Proiect - zi de zi la scoală

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

I. Descrierea proiectului 3
I.1. Grupul tinta 3
I.2. Scopul proiectului 3
I.3. Principalele activitati ale proiectului 3
I.4. Obiective 3-4
I.5. Justificare 4-5
II. Descrierea activitatilor 6-9
III. Obiectivele seminariilor tematice 9
IV. Competentele dezvoltate 9-10
V. Echipa de proiect 11
VI. Metodologie 11-12
VII. Evaluarea 12
VIII. Rezultate asteptate 12

Extras din proiect:

"ZI DE ZI LA SCOALA"

I. Descrierea proiectului

Proiectul " ZI DE ZI LA SCOALA" isi propune prevenirea fenomenului de parasire timpurie a scolii si mentinerea in sistemul de educatie a elevilor aflati in situatii de risc, in special a celor de etnie roma, a celor din mediul rural, a celor care provin din familii cu grad ridicat de saracie, precum si a celor cu parinti plecati la munca in strainatate din judetul Dambovita, prin dezvoltarea si implementarea de strategii, masuri si instrumente educationale specifice.

I.1. Grupul tinta este format din min. 1350 de copii aflati in situatii de risc (400 de prescolari care urmeaza sa frecventeze clasa I si 950 de elevi din ciclurile primar si gimnazial) si personalul implicat in dezvoltarea programelor de prevenire a fenomenului de parasire a scolii.

I.2. Scopul proiectului

Scopul principal al proiectului este educatia elevilor din mediul rural, celor care provin din familii cu grad ridicat de saracie si celor de etnie roma.

I.3. Principalele activitatii ale proiectului sunt:

- Dezvoltarea capacitatii institutionale a scolilor in vederea gestionarii fenomenului de parasire timpurie a scolii, schimbarii atitudinii cadrelor didactice fata de elevi.

- Organizarea unor programe de consiliere pentru elevi si parinti/tutori.

- Activitati de management al proiectului ( implementare, monitorizare, informare, publicitate, audit, achizitii).

- Dezvoltarea portarului cu functionalitati multiple: realizarea de lectii interactive, jocuri, teste pentru elevi.

- Activitati de diseminare ( conferinte, intalniri locale cu parintii, comunitatea locala, schimburi de experienta judetene si interjudetene).

I.4. Obiective

Obiectivul general al proiectului este prevenirea fenomenului de parasire timpurie a scolii si mentinerea in sistemul de educatie a elevilor aflati in situatii de risc, in special a celor de etnie roma, a celor din mediul rural, a celor care provin din familii cu grad ridicat de saracie, precum si a celor cu parinti plecati la munca in strainatate, din cele doua regiuni, prin dezvoltarea si implementarea de strategii, masuri si instrumente educationale specific.

Obiectivul specific al proiectului consta in asigurarea accesului a min. 1350 de copii ( 400 de prescolari care urmeaza sa frecventeze clasa I si 950 de elevi din ciclurile primar si gimnazial ) aflati in situatii de risc, la un set complex de programe educationale alternative cu caracter remedial si recreational.

- Formarea unui numar de cel putin 300 cadre didactice pentru dobandirea de competente specifice de lucru cu copiii aflati in situatii de risc de abandon scolar.

- Dezvoltarea capacitatii institutionale a 40 de scoli de a proiecta si implementa programe integrate de prevenire a abandonului scolar, prin modalitati specific, inclusive prin formarea competentelor a 160 cadre didactice cu atributii manageriale, de a elabora si implementa strategii de prevenirea a parasirii timpurii a scolii, in parteneriat cu parintii si cu alti factori interesati.

Proiectul reprezinta un parteneriat intre Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita si Fondul Social European.

I.5. Justificare

Activitatile proiectului corespund domeniului major de interventie " Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii", prin: dezvoltarea si implementarea unor programe integrate de invatare formala si nonformala adaptate nevoilor elevilor, cu efecte asupra invatarii pe tot parcursu vietii:

- Scoala dupa scoala;

- Consiliere pentru copii si familiile lor;

- Ateliere de vara, in vederea mentinerii copiilor in sistemul de educatie.

- Proiectul se incadreaza la " Prioritatea 2 - A doua sansa in educatie".

Parteneriatul dintre Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita si Fondul Social European poate fi un exemplu pozitiv pentru alte institutii scolare privind prevenirea parasirii timpurii a scolilor de catre elevii aflati in situatii de risc.

Proiectul beneficiaza de imbunatatirea rezultatelor asupra absenteismului elevilor, de promovarea proiectului si dezvoltarea regionala.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect - Zi de Zi la Scoala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
3 138 cuvinte
Nr caractere:
17 936 caractere
Marime:
28.15KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
proiect, scoala, familie
Predat:
Facultatea de Stiinte Economice , Universitatea Andrei Saguna din Constanta
Materie:
Management
Profesorului:
NANCU DUMITRU
Sus!