Plan de afaceri - Magazin SH

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Descrierea sumara a afacerii.
1.1. Prezentarea afacerii;
1.2. Prezentarea produsului;
1.3. Analiza SWOT.
2. Scopul si strategia:
2.1. Finantatorii proiectului;
2.2. Experienta;
2.3. Strategie (calitate, pret, tehnologie).
3. Produsul - Haine Second Hand (calitatea Crema):
3.1. Achizitionarea;
3.2. Transportul si amplasarea marfi;
3.3. Echipamentul si cladirea;
3.4. Necesarul de produse achizitionate si costuri;
3.5. Forta de munca.
4. Piata:
4.1. Descriere competitori, avantaje comparative;
4.2. Strategia preturilor;
4.3. Promovarea magazinului;
5. Managementul firmei.
5.1. Planul operational;
5.2. Costuri echipament si consumabile;
6. Analiza financiara si performantele planificate
6.1. Buget investitie initiala;
7. Capitalul alocat afacerii si surse de provenienta
7.1. Proiectii financiare;
8. Documente de justificare.

Extras din proiect:

Introducere:

Multi oameni se gandesc sa porneasca o afacere, dar unii dintre ei nu stiu exact ce, iar altii stiu ce ar dori, dar se gandesc la investitia pe care o presupune o astfel de decizie. Desigur, este de la sine inteles faptul ca deschiderea unei afaceri implica o anumita investitie. Insa ceea ce nu crede multa lume este faptul ca nu toate afacerile implica o investitie enorma si nu toate sunt riscante. Una dintre cele mai profitabile afaceri din ultimii ani este deschiderea unui magazin de haine second hand.

Investitia intr-o astfel de afacere cu imbracaminte second hand este destul de mica, in comparatie cu investitia intr-o alta afacere. Daca iti doresti sa deschizi un magazin de haine second hand, este important sa gasesti un depozit de haine second hand care sa furnizeze produse de cea mai buna calitate. Vanzarile magazinelor second hand au crescut mult in ultimii ani. Unii patroni de astfel de magazine spun ca au crescut cu 50% fata de anii anteriori, in timp ce altii spun ca vanzarile s-au dublat.

Unii oameni privesc cu scepticism ideea de a deschide o afacere cu haine second hand. Insa ideea ca aceste magazine nu ar avea succes este gresita in zilele noastre. Este adevarat ca, in urma cu doar cativa ani, era considerat un lucru rusinos sa iti faci cumparaturile intr-un magazin de haine SH. Insa in prezent, lucrurile stau total diferit. In prezent, chiar si celebritatile sunt surprinse adeseori intrand sau iesind din astfel de magazine.

In plus, cu siguranta stim ca una dintre cele mai mari griji ale unei persoane care isi doreste sa inceapa o afacere este teama de a nu da gres. Exista diverse tipuri de afaceri pe care le poti deschide, dar de unde stii ca nu vei da faliment? Ei bine, daca ar fi sa analizam putin toate magazinele din orase, ai observa ca magazinele de haine second hand au o durata de viata destul de lunga. Asadar, decizia de a incepe o afacere cu haine SH este una inteleapta.

1. DESCRIEREA SUMARA A AFACERII

1.1. Prezentarea afacerii

Nivelul de trai si criza economica au redus drastic atat puterea de cumparare a romanilor cat si dispozitia lor de a cheltui sume importante de bani pe imbracaminte si incaltaminte. Magazinele second hand au luat amploare atat din ratiuni economice (preturi mici) cat si prin calitatea produselor pe care le comercializeaza.

Hainele la mana a doua au devenit produse care se cumpara cu toata determinarea. Avem magazinele preferate si stim zilele in care se aduce marfa noua. Oamenii au inceput sa achizitioneze aceste produse pentru a economisi bani, pentru a reduce nivelul de cheltuieli si pentru a canaliza bugetul in alte directii mai convenabile. Si adevarul este ca preferam sa cumparam o bluza la 10 lei in loc sa platim un pret de sase ori mai mare si de multe ori pentru un produs de calitate inferioara.

Acest lucru se intampla pentru ca numeroase produse la mana a doua sunt ale unor marci celebre. Nu de putine ori gasim pe rafturile magazinelor SH obiecte vestimentare de la Zara, S.Oliver, Diesel, Guess, Polo, Adidas, Nike si multe altele. Si acestea sunt produse pe care, de foarte multe ori,le gasim la preturi infime, de o calitate excelenta si din editii recente.

1.2. Prezentarea produsului

Magazinul nostru va comercializa imbracaminte pentru femei, barbati, si copii, second hand, importate din Germania, Franta, Belgia si Anglia. Hainele vor avea cea mai buna calitate la nivel de piata pe categoria SH, de calitatea CREMA (produse noi si solduri nevandute in marile magazine) brand-uri renumite iar preturile imbatabile. Momentan in satul Topraisar, in care intentionam sa deschidem magazinul nu exista alte magazine care comercializeaza imbracaminte (noi sau de tip second hand). Incercam sa oferim o calitate foarte buna a serviciilor si a produselor si sa amenajam un magazin care sa fie aspectos, luminos si primitor si care sa ofere o imagine placuta si sa atraga potentiali clienti.

Intreprinderea noastra va asigura in permanenta o politica de preturi accesibile si atractive pentru populatia rurala care, in prezent, dispune de o capacitate de plata moderata.

1.3. Analiza SWOT

Un instrument important la planificarea afacerii este si analiza SWOT. (punctele Tari si Slabe, Oportunitati si Amenintari). Analiza SWOT se axeaza pe realitatea interna si externa, examinand partile tari si slabe din cadrul companiei, precum si oportunitatile si amenintarile legate de mediul extern care pot afecta realizarea scopului planificat.

Analiza SWOT conventional se diviza in doua etape:

- prima etapa - analiza mediului intern (punctele Tari si Slabe care caracterizeaza compania);

- in cea de-a doua - analiza mediului extern, (Oportunitati si Amenintari, factorii externi care pot influenta afacerea).

Download proiect

Primești proiectul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2019
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
4 597 cuvinte
Nr caractere:
25 333 caractere
Marime:
493.79 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Data publicare:
04.05.2019
Structură de fișiere:
  • Plan de afaceri - Magazin SH.docx
Predat:
la master

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Express shipping delivery va fi o afacere care se adreseaza romanilor din orice colt al tarii,...
Pentru S.C. HOME WALK S.R.L trebuie intocmit un plan de afaceri viabil pentru a putea obtine...
Pentru S.C. HOME WALK S.R.L trebuie intocmit un plan de afaceri viabil pentru a putea obtine un...
Dezvoltarea economica a unei regiuni sau a unei natiuni este influentata de o gama larga de...
Planul de afaceri se refera fie la promovarea unei firme noi,fie la lansarea unui proiect...
Sus!