Designul Brandului Adidas

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Adidas este unul dintre cei mai importanti producatori si furnizori de echipament sportive din intreaga lume. Articolele vestimentare produse de aceasta firma sunt populare in majoritatea sporturilor, iar oamenii au ajuns sa poarte zilnic incaltaminte si vestimentatie ce poarta insemnele companiei.

Aparitia fiimei Adidas are o istorie foarte interesanta si neobisnuita. Totul a inceput in anul 1920, intr-un mic orasel din Bavaria numit Herzogenaurach, unde Adolf "Adi" Dassler incerca sa fabrice pantofi sport in spalatoria mamei sale. In anul 1924 fratele sau Rudolf "Rudi" Dassler se alatura afacerii si continua munca de fabricare a pantofilor sport. In ciuda dificultatilor si problemelor, in special cu intreruperile de energie electrica, cei doi frati reusesc sa se dezvolte si infiinteaza "Gebruder Dassler Schuhfabrik", adica fabrica de incaltaminte a fratilor Dassler.

La Olimpiada de Vara din 1936, Adi Dassler ii asigura ghetele atletului afro-american Jesse Owen, cu care acesta avea sa participe si sa castige 4 medalii de aur. In urma acestui eveniment ghetele produse de fratii Dessler au devenit cunoscute in mai multe tari, iar in scurt timp cereri de astfel de pantofi sport veneau din toata lumea, de la antrenori ale echipelor nationale, dar si diversi sportivi. Afacerea celor doi frati prospera, iar pana la inceperea Celui De-al Doilea Razboi Mondial, acestia vindeau peste 200.000 de perechi de incaltaminte anual. Dupa inceperea razboiului fabrica fratilor Dessler a fost transformata pentru producerea de munitie anti-tanc, iar cei doi s-au alaturat Partidului Nazist. Rudolf era mult mai apropiat de partid si astfel, in timpul razboiului conflicte din ce in ce mai puternice au inceput sa izbucneasca intre cei doi frati. Intr-un final Rudolf a fost arestat de catre soldatii americani din cauza faptului ca facea parte din gruparea nazista Waffen SS. Convins ca fratele sau a fost cel care l-a denuntat, cei doi s-au despartit in anul 1947. Rudolf Dessler si-a infiintat propria firma "Ruda", denumita mai tarziu "Puma".

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Designul Brandului Adidas.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
3 791 cuvinte
Nr caractere:
19 966 caractere
Marime:
1.43MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
design, brand
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!