Plan de afaceri al SC Monbrand Oil SRL

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

CAPITOLUL I

PREZENTAREA SOCIETATII COMERCIALE

INITIATOARE A PROIECTULUI

1.1. Elemente de identificare a agentului economic

a. Denumirea societatii: S.C. ,,Monbrand Oil" S.R.L.

b. Sediul principal: Caransebes

c. Sedii secundare (puncte de lucru):

- Statie alimentare carburanti ,,Braisor", D.E.60, kilometrul 6, Huedin,

jud. Cluj

- Statie alimentare carburanti ,,Huedin", str. Protopop Aurel Muntean,

fara numar, Huedin, Jud. Cluj

d. Numar de inregistrare la Registrul Comertului: J 12/2045/97

e. Cod fiscal: C.F. 8364031

f. Dimensiunea firmei: (la data de 31.12. 2001)

- capital social: integral privat, 2 mil.lei

- numar de salariati: 14

g. Asociati: asociat unic, , Timisoara, Jud.Timis, cetatenie romana

h. Conducerea societatii: Brad Monica, administrator

i. Obiectul de activitate:

Obiect de activitate Cod CAEN

Vanzarea cu amanuntul a carburantilor pentru autovehicule 5050

Comert cu piese si accesorii pentru autovehicule 5030

Intretinerea si repararea autovehiculelor 5021

Hoteluri si moteluri cu restaurant 5511

Restaurante 5530

Cafenele si baruri fara spectacol 5541

Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun 5211

Piscicultura 0502

Activitati ale bazelor sportive 9261

1.2. Istoricul si perspectivele de dezvoltare ale societatii

Societatea comerciala S.C. ,,Monbrand Oil" S.R.L. a luat fiinta, la initiativa doamnei Brad Monica, in anul 1994, cu sediul in Caransebes, fiind inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Caras-Severin. Capitalul social este in prezenta de 2.000.000 lei, fiind varsat integral in termen de trei luni de la subscriere.

Obiectul de activitate al societatii a fost axat initial pe comercializarea cu amanuntul a carburantilor pentru autovehicule, a pieselor si accesoriilor auto, pe prestarea serviciilor de alimentatie publica si comercializarea cu amanuntul de produse alimentare, bauturi si tutun.

Premergator demararii efective a activitatii, in perioada 1994-1996, a fost achizitionat un teren si s-au inceput lucrarile la primul punct de lucru al societatii, o statie de alimentare cu carburanti, ,,Braisor", pe drumul european E60, la 6 km de orasul Huedin, la 48,8 km de municipiul Cluj-Napoca si 97,1 km de Oradea. Statia este prevazuta cu 4 pompe prin care se livreaza benzina (fara plumb, Premium, Super plus) si motorina. De asemenea, tot aici a fost construita o cladire cu doua nivele (parter+etaj), unde in prezent functioneaza, la parter, un magazin prin care se comercializeaza piese, accesorii auto, lubrifianti, produse alimentare ambalate, bauturi si tutun, iar la etaj, un restaurant cu bar in care se presteaza servicii de alimentatie publica.

Societatea a inceput efectiv activitatea in luna februarie 1995, celelalte investitii nefinalizate fiind terminate pana la finele anului 1996. In acelasi an 1996, sediul principal al firmei a fost mutat de la Caransebes la Huedin, str. 1 Mai, nr.13, jud. Cluj.

In conditiile unei pozitionari teritoriale favorizante (vezi capitolul II, Piata) si datorita unei evolutiei financiare pozitive, societatea isi largeste obiectul de activitate prin amenajarea in perioada 1999-2000 a doua iazuri piscicole si a unui bazin de inot in imediata vecinatate a statiei de alimentare cu carburanti.

Din toamna anului 2000 si pana in mai 2001, se achizitioneaza un nou teren si se incep lucrarile la cel de-al doilea punct de lucru, statia de alimentare cu carburanti ,,Huedin", localizata in intravilanul orasului Huedin, str. Protopop Aurel Munteanu (fara numar), aici functionand in prezent 3 pompe prin care se comercializeaza benzina si motorina.

In acelasi timp, s-a luat hotararea extinderii activitatii si a obiectului de activitate prin construirea unei cladiri cu 4 niveluri (parter+2etaje+mansarda), marirea numarului de pompe de la 3 la 6, amenajarea unei spalatorii auto, a unei vulcanizari, dotarea acestora cu logistica adecvata si achizitionarea unui microbuz pentru transport-marfa,.

Pana la data de 28 februarie 2002, din cladire a fost finalizat doar parterul (unde dealtfel functioneaza un al doilea magazin de piese si accesorii auto, lubrifianti, produse alimentare ambalate, bauturi si tutun) si ridicat primul etaj, ramas nefinisat. La acest prim etaj se va amenaja un restaurant, la etajul al II-lea un motel cu 7 camere de cazare iar la mansarda viitorul sediu al firmei.

Se mai au in vedere acoperirea celor 3+3 pompe cu o copertina de protectie si pavarea suprafetei aferente acestora, cat si a suprafetei corespunzatoare spalatoriei si vulcanizarii. Mai trebuie precizat faptul ca societatea are in prezent 14 salariati cu carte de munca si un colaborator in regim de prestari servicii.

In vederea finalizarii afacerii demarate, societatea a hotarat contractarea unui credit bancar pe termen mediu, care alaturi de resursele proprii sa permita finantarea integrala a proiectului investitional propus.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de afaceri al SC Monbrand Oil SRL.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
28 pagini
Imagini extrase:
28 imagini
Nr cuvinte:
8 113 cuvinte
Nr caractere:
53 263 caractere
Marime:
87.97KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
plan de afaceri, piata, client, investitie, analiza
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!