Comportament organizational Societatea de Transport Bucuresti (STB)

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Descrierea organizatiei 3
2. Structura organizatorica 3
3. Motivatie 4
4. Studiul grupurilor si munca in echipa 5
5. Leadership 5
6. Competitie 6
7. Comportament economic 6
8. Invatarea 6

Extras din proiect:

1. Descrierea organizatiei

Societatea de Transport Bucuresti (STB) este o companie de transport in regim de serviciu public, care are ca obiectiv principal transportul calatorilor in orasul Bucuresti si in zonele limitrofe. Comportamentul economic al STB este influentat de factori precum cererea pentru transportul public, concurenta din partea altor modalitati de transport si de reglementarile legale.

In general, comportamentul economic al STB este determinat de cererea si oferta pentru serviciile sale, concurenta din partea altor modalitati de transport si de reglementarile legale. Pentru a-si mentine pozitia pe piata de transport public din Bucuresti, STB trebuie sa ia in considerare toti acesti factori si sa ia decizii cu privire la productie, preturi si investitii in consecinta.

2. Structura organizatorica

Comportamentul organizational al Societatii de Transport Bucuresti (STB) se refera la modul in care aceasta isi gestioneaza angajatii si resursele pentru a-si atinge obiectivele si a-si desfasura activitatea in mod eficient. Un aspect important al comportamentului organizational al STB este cultura organizationala. Cultura organizationala se refera la valorile, normele si comportamentele care guverneaza activitatea angajatilor si a organizatiei in ansamblu. STB trebuie sa aiba o cultura puternica si bine definita pentru a asigura angajatilor sai un cadru de lucru stabil si motivant si pentru a facilita dezvoltarea sa pe termen lung.

Un alt aspect important al comportamentului organizational al STB este structura organizationala. Structura organizationala se refera la modul in care sunt organizate departamentele, echipele si angajatii in cadrul organizatiei. STB trebuie sa aiba o structura eficienta si bine organizata pentru a asigura o colaborare adecvata intre departamente si angajati si pentru a se asigura ca obiectivele sale sunt atinse in mod eficient. In Figura 1 se poate observa structura organizatorica a STB.

Gestionarea resurselor umane este un alt aspect important al comportamentului organizational al STB. Gestionarea resurselor umane se refera la modul in care sunt recrutati, selectati, instruiti si evaluati angajatii organizatiei. STB trebuie sa aiba un sistem eficient de gestionare a resurselor umane pentru a asigura ca angajatii sai sunt bine pregatiti si motivati pentru a-si desfasura activitatea in mod eficient.

Figura 1. Structura organizatorica a STB (sursa www.stbsa.ro)

Comunicarea interna si externa este, de asemenea, un aspect important al comportamentului organizational al STB. Comunicarea interna se refera la modul in care sunt transmise informatiile intre departamente si angajati, in timp ce comunicarea externa se refera la modul in care STB comunica cu publicul, autoritatile publice si alte organizatii. STB trebuie sa aiba o comunicare eficienta interna si externa pentru a asigura o coordonare adecvata a activitatii sale si pentru a mentine o relatie buna cu publicul si autoritatile publice.

In general, comportamentul organizational al STB este determinat de cultura organizationala, structura organizationala, gestionarea resurselor umane si comunicarea interna si externa. Pentru a-si atinge obiectivele si a-si desfasura activitatea in mod eficient, STB trebuie sa ia in considerare toti acesti factori si sa isi gestioneze activitatea intr-un mod coerent si bine organizat.

Download proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 673 cuvinte
Nr caractere:
8 771 caractere
Marime:
2.39 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Data publicare:
08.05.2023
Structură de fișiere:
  • Comportament organizational Societatea de Transport Bucuresti (STB).docx
Predat:
la facultate
An de studiu:
II
Te-ar putea interesa și:
Avand in vedere contextul creat in economia romaneasca dupa decembrie 1989, si anume trecerea la...
Rolul primordial al resurselor umane la scara intregii societati se regaseste si la nivelul...
Sus!