Studiu privind arta de a negocia

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

CONCEPTUL DE NEGOCIERE

Negocierea a aparut in viata oamenilor deoarece acestia au evoluat, intelegand ca nu isi pot impune vointa in mod unilateral si ca trebuie sa gaseasca o solutie comuna pentru a se intelege cu cei din jur.

Negocierea reprezinta procesul prin care doua sau mai multe parti, intre care exista interdependenta, aleg sa colaboreze in vederea solutionarii divergentelor, pentru a ajunge la un acord reciproc avantajos.

Cea mai uzuala negociere este negocierea afacerilor sau negocierea comerciala, care se concretizeaza intr-un contract sau in diverse acte. Indiferent despre ce negociere ar fi vorba, in toate aceste procese exista o idee de baza: ,,Da-mi ceea ce vreau si-ti voi da ceea ce vrei".

Pentru a-ti atinge scopurile in timpul negocierii trebuie comunicarea trebuie sa tina cont de valorile civilizatiei, factorii economici, factorii politici, factorii naturali, factorii religiosi, dar si particularitatie negociatorilor.

Reusita unei negociere este conditionata de doua elemente cheie : planificarea sistematica si pregatirea din timp. Cu cat tranzactia negociata este mai complexa, cu atat perioada de planificare si pregatire trebuie sa fie mai indelungata. O pregatire insuficienta conduce la comiterea unor greseli pe parcursul negocierilor, putand aduce rezultate mai putin satisfacatoare.

ETAPELE PROCESULUI DE NEGOCIERE

Negocierea repre zinta un proces complicat si adesea de lunga durata, in decursul caruia se disting mai multe etape, pe durata carora dialogul se va concretiza, treptat, in intelegerea finala a partilor implicate. Etapele negocierii sunt urmatoarele:

1) Prenegocierea - are ca punct de plecare o prima discutie, in care partenerii isi manifesta

interesul in abordarea problemelor.O asemenea etapa cuprinde : activitati de pregatire si organizare a negocierilor,culegerea si prelucrarea unor informatii,pregatirea variantelor si a dosarelor de negociere,intocmirea si aprobareamandatului de negociere, elborarea proiectului de contract.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu privind arta de a negocia.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 968 cuvinte
Nr caractere:
10 799 caractere
Marime:
20.39KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Negociere
Tag-uri:
arta de a negocia, negociere
Predat:
la facultate
Materie:
Negociere
Sus!