Ferma de creștere și îngrășare a porcilor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Activitatea fermei de porcine consta in cresterea si ingrasarea porcilor avand urmatoarele sectoare si anume :sectorul de maternitate, sectorul de tineret, sectorul de monta-gestatie iar in hol sector ingrasatorie.

Sector maternitate: In prezent, sectorul maternitate este modernizat prin consruirea unei noi hale, avand o capacitate de 416 locuri pentru scroafe, dispuse astfel:

- 8 compartimente cu 28 locuri, cu un total de 224 locuri,

- 8 compartimente cu 24 locuri, cu un total de 192 locuri.

Hala de maternitate este o constructie pe structura metalica cu pereti si acoperis din panouri tip sandwich. Pardoseala este acoperita cu beton si este prevazuta cu canale pentru adunarea dejectiilor. Stationarea scroafelor se face in boxe metalice de provenienta germana, care asigura conditii igienice si sanitar-veterinare corespunzatoare, in conformitate cu normele veterinare din acest sector de activitate.

Eliminarea dejectiilor se face prin ridicarea dopurilor de la canale si spalarea cu apa. Dupa eliminare, dejectiile sunt dirijate la statia de pompare, apoi refulate la instalatia de separare a dejectiilor si mai apoi sunt depozitate pe platforma.

Incalzirea maternitatii. In vederea asigurarii parametrilor de crestere a purceilor la temperatura de 18-30 ?C, incalzirea patuturilot se realizeaza cu apa termala. Temperatura si umiditatea se regleaza in functie de situatia climatica externa.

Pentru asigurarea micro-climatului necesar in perioada ciclului de crestere a purceilor, pentru mentinerea temperaturii la 18-30 ?C, cu umiditatea aerului 50-65%, aerisirea maternitatii se realizeaza prin ventilatie centralizata.

Hrana animaleleor.Nutreturile combinate necesare pentru hrana a silozuri existente langa maternitate, de unde sunt refulate in interiorul maternitatii, fiecare boxa fiind prevazuta cu recipiente pentru hrana Adaparea animalelor. Alimentarea cu apa a animalelor este asigurata prin adapatoare automate cu suzete instalate la fiecare boxa din hala de maternitate.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ferma de crestere si ingrasare a porcilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 117 cuvinte
Nr caractere:
6 311 caractere
Marime:
12.12KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Medicină Veterinară
Tag-uri:
Ferma de crestere si ingrasare a porcilor, agronomie
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină Veterinară
Sus!