Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

CAPITOLUL 1. PARTEA GENERALA
1.1.Introducere
1.2 Hepatita virala acuta
1.2.1. Hepatita virala A
1.2.2. Hepatita virala B
1.2.3. Hepatita virala C
1.3. Hepatita cronica
1.3.1. Hepatita cronica cu virusul B
1.3.2. Hepatita cronica cu virusul C
1.3.3. Hepatita toxica
1.3.4. Hepatita alcoolica
1.4. Ciroza hepatica
1.5. Dieta si principiile nutritionale
CAPITOLUL 2 PARTEA SPECIALA
2.1. Scopul lucrarii
2.2. Materiale si metode
2.3. Rezultate
2.3.1. Rezultate in hepatita virala acuta
2.3.2. Rezultate in hepatita cronica
2.3.3. Rezultate in ciroza hepatica
2.4. Discutii
2.5 Concluzii
Bibliografie
Rezumat
Abstract

Extras din proiect:

CAPITOLUL 1

1.1. INTRODUCERE

Afectiunile hepatice reprezinta o problema importanta de sanatate atat in plan mondial cat si national. Hepatita este o boala infectioasa cu un procent foarte ridicat de transmitere. Odata ce sunt diagnosticati cu hepatita, pentru majoritatea pacientilor supravegherea atenta a dietei devine o parte esentiala a tratamentului. Riscul de aparitie a complicatiilor hepatitei poate fi redus cu ajutorul unei diete adecvate.

La pacientii cu hepatita cronica, dieta si nutritia joaca un rol esential in prevenirea complicatiilor ce pot afecta in mod suplimentar ficatul.

Studiul de fata isi propune monitorizarea tendintelor epidemiologice caracteristice principalelor afectiuni hepatice si stabilirea regimului dietetic pentru aceste afectiuni.

1.2. HEPATITA VIRALA ACUTA

Hepatita virala acuta este o boala infectioasa transmisibila, aparand sub forma de epidemii sau chiar pandemii. Este provocata de un virus specific, care - introdus in organism pe cale digestiva sau accidental, pe cale parenterala - provoaca o imbolnavire a intregului organism si in mod deosebit a parenchimului hepatic. Boala se manifesta prin semne de infectie generala si prin simptome digestive si hepatice, insotite sau nu de icter.(1) In hepatita acuta infectia se manifesta clinic dupa 21 de zile, pana la 6 luni dupa momentul infectarii si dureaza maxim 6 luni

1.2.1.Hepatita virala A (HVA)

Se numeste si "boala mainilor murdare". Hepatita virala A este determinata de virusul hepatic A, virus ARN cu dimensiuni mici; este clasat in genul Enterovirus, familia Piconaviridae. (1)

Este o boala infecto-contagioasa acuta, transmiterea este digestiva-fecal-orala: prin contaminarea directa sau contaminarea indirecta (apa, alimente).

Apare in focare epidemice, mai ales la copii. Sursa de infectie este reprezentata de bolnavii si purtatorii asimptomatici (mai frecvent copii).

Transmiterea este digestiva- fecal-orala: prin contaminare directa sau contaminare indirecta ( apa, alimente). Perioada de incubatie variaza intre 2-6 saptamani, in medie 30 de zile. Perioada de contagiozitate este de 2 saptamani inainte si 1 saptamana dupa debutul bolii. Nu prezinta antigen Australia (Ag HBs).(1)

Boala evolueaza, in majoritatea cazurilor, ca o infectie virala autolimitanta, cu vindecarea completa si dobandirea unei imunitati specifice pentru toata viata.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Hepatita.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
5 810 cuvinte
Nr caractere:
32 272 caractere
Marime:
72.40KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
boala, medicina, hepatita
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!