Mass-media și societatea

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Interesul romanilor pentru alegerea presedintelui a inregistrat o traiectorie descendenta din 1990, cand au avut loc primele alegeri prezidentiale de la caderea comunismului si pana la scrutinul din 2004, comun cu cel pentru Parlament. Nici alegerile de anul acesta nu s-au abatut de la regula, astfel incat la primul tur al alegerilor prezidentiale, desfasurat pe data de 22 noiembrie 2009, 53,52% dintre alegatori s-au prezentat la urne, cu cinci procente mai putin decat la scrutinul precedent. Cifra ingrijoratoare si scaderea ei alarmanta de la alegere la alegere sunt simptomele unei democratii ,,bolnave" in care principiul majoritatii ca expresie a vointei generale devine irelevant.

Romanii refuza sa mai voteze. In acest caz, refuzul apare ca un raspuns la neputinta de a schimba ceva, prin intermediul votului, in directia pe care o urmeaza evolutia societatii romanesti: cea a ,,pierzaniei" dupa cum au spus unii. Conform cercetarilor, romanii se simt deznadajduiti si dezamagiti de modul in care a fost condusa tara noastra de la adoptarea democratiei ca regim de stat in 1990 si pana acum precum si de faptul ca liderii pe care i-au desemnat s-au dovedit a fi de cele mai multe ori ineficienti, lipsiti de etica si morala si indiferenti la nevoile electoratului. Acestea sunt principalele motive prin care romanii isi justifica lipsa votului: ,,Toti sunt o apa si-un pamant", ,,N-avem pe cine alege" sunt replici pe care oamenii le dau atunci cand sunt intrebati de ce nu voteaza.

Din pacate, Romania se confrunta cu un soi de resemnare cand vine vorba de alegeri, de viitorul nostru pana la urma. Avem o mentalitate deficitara si traim cu senzatia senzatia ca trebuie sa ne multumim intotdeauna cu raul cel mai mic, candidatul cel mai putin corupt, mai putin egoist etc. De aici pleaca problema noastra, a tuturor romanilor, din acest motiv oamenii politici nu sunt repere morale, lideri veritabili care sa ne apere interesele. Standardele pe care noi romanii le impunem conducatorilor sunt usor de atins iar ei isi permit astfel sa faca abuzuri sau sa se abata de la prerogativele cu care au fost investiti.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mass-media si societatea.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 928 cuvinte
Nr caractere:
8 856 caractere
Marime:
17.97KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Mass Media
Tag-uri:
Mass-media si societatea, comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Mass Media
Profesorului:
Alina Bargaoanu
Sus!