Analiza comparativă a obezității la fete și băieți

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

CAPITOLUL I

Introducere

1.1.Descrierea temei"Analiza comparativa a obezitatii la fete si baieti"

Obezitatea a cunoscut una dintre cele cele mai spectaculoase evolutii suprapunandu-se in buna masura evolutiei civilizatiei moderne.

Ea apare ca un efect colateral al achizitiilor recente in plan tehnologic si informational. Se poate pune problema daca nu cumva progresul omenirii reflectat in viata de zi cu zi a individului a depasit bariera modificarilor adaptative fenotipice si atacat zestrea filogenica a dezvoltarii umane.

Daca in decursul indelungatei sale istorii, omul s-a creat sisteme specifice pentru a face fata conditiilor vitrege de viata si de asigurare a minimului necesar existentei cotidiene, la ora actuala, el este complet descoperit in fata bunastarii si schimbarilor comportamentale ale noului ritm de viata.

Obezitatea si patologia asociata acesteia este una dintre cele mai elocvente expresii ale vulnerabilitatii omului la actuala dezvoltare a civilizatiei, efectul advers al progresului tehnologic, tributul platit societatii de consum pentru schimbarea modului de viata . Obezitatea aparuta la copii si adolescenti are un impact deosebit asupra starii de sanatate, atat fizica cat si psihica. Un alt factor important al impactului pe sanatate este faptul ca gradul de obezitate din copilarie influenteaza gradul de obezitate.Adolescentii supraponderali sau obezi au mai multe sanse sa ramana obezi la maturitate decat adolescentii cu greutate normala.Adolescenta, in mod special, pare sa fie o perioada sensibila pentru aparitia obezitatii.

CAPITOLUL II

2.1. Descrierea obiectivelor studiului

Acest proiect are ca scop sa arate analiza statistica a obezitatii la fete si baieti. Proiectul a investigat, in dinamica, populatia adolescenta aflata in perioada de crestere , perioada in care valorile antropometrice ale individului se modifica in stransa legatura cu varsta si cu deficientele constatate. Mijloacele de investigatie folosite in proiect genereaza informatii pe mai multe categorii de parametri. Aceste informatii sunt analizate folosind baza de date si analiza statistica oferita de programul SPSS. Sunt prezentate informatii utile studiului si analiza comparata a obezitatii la fete si baieti (normal, supraponderal, subponderal si obez).

CAPITOLUL III

Metodologia de cercetare

3.1. Tipul cercetarii utilizate

In studiul analizei s-a utilizat cercetarea partiala al carei scop este ca, pe baza rezultatelor prelucrarii datele obtinute, sa se estimeze, folosind principiile teoriei probabilitatilor, parametrii corespunzatori ai colectivitatii totale, poarta denumirea de sondaj statistic.

Cercetarea prin sondaj se desfasoara in doua etape:

-prima etapa, in care se culeg si se prelucreaza date statistice de la unitatile colectivitatii generale care au fost incluse in esantion din care rezulta indicatorii derivati care descriu statistic esantionul folosit;

-a doua etapa, in care indicatorii obtinuti prin prelucrarea datelor din esantion se extind, cu o anumita probabilitate, asupra intregii colectivitati in scopul caracterizarii acesteia din punct de vedere statistic.

3.2. Metodele de culegere a datelor

Pentru a putea analiza problema considerata s-a aplicat un chestionar prezentat in Anexa 1. unui esantion de 73 de persoane cu varsta cuprinsa intre 14 si 19 ani. Chestionarul a presupus raspunderea la un set de intrebari referitoare la varsta, sex si greutatea corporala.

Variabilele ce vor fi utilizate in studiu vor fi: varsta, sexul si greutatea corporala (normal, subponderal, supraponderal, obez).

Acestea vor constitui baza de date obez 3.sav

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Comparativa a Obezitatii la Fete si Baieti.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
43 pagini
Imagini extrase:
43 imagini
Nr cuvinte:
3 175 cuvinte
Nr caractere:
23 487 caractere
Marime:
1.41MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
analiza, baiat, fata, medicina, comparatie
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!