ISTORICUL PRODUSULUI
De la Columb la Suchard
Cu aproximativ 1400 de ani inainte de aparitia tabletei mov Milka, bastinasii Americii de Sud descopereau arborele de cacao, respectiv boabele de cacao ca aliment si delicatesa. Acest lucru se intampla, asadar cu mult inainte ca Philippe Suchard sa serbeze pe 17 noiembrie 1825 deschiderea propriei ciocolaterii, lansand astfel ciocolata de casa. Dar pana acolo, "boabele dulci" au parcurs un drum lung. Aztecii au fost cei care in secolul 12 au cucerit poporul toltecilor, preluand apetitul acestora pentru cacao. La inceput,ei au numit "XOCOATL" bautura energizanta, pe care o produceau adaugand malai, ardei, piper si apa. Cu ocazia acostarii din anul 1502, Columb nu a aflat nimic despre cacao. Mai tarziu, intre anii 1519 si 1521, in urma cuceririi Imperiului Aztec, spaniolul Hernando Cortez s-a aratat interesat de acest fruct nobil, si l-a adus in cele din urma in Europa. Europenii nu s-au aratat foarte entuziasmati de aceasta bautura azteca a zeilor, considerand-o ,,necultivata", ea nefiind in concordanta cu obiceiurile europene. Un bucatar inventiv s-a gandit, insa la posibilitatea dea produce o "bautura de ciocolata", adaugand apa si miere de albine sau zahar.Se nascuse ,,Chocolata"! In scurt timp, aceasta a devenit un deliciu culinar al celor mai respectate curti regale europene, fiind rezervata cercurilor de nobili. Abia incepand cu secolul XVIII masele au avut acces la aceasta bautura
Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.