Nevoia de a bea si a se alimenta -alimentatie inadecvata datorita pierderii de memorie
-deshidratarea din cauza tendintei de a uita sa bea - pacientul sa fie echilibrat din punct de vedere hidroelectrolitic si nutritional
-monitorizarea capacitatii de inghitire
-prepararea mancarii pe care pacientul si-o doreste
-instruirea pacientului sa inghita frecvent
-adoptarea unei pozitii corecte a pacientului in timpul alimentarii
-ajutarea pacientului sa se alimenteze daca acesta nu poate
-oferirea pacientului de minim 2l de lichide pe zi
Pacientul prezinta o nutritie adecvata si un status ponderal normal
Luminita Beldean, Liliana Coldea, Natea Carmen Narcisa, Cosmina Diaconu, NURSING - Caiet de lucrari practice, Editura Universitatii '' Lucian Blaga'', Sibiu, 2001
http://www.scribd.com/doc/48816471/33/V-NEVOIA-DE-A-FI-CURAT-INGRIJIT-DE-A-PROTEJA-TEGUMENTELE-%C5%9EI-MUCOASELE
Liliana Coldea, Luminita Beldean, Gherghinica Gal, Monica Seuchea, Alina Pintea, Nevoi fundamentale-interventii de nursing, Editura ''Alma Mater'', Sibiu, 2003.
Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.