Planul de afaceri al firmei producătoare de melci

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Descrierea afacerii 1
2. Scrisoare explicativa 2
3. Siteza planului de afaceri 3
4. Date de identificate 3
5. Planul operational 4
5.1 Alegerea terenului 4
5.2 Intocmirea planului fermei 5
5.3 Pregatirea terenului 5
5.4 Executarea Sistemului de Irigatii 7
5.5 Amenajarea Fermei 7
5.6 Etape necesare 8
5.6.1 Trecerea melcilor pe straturile de hibernare 8
5.6.2 Purgarea 10
5.6.3 Montarea sistemului "SANDWICH" 10
6. Managementul si organizarea afacerii 13
7. Planul de marketing 14
8. Plan financiar 15
9. Anexele planului 17
9.1 Tipul de melc utilizat 17
9.2 Alimentatia melcilor 19
9.3 Plante furajere 20
9.4 Furaje concentrate 22
9.5 Boli si daunatori amfibieni 24
9.6 Boli si daunatori vertebrate 25
10. Bibliografie 26

Extras din proiect:

Pentru S.C. HOME WALK S.R.L trebuie intocmit un plan de afaceri viabil pentru a putea obtine un credit bancar de 12.000 EUR pentru deschiderea unei crescatorii de melci comestibili in jud.Piata Neamt

Suma trebuie sa acopere costurile cu infiintarea firmei amenajarea terenului si spatiile anexe,instalatii achizitionate din afara tarii.

Planul consta in deschiderea unei fime care sa se ocupe cu cresterea si comercializarea melcilor comestibili.

Planul de afaceri prezinta sumele totale de care este nevoie inca de la infiintare si pana la generarea de profit.

In prima faza imi propun sa infiintez o crescatorie in aer liber si dupa ce aceasta va genera profit sa dezvolt afacerea acoperid spatiul si marind suprafata de crestere.

Zona geografica in care se afla terenul , pot spune din ceea ce am constatat la fata locului ca este foarte buna pentru dezvoltarea in conditii optime a specie de melci Helix aspersa maxima.

Cererea pe piata exista ,deoarece in Romania acest gen de afacere neexploatat la maximum are reale sanse de reusita .

Publicitatea on-line ne ajuta ca sa ne creem o imagine in fata clientului ,sa tinem legatura cu acesta ,raspunzand la orice cerinta sau nedumerire ar avea.

Totusi intrucat aceasta activitate este la noi in stadiul de pionierat este absolut necesar ca sa fie privita ca o afacere in sine si nu ca un mod de imbogatire peste noapte si ca atare tratata cu seriozitate. In plus in momentul demararii unei astfel de initiative omul trebuie sa ia in calcul si posibilitatile sale financiare si sa nu se hazardeze la accesarea unor credite, a caror valoare depaseste posibilitatile lui financiare. Cel mai recomandat este demararea afacerii cu cumpatare prin accesarea unor fonduri nerambursabile (gen SAPARD, etc.) sau a unor credite cu dobanda redusa (ex: creditele oferite de Statul Roman prin programul Fermierul), astfel incat sa nu ajung in incapacitate de plata.

2.Scrisoare explicativa

Domnule director,

Societatea HOME WALK SRL si-a definivat Planul de afaceri cuantificat pe o perioada de 4 ani, pana in anul 2011,cu asistenta din partea firmei consultanta financiara .Realizarea Planului de afaceri al SC HOME WALK SA , dupa organizarea activitatii, are menirea de a stabili aspecte legate de strategia firmei, oportunitatile de pe piata si totodata masurile necesare pentru dezvoltarea activitatii.

Obiectivul principal al Planului de afaceri constituie determinarea celui mai adecvat traseu pentru desfasurarea optima si in siguranta a afacerii . Plecand de la acest obiectiv, in cadrul modelului financiar a fost luat in considerare un cost al investitiilor la nivelul necesarului estimat pentru desfasurarea activitatii in bune conditii.Suma de care am nevoie se ridica la valoarea de 12000EUR, cu scadenta la data de 1 mai 2011.

SC HOME WALK SRL BRD

Prin Reprezentantul: GROUPE SOCIETE GENERALE

Grosu Catalin

1 MAI 2007

3.Sinteza planului de afaceri

Planul de afaceri intocmit de Grosu Catalin,manager la SC HOME WALK SRL este unul cu reale sanse de generare de profit deoarece sumele pentru demararea proiectului sunt unele maximale iar la sfarsitul celui de-al doile an ,daca acest plan s-a respectat profitul brut este de 4960 EUR ,iar profitl net de 3700 EUR .Deoarece cheltuielile scad considerabil pana in al III-lea an estimez ca cheltielile vor fi amortizate in cel de-al IV an de functionare.

Daca e facuta respectand toate conditiile din recomandarile specialistilor, ferma de melci poate aduce chiar in primii ani recuperarea investiei facute + un profit substantial. Pretul en-gros pe kilogramul de melc viu poate varia intre 3,5 si 5,8 euro iar carnea de melc (cunoscuta sub numele de escargot) poate ajunge pana la 50 euro.

Valoarea nutritiva a carnii de melci este data de ponderea partii comestibile si de substantele nutritive continute de aceasta. Din greutatea totala a melcului, partea moale destinata consumului reprezinta circa 40%, iar cochilia 60%. In stare proaspata, nedeshidratata, partea comestibila a melcului contine in structura sa 79-79,5% apa, 16-17% proteina, 2% glucide, 1,7% lipide (carnea de vita are 15,4%), 1-1,5% substante minerale. In proteinele din carnea melcului se gasesc 9 din cei 10 aminoacizi de care omul are nevoie, in cantitati adecvate pentru sinteza proteica. Datorita cantitatii si calitatii ridicate a aminoacizilor din proteinele sale carnea de melc este usor digerabila, sanatoasa si hranitoare. Numarul de bacterii din carnea cruda de melc este redus (85000 germeni/g carne cruda) comparativ cu alte tipuri de carne cruda . O cantitate de 100 g are o valoare calorica de circa 80 calorii. Un kilogram de carne de melci rezulta din 4-4,5 kg melci vii.

4.Date de identificare

Numele firmei:Home Walk

Codul unic de inregistrare:443789

Forma juridica de constituire:Societate Comerciala cu Raspundere Limitata

Natura capitalului social:roman-privat

Valoarea capitalului social:subscris varsat 300 RON

Adresa:Str.Rosmarinului,nr.9

Telefon,fax,e-mail:0742771982,ktalin_g22@yahoo.it

Persoana de contact:Grosu Catalin

Conturi bancare deschise la :xxx.xx BRD

Nr.de ordin in registrul comertului:J45/5647/2007

Asociati :GROSU ION-munca

BUTUNOI GHEOGHE-teren de aprox.2000m/2

GROSU DAN-realizarea site-ului

5. Planul operational

ANUL I

Operatiuni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

proiecte ,aprobari ,avize x x

amenajarea spatiului x x

achizitii mobilier ,utilaje,autovehicule x

transportul,montarea si probarea utilajelor x

formarea echipei x x

instruirea echipei x

demararea afacerii x

5.1 Alegerea Terenului

Alegerea pozitiei in care se va construi ferma si calitatea terenului sunt factori importanti care trebuie sa garanteze conditii cel putin acceptabile pentru a da startul activitatii; tinand cont ca melcul traieste in stransa legatura cu mediul care-l inconjoara, ambientul ales, temperatura, prezenta sau absenta vanturilor si a depunerii de roua, cantitatea anuala de precipitatii, structura fizica si chimica a terenului, prezenta si accesibilitaea unei surse de apa, toate trebuie sa corespunda cat mai mult

Bibliografie:

PLANUL DE AFACERI,"CONCEPTE ,METODE,TEHNICI,PROCEDURI", DUMITRU POROJAN,CRISTIAN BISA COLECTIA AFACERI DE SUCCES, CASA DE EDITURA IRECSON

-INTERNET

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Planul de afaceri al firmei producatoare de melci.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
28 pagini
Imagini extrase:
28 imagini
Nr cuvinte:
8 649 cuvinte
Nr caractere:
45 353 caractere
Marime:
68.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
Economie, produse, afacere, productie, melci
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!