Raport de practică

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Cuprins2
1.Descrierea institutiei3
2.Descrierea persoanei3
3.Natura trimiterii3
4.Prezentarea problemelor principale si secundare3
5.Date subiective4
6.Date obiective4
7.Rezumat al contactelor clientului5
8.Evaluarea situatiei5
9.Dezvoltarea planului de interventie5
Concluzii6

Extras din proiect:

In anul 2005-2006 practica semestriala am efectuat-o la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara ,,Raluca Lipan", Cluj-Napoca.

Aceasta urmareste formarea profesionala a tuturor elevilor de nivelul de studiu ales (liceu, scoala post-liceala, scoala profesionala, scoala de arte si meserii) acordarea sprijinului fiecarui elev in dezvoltarea atitudinilor spre doua alternative de viitor: incadrarea la agentii economice deprofil, valorificandu-si certificatele de competenta profesionala, continuarea situatiilor la un nivel superior, sa formeze cetateni cu un comportament civilizat.

2.Descrierea persoanei:

H.A. este eleva de saptesprezece ani, in clasa a XI-a G, profil electro-mecanica. Nu este o persoana prea deshisa, nu are incredere in oricine, discuta doar cu anumite persoane; la scoala are o situatie buna si are un anumit grup de colege cu care se intelege mai bine.

La inceputul conversatiei era c-am inhibata, dar pe parcurs a inceput sa vorbeasca si sa lase deoparte temerile, dar totusi cu anumite retineri imi povestea anumite detalii, nu avea decat incredere in prietenul si familia sa.

3.Natura trimiterii:

Clienta H.A. a fost trimisa de catre doamna consilier, Tirlea Felicia; ea avea nevoie de consiliere fiindca avea o stare usor demoralizata. Nu stia cum sa treaca peste toate problemele pe care le intampina, astfel a fost indrumata de catre consiliera sa la un specialist in domeniu pentru a o ajuta in a-si depasi fobiile care s-au format datorita destinului greu pe care i la oferit viata.

4.Prezentarea problemelor principale si secundare:

Problema principala a clientei este cea legata de tatal si sora ei, amandoi avand probleme grave, cel mai mult este ingrijorata de starea tatalui care in urma unei consultatii medicale a aflat tragica veste: cancer la plamani! Datorita suportului financiar destul de precar, dar si faptului ca un tratament special pentru ameliorarea bolii este destul de costisitor, tatal clientei este nevoit sa locuiasca la sora clientei pentru a putea beneficia catusi de putin de acest tratament. Dupa cum am amintit si mai sus, tatal clientei este in gazduirea fetei sale, sora clientei mele, deoarece, avand domiciliul la sat, nu are posibilitatea sa beneficieze de acest tratament, astfel profita de ocazia ca fata dansului este la oras.

Cea de-a doua problema principala este conflictul existent dintre clienta mea si cumnatul acesteia (din cate am inteles, acesta ar avea probleme si cu ceilalti din jurul lui). Dupa cum afirma H.A., L.C., respectiv cumnatul, nu se afla intr-o stare prea ,,agreata de constinta". Acesta sufera de un anumit stadiu de tulburari psihice care, dupa cum spune clienta, se manifesta prin agitatie necontrolabila si uneori chiar agresiv-verbala (mai multe nu pot preciza datorita linistei care s-a abatut asupra clientei mele).

in urma confruntarilor care exista intre H.A. si L.C., aceasta uneori refuza de a-si mai vizita sora doar ca sa nu mai provoace acele scandaluri, mai ales ca si tatal dansei este la mijloc.

Datorita normelor impuse de catre metodele asistentei sociale, am facut un studiu pe caz referitor si la problemele secundare ale clientei mele. in urma sondajului am reusit sa aflu urmatoarele: cercul de prieteni este foarte restrans(doar prietenul ei si inca 2-3 prietene) ceea ce o face sa fie mai dificila in comunicarea cu alte persoane; aceasta se confrunta si cu teama ca nu c

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raport de practica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2006
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 765 cuvinte
Nr caractere:
8 425 caractere
Marime:
15.52KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Psihopedagogie
Tag-uri:
psihologie, persoane, practica
Predat:
Facultatea de Teologie Greco-Catolica , Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca
Materie:
Psihopedagogie
Profesorului:
Tarmure Stela
Sus!