Planul de marketing al Asociației Autism Transilvania

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

ANALIZA ASOCIAȚIEI AUTISM TRANSILVANIA 1
Descriere Asociația Autism Transilvania 1
ANALIZA INTERNĂ 1
MIXUL DE MARKETING 2
Produsul 2
Prețul 4
Distribuția 4
Promovarea 5
Personal 7
Dovezi fizice 7
Procese 8
Analiza Externă 9
MICRO MEDIUL DE MARKETING 9
MACRO MEDIUL DE MARKETING 10
ANALIZA SWOT 13
PLANIFICAREA 14
Definire obiective 14
Segmentarea 14
Țintire 14
Poziționare 15
IMPLEMENTAREA PLANULUI 16
EVALUARE 18
Bibliography 19
CUPRINS FIGURI
Figură 1 - Campanie Autism Transilvania Sursă: internet 6
Figură 2 - Campanie Autism Transilvania Sursă: site Autism Transilvania 7
Figură 3 - Activitate Autism Transilvania Sursă: site Autism Transilvania 8
Figură 4 - Logo Sursă: site Autism Transilvania 8
CUPRINS TABEL
Tabel 1 - Analiza SWOT Realizat: autori 13

Extras din proiect:

ANALIZA ASOCIAȚIEI AUTISM TRANSILVANIA

Descriere Asociația Autism Transilvania

Asociația Autism Transilvania (AAT) este o organizație nonguvernamentală înființată în anul 2006 de câțiva părinți care nu au acceptat realitatea acelor vremuri când serviciile adresate copiilor cu tulburări din spectru autist erau aproape inexistente. Acești părinți au sperat și speră în continuare că toți copiii au șanse să își atingă potențialul maxim, dacă au acces la servicii specializate. (www.autismtransilvania.ro/ fără an)

Centrul de zi pentru copii cu autism a fost înființat cu scopul de a oferi asistență, servicii specializate și îngrijire copiilor cu tulburări de spectru autist, indiferent de situația lor financiară. În cadrul centrului se promovează stimularea psiho-senzorio-motorie a acestor copii, prin integrarea lor în diverse activități terapeutice. De asemenea, prin intermediul terapiei desfășurate în centru este vizată integrarea socială, școlară și familială a copiilor cu TSA. (www.autismtransilvania.ro/ fără an)

În prezent, beneficiarii direcți ai centrului Autism Transilvania sunt 81 de copii cu sindrom autist cu vârsta cuprinsă între 1 an și 15 ani, care provin din familii clujene și nu numai. Cei 81 de copii cu autism beneficiază de terapie individualizată, în funcție de vârsta cronologică, gradul de afectare psiho-motrică, abilitățile prezentate de copil la data venirii în centru. Perioada de asistare a unui copil este de 1 an, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția acestuia. (www.eumanitar.ro/ong/asociatia-autism-transilvania fără an)

ANALIZA INTERNĂ

Când analizăm datele puse la dispoziție de către această organizație non-profit de pe site-ul propriu, misiunea lor este una singură, și anume, îmbunătățirea condițiilor de viață și adaptabilitate socială a copiilor cu tulburări din spectrul autist, în vederea creșterii calității vieții acestor copii și a familiilor lor. (www.autismtransilvania.ro/ fără an) Așadar, chit că aceștia se ghidează doar după o singură misiune în ceea ce privește serviciile lor, aceasta are rolul de a cuprinde întreaga esență a ceea ce Asociația Autism Transilvania dorește să facă în continuarea pentru binele copiilor cu autism.

De asemenea, principalul obiectiv al acestei asociații este sprijinirea persoanelor cu afecțiuni din spectrul autist, precum și a familiilor și aparținătorilor acestora. În cadrul Autism Transilvania se mai regăsesc și obiective precum:

- Oferirea de asistență, tratament și îngrijire copiilor care frecventează centrul de recuperare Autism Transilvania;

- Stimularea psiho-senzorio-motorie prin includerea acestor copii în diverse terapii;

- Integrarea socială, școlară și familială;

- Schimbarea mentalității și atitudinile sociale fașă de copiii cu nevoi speciale;

- Acordarea de training și suport familiei copilului cu autism;

- Informarea și sensibilizarea comunității clujene cu privire la problematica copilului cu autism și a familiei acestuia; (www.eumanitar.ro/ong/asociatia-autism-transilvania fără an)

Când vine vorba de cultura organizațională a acestui ONG, viziunea care îi ghidează în realizarea obiectivelor specificate mai sus sau în misiunea lor este, o societate tolerantă și responsabilă față de persoanele cu tulburări din spectrul autist. (www.autismtransilvania.ro/ fără an) Astfel că membrii Asociații Autism Transilvania își dedică tot timpul pentru realizarea acestui țel, echipa fiind realizată din specialiști și voluntari dispuși să facă viața acestor copii mult mai frumoasă.

În cele ce urmează vom realiza mixul de marketing al Asociației Autism Transilvania pentru o înțelegere mai profundă a serviciilor oferite de aceasta.

MIXUL DE MARKETING

Produsul

Politica de produs se axează pe crearea și oferirea unui produs (serviciu) adaptat grupurilor țintă și a societății în ansamblu astfel încât acesta să fie în concordanță cu obiectivele și credințele organizației.

În ceea ce privește produsul care în cazul de față este considerat serviciul oferit de căte asociație cuprinde mai multe niveluri. Principalul serviciu considerat serviciu de bază ce reprezintă rațiunea sau motivul de a fi al firmei pe piață și ce îi definește profilul acesteia. În cadrul asociației Autism Transilvania este format dintr-un cumul de terapii, reprezentând oferta , care urmează a fi prezentate.

Bibliografie:

Bololoi, Daniela, interviu de Roxana Tatu. 2017. Daniela Bololoi, președinte Help Autism: „Autismul nu ține cont de familie, de statut social, de obiceiuri sau stil de viață” (22 Iunie). Accesat Aprilie 13, 2019. https://intervio.ro/2017/06/22/daniela-bololoi-presedinte-help-autism-autismul-nu-tine-cont-de-familie-de-statut-social-de-obiceiuri-sau-stil-de-viata/.

2015. http://cursuriautism.ro. 7 Aprilie. Accesat Aprilie 13, 2019. http://cursuriautism.ro/un-copil-din-100-se-naste-cu-tulburari-din-spectrul-autismului.php.

2015. http://cursuriautism.ro/. 6 Aprilie. Accesat Aprilie 13, 2019. http://cursuriautism.ro/cati-copii-din-romania-sufera-de-autism.php.

fără an. https://www.facebook.com. Accesat Aprilie 10, 2019. https://www.facebook.com/AutismTransilvania/.

2014. MedLife. Mai 7. Accessed Aprilie 13, 2019. https://www.medlife.ro/cauzele-autismului-jumatate-genetice-jumatate-tin-de-mediul-de-dezvoltare-al-copilului-studiu.html.

Paraschiv, Andrei. 2017. https://www.curentul.info/social. 2 Mai. Accesat Aprilie 13, 2019. https://www.curentul.info/social/unul-din-51-de-copii-romani-este-diagnosticat-cu-autism-fata-de-1-din-68-la-nivel-mondial/.

Pop, Ciprian - Marcel. 2010. Marketingul serviciilor. Probleme de ansamblu ale terțiarului. Cluj-Napoca.

Ruscior, Cosmin. 2015. https://www.rfi.ro/. 5 Aprilie. Accesat Aprilie 13, 2019. https://www.rfi.ro/social-77095-cele-cinci-mituri-legate-de-autism.

Vorzsak, Almos, Ciprian-Marcel Pop, Nicoleta Dorina Paina, Cosmin Voicu Nistor, and Alexandru Chiș. 2006. Ramuri și domenii prestatoare. Cluj-Napoca: Alma Mater.

fără an. www.autismtransilvania.ro. Accesat Aprilie 10, 2019. http://www.autismtransilvania.ro/#service.

fără an. www.autismtransilvania.ro/. Accesat Aprilie 10, 2019. http://www.autismtransilvania.ro/About.

fără an. www.eumanitar.ro/ong/asociatia-autism-transilvania. Accesat Aprilie 12, 2019. https://www.eumanitar.ro/ong/asociatia-autism-transilvania/program/centrul-asociatiei-autism-transilvania.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Planul de marketing al Asociatiei Autism Transilvania.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2019
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
5 876 cuvinte
Nr caractere:
32 066 caractere
Marime:
1.06MB (arhivat)
Publicat de:
Bîrlădeanu R.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Predat:
Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor , Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca
Specializare:
Marketing
Materie:
Marketing
An de studiu:
III
Nota primită:
Nota 8
Sus!