Studiu oganizatoric, structural și de marketing asupra activității de turism din cadrul pensiunii Mihaela

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

CAPITOLUL I Turismul in Romania
CAPITOLUL II Pensiunea Mihaela din Poiana Brasov
1.1Prezentare generala
1.2Forma si clasificarea, structurade cazare
1.3Structura organizatorica a pensiunii
1.4Drepturile si obligatiile clientului
1.5Facilitati oferite de Pensiunea Mihaela
CAPITOLUL III Analiza activitatii de marketing a Pensiunii Mihaela
1.1Analiza Swot in cadrul pensiunii Mihaela
1.2Analiza punctelor tari ale pensiunii
1.3Analiza punctelor slabe ale pensiunii
1.4Opurnitati
1.5Amenintari
CAPITOLUL IV Concluzii si propuneri
BIBLIOGRAFIE
ANEXE

Extras din proiect:

Potentialul turistic remarcabil al Romaniei este dat de resursele naturale (varietatea reliefului, clima, hidro- grafic, flora, fauna), cat si de resursele antropice (vestigii arheologice, monumente istorice si arhitectonice, muzee, case memoriale). In present in Romania dispune de 2.840 unitati de cazare, din care 811 unitati sunt reprezentante de hoteluri de diferite categorii, iar restul de vile (1.255 unitati), cabane, campinguri, tabere. Capacitatea de cazare a acestor unitati este de 292.479 locuri (1994),din care 57,4 % locuri in unitati de cazare de 1 si 2 stele si 7,5 %in unitati de 3 , 4 si 5 stele. Din totalul locurilor de cazare, 45 % sunt locuri in unitati de cazare permanenta. In anul 1994 au fost cazati 7.005 mii turisti din care 848 mii straini. Cei mai multi turisti straini care viziteaza Romania provin din Europa (in special din R.Moldova, Italia, Germania, Anglia). Veniturile din turism sunt de aproximativ 135,5 miliarde lei, din care 37 miliarde provin din cazarea turistilor straini O parte importanta a ofertei turistice o constituie resursele turistice antropice. Vestigiile arheologice sunt legate de formarea si continuitatea poporului roman, vechile cetati de pe litoralul Pontului Euxin, ruinele de la Orastie. Monumentele istorice si arhitectonice au valori deosebite pe plan mondial : manastirile si bisericile din Bucovina (Moldovita, Voronet, Putna), cu fresce exterioare, bisericile din lemn din Maramures, cetatile si castelele din Transilvania, monumentele din orasele foste capitale ale Tarilor Romanesti.

In Romania, practicarea turismului montan are conditii foarte bune de dezvoltare datorita potentialului oferit de cele trei catene muntoase ale Carpatilor. Intre tipurile de turism montan, turismul pentru schi dispune de un potential natural ridicat pentru dezvoltare. Pentru ca Romania sa fie recunoscuta pe plan international ca o destinatie turistica pentru practicarea sporturilor de iarna este necesara Economia turismului imbunatatirea infrastructurii generale, a ofertei pentru sporturile de iarna, refacerea si dezvoltarea infrastructurii turistice pentru turismul montan (amenajarea de noi partii de schi cu instalatiile de transport pe cablu aferente, instalatii si echipamente de producere a zapezii artificiale si de intretinere a partiilor), precum si dezvoltarea, modernizarea si diversificarea structurilor de primire.

CAPITOLUL II

PENSIUNEA MIHAELA

1.1Prezentare generalaSituata in Poiana Brasov - una dintre cele mai bune statiuni din Romania, considerand cele 12 partii de schi de dificultati diferite, terenurile de tenis si minigolf, pistele de roller-skating, saunele si piscinele acoperite - Pensiunea MIHAELA, clasificata de ministerul turismului ca pensiune de ****, poate fi considerata o destinatie pentru toate cele patru anotimpuri.

Asezata la poalele padurii ,Pensiunea MIHAELA ofera conditii excelente pentru petrecerea vacantei, concediului sau weekend-ului, intr-un cadru pitoresc, cu privelisti superbe, conferind turistilor liniste si intimitate.

Pensiunea MIHAELA dispune de 5 apartamente si o camera dubla, avand un numar maxim de 19 locuri de cazare. Fiecare apartament este mobilat luxos, cu balcoane, terase si camere spatioase, dispunand de TV color si telefon cu acces international pentru fiecare camera din apartamente, minibar, seif electronic pentru pastrarea valorilor si baie proprie. Apa calda este asigurata in permanenta cu echipamente tehnice proprii, de calitate. Pensiunea MIHAELA va asteapta cu bucatarie, bar, salon de servire a mesei (40mp), living (27mp), toate dispunand de mobilier si dotari de cea mai buna calitate, amenajarile interioare beneficiind de finisaje deosebite, caracteristice hotelariei moderne.

Salonul de servire a mesei in suprafata de 40 mp cu un numar de 6 mese si 24 de locuri, capacitatea de cazare a vilei fiind de 19 de personae asigura turistilor cazati in vila servirea micului dejun tip bufet suedez, motiv pentru care aprovizionarea cu alimente se face in flux zilnic, functie de gradul de ocupare a pensiunii. De asemeni barul este destinat turistilor aflati in vila; dispune de doua scaune inalte tip bar, fiind deservit de mobilierul aflat in salonul de servire a mesei; barul ofera o gama variata de bauturi alcoolice si non-alcoolice, simple sau in amestec, cafea, produse de tutun-tigari si altele specifice. Barul si bucataria dispun de mobilier si dotari de de cea mai buna calitate, fiind utilata cu : plita, cuptor, cuptor cu microunde, expresor professional, hota H, masina de spalat vase, chiuveta si combina frigorifica, toate corespunzatoare serviciilor hotelere de ultima generatie.

Bibliografie:

1.Boulescu,M.Management financiar-contabil ,Editura Fundatiei "Romania de Maine", Bucuresti ,2005

2.Brezeanu ,P.Gestiunea financiara a intreprinderii in economia de piata, Concepte, Teorii, Politici financiare si studii de caz, Editura Fundatiei "Romania de maine", Bucuresti, 2001

3.Gaf-Deac M. Indrumar pentru aplicatii de management ,Editura Fundatiei Romania de Maine , Bucuresti , 2005

4. Gh. Raboaca, D. Ciucur Metodologia cercetarii stiintifice economice ed. a III-a, Editura

Fundatiei Romania de Maine, Bucuresti, 2006

5.Stancu, I.Gestiunea financiara a agentilor economici , Editia a-II- a, Editura Economica, Bucuresti,1994

6.Stefanescu D. Managementul proiectelor europene ,Editura Fundatiei Romania de Maine , Bucuresti , 2005

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu oganizatoric, structural si de marketing asupra activitatii de turism din cadrul pensiunii Mihaela.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
6 455 cuvinte
Nr caractere:
38 592 caractere
Marime:
42.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
produse, turism, pensiune
Predat:
Facultatea de Management Financiar - Contabil , Universitatea Spiru Haret din Bucuresti
Specializare:
Management
Materie:
Management
Sus!