depaseste viata sa biologic.

1.Crestinismul este o religie monoteista contemporana .Crestinismul este religia acelora care marturisesc credinta in Iisus Hristos si purtator al unui mesaj universal de mantuire propovaduita de apostoli(pondere: 2.1 miliarde )

2.Iudaismul este o religie monoteista, bazata pe principii si etica, incluse in Biblia ebraica (Tanah), precum au fost in continuare a explorate si explicate in Talmud si in alte texte. In conformitate cu traditia evreiasca, iudaismul incepe cu Legamantul dintre Dumnezeu si Abraham.

(pondere:14 milioane)

4.Hinduismul, poate in masura mai mare decat orice alta religie, reprezinta o colectie de mai multe credinte religioase. Hinduism-ul este reprezentat de credinta in Brahman, fiinta absoluta, impersonala, creatoare a Universului. Brahmanul este Sinele suprem.(pondere:900 milioane)

3.Islamul este o religie avraamica, monoteista, fondata in secolul al VII-lea in peninsula Araba, pe teritoriul actual al Arabiei Saudite, de catre profetul Muhammad si bazata pe textul religios cunoscut sub numele de Coran.(pondere:1.5 miliarde)

6.Budismul este o religie si o filozofie orientala avand originea in India in secolul al VI-lea i.Hr. si care s-a raspandit ulterior intr-o mare parte a Asiei Centrale si de Sud-Est.(pondere: 376 milioane)

7.Sintoismul este religia traditionala a Japoniei si o fosta religie de stat a acestei tari. Fiind o religie politeista, implica venerarea unor zei numiti kami.(pondere: 4 milioane).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dimensiunea Religioasa a Existentei.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Marime:
986.22KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Religie
Tag-uri:
religie, istorie
Predat:
la liceu
Clasa:
a 11-a
Sus!