Turismul cultural în România

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Ultimul secol de cultura si civilizatie a societatii umane a aratat ca turismul s-a diversificat in mod continuu si ca reprezinta din ce in ce mai multe produse ,,culturale", care se bazeaza pe vizitarea monumentelor sau descoperirea unor moduri de viata inrdite si culturale. Aceasta noua orientare va contribui la integrarea tot mai activa a bunurilor culturale si va determina accelerarea proceselor de restaurare a monumentelor si la conservarea traditiilor nationale.

De-a lungul acestui sfarsit de secol, turismul cultural si-a creat propria dilema: beneficii directe pentru orizontul de experienta si cultura al vizitatorilor, de venituri pentru societatile de turism si aparitia, in conditii de valorificare, a unor situatii de degradare a bunurilor culturale.

In Romania, patrimoniul cultural include bunuri culturale reprezentate prin: ansambluri si situri, monumente cu valoare deosebita din punct de vedere istoric, stiintific, artistic, estetic, antropologic si sociologic, religios, cat si peisaje culturale, zone istorice reprezentative la nivel national.

Romania, prin varietatea elementelor cadrului natural prin multiplele dovezi ale istoriei si culturi milenare, ca si prin constructiile dobandite de-a lungul anilor, dispune de un bogat potential turistic valorificat intr-o oarecare masura.

tara noastra este detinatoare a unui tezaur imens de vestigii arheologice, monumente istorice, de arta sau de arhitectura, ca si a unui inestimabil patrimoniu etnofolcloric, care atesta evolutia si perenitatea pe aceste meleaguri, dezvoltarea culturii si artei poporului roman. Tot acest fond cultural formeaza o parte insemnata a ofertei turistice si o componenta a imaginii turistice a Romaniei, atat pe piata nationala, cat si pe cea internationala. Turismul cultural in Romania este in general de natura religioasa, practicat in cea mai mare masura de turisti strani, atrasi de frumusetea si de incarcatura cultural-istorica a obiectivelor turistice (manastiri, biserici, muzee etc.). aceasta forma de turism comporta o latura informationala, turistii fiind motivati de ideea de a invata si de a cunoaste lucruri noi despre aceste locuri.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul cultural in Romania.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
6 893 cuvinte
Nr caractere:
35 265 caractere
Marime:
40.20KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
Turismul cultural in Romania, putna
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Bobalca Iuliana
Sus!