Efectele laptelui asupra sănătății umane

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Introducere 2
1. Laptele si supravietuirea 3
2. Ce este intoleranta la lactoza ? 3
3. Care este compozitia acestui aliment? 4
4. Ce ne pot face grasimile din lapte? 5
5. Consumul de lapte la adulti 5
6. Untul trebuie consumat in cantitati mici 6
7. Iaurtul - produs pentru o viata sanatoasa 6
8. Beneficiile si compozitia laptelui 7
9. Laptele si dietele de slabit 8
10. Calciul din lapte 8
11. Sfaturi pentru a creste aportul de calciu in organism 9
12. Laptele si bolile 10
Bibliografie 12

Extras din proiect:

Laptele a fost folosit din cele mai vechi timpuri ca aliment principal in hrana diferitelor popoare, ca asirieni, babilonieni, greci si romani.

Este alimentul cel mai complex si mai usor asimilat de organism, constituind unul din alimentele de baza si in nutritia omului. Laptele este denumit si ,,Sangele Alb" prin valoarea sa hranitoare. Are peste o suta de substante nutritive necesare vietii omului(20 aminoacizi, peste 10 acizi grasi, 4 feluri de lactoze, 25 vitamine, peste 45 elemente minerale, proteine). Proteinele contin aminoacizi necesari cresterii si mentinerii sanatatii. Grasimea in afara de rolul ei energetic constituie si la formarea rezervelor de grasime in organism. Vitaminele continute in proportii apreciabile ridica valoarea nutritiva a laptelui.

Important este faptul ca substantele nutritive din lapte se gasesc in proportii optime, astfel ca laptele este asimilat de organism mai bine decat orice alt aliment, putand fi consumat atat in stare proaspata cat si sub forma de diferite produse lactate.

Atat laptele cat si produsele lactice maresc rezistenta organismelor fata de infectii si intoxicatii, ridicand nivelul de sanatate a populatiei.

Laptele si produse din lapte se numara printre alimentele de o importanta deosebita in perioada de crestere a copilului si in timpul sarcinii sau lactatiei, precum si de-a lungul intregii vieti. Din pacate, in ultimii ani, oamenii prefera alimentele bogate in grasimi si proteine, care contribuie la aparitia unor probleme de sanatate diverse la maturitate sau la batrinete. Cu toate ca acestea sint alimente binefacatoare pentru sanatate, ele trebuie consumate moderat.

Bibliografie:

http://www.medical-center.ro/article/433/Produsele-lactate-si-efectele-lor-asupra-sanatatii-noastre

http://www.boli-medicina.com/tratamente/sanatoase/alimente/LAPTELE-SI-EFECTELE-LAPTELUI-BM-COM.php

http://www.dieta-slabire.com/sanatate/mananca-sanatos/2204/laptele-este-benefic-pentru-tine/

http://www.sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/beneficiile-laptelui_8712

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Efectele laptelui asupra sanatatii umane.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
3 553 cuvinte
Nr caractere:
19 445 caractere
Marime:
30.79KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
lapte, efectele sale
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!