Bransarea la reteaua de apa curenta in comuna Almasu Mare

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

TITLUL PROIECTULUI: Bransarea la reteaua de alimentare cu apa curenta in comuna Almasu Mare, judetul Alba, in vederea asigurarii conditiilor minime de trai si imbunatatirea calitatii vietii a locuitorilor acesteia

BENEFICIARUL (APLICANTUL): Primaria Comunei Almasu Mare

ARIA TEMATICA:

- programul operational - PNDR

- axa prioritara - Dezvoltarea infrastructurii rurale de baza ca preconditie pentru atragerea investitiilor in zonele rurale si crearea de noi locuri de munca si implicit la dezvoltarea spatiului rural

- prioritate de investitii / obiectiv - Imbunatatirea infrastructurii locale (sisteme de alimentare cu apa, canalizare, drumuri locale), infrastructura educationala, medicala si sociala;

LOCATIA PROIECTULUI:

- Regiunea - Regiunea Centru

- Judetul - Alba

- Localitatea - Almasu Mare

2. DESCRIEREA PROIECTULUI

2.1. Scop si obiective

Scop - Bransarea la reteaua de alimentare cu apa curenta in comuna Almasu Mare, judetul Alba, in vederea asigurarii conditiilor minime de trai si imbunatatirea calitatii vietii a locuitorilor acesteia.

Obiective:

- construirea unei retele de apa curenta pe o distanta de 10 km, pentru un numar de 715 gospodarii;

- amenajarea unei statii de epurare a apei;

2.2. Justificarea proiectului

Comuna Almasu Mare este situata la periferia sudica a Muntilor Apuseni, in subunitatea Muntilor Metaliferi, invecinandu-se cu orasul Zlatna, din judetul Alba si orasul Geoagiu, comunele Balsa si Buces, din judetul Hunedoara. Ocupand o suprafata totala de 9330 ha, teritoriul Almasului este traversat de la nord la sud de DJ 705, care face legatura intre orasele Zlatna si Orastie si de la vest la est de DJ 705D.

Prima atestare documentara a satului dateaza din anul 1407 - "Possesia Almas". Satul este mult mai vechi decat prima sa atestare documentara, in sprijinul acestei afirmatii venind uneltele de minerit si materialele de constructie romana, (ce au fost gasite pe raza localitatii si se gasesc in muzeul "Achim Emilian"), galeriile cu inscriptii romane. In punctul "La Cruce" s-au descoperit si cercetat (2001) morminte tumulare din epoca bronzului timpuriu.

Almasu Mare numara 602 locuitori, este centru de resedinta al comunei si ii apartin cele 7 sate. Gospodariile comunei sunt in numar de 715, iar populatia este de 1705 locuitori.

Cel mai adesea gospodariile se pierd intr-o mare de verdeata, doar turlele bisericilor punctand centrul asezarilor, padurile coboara pana aproape in vale unde se contopesc cu pomii fructiferi din gradinile caselor.

Satul isi intampina calatorul, inca de la intrare, cu Monumentul Eroilor si Troita Minerului. In imediata apropiere, pe o mica colina, intr-un peisaj admirabil, isi inalta turla spre cer Biserica "Buna Vestire" (1418), declarata monument istoric. Dupa ce parcurgem cca. 400 - 500 m, la iesirea din Almasu Mare spre Geoagiu - Orastie, intalnim muzeul "Achim Emilian", o adevarata oaza de liniste, cultura si spiritualitate. Asezarea dispune de multe locuri legendare: Fericeaua, Grohasu, Citera, Breaza si altele. Tot aici putem vizita vechile lucrari - exploatari miniere "Galeria Toti Sfintii", in apropierea carora putem vizita si biserica din Suseni "Schimbarea la fata" (1822 - 1826). Toate aceste frumuseti sunt desprinse ca dintr-o lume de basm. Pe dealuri rasuna, inca din istorie, fluierul Iancului, iar obiceiurile si traditiile sunt la loc de cinste si fac din acest colt de tara un loc prielnic pentru dezvoltarea agroturismului. Vizitatorul poate fi gazduit in gospodariile taranesti, unde se poate ospata cu mancaruri si bauturi traditionale.

Cib este atestat din anul 1407, asezat pe valea Cibului. Cai de acces: din DN 74 Alba - Zlatna se continua pe DJ 705 Zlatna - Almas, apoi la 6 km, la crucea din Plai, se desprinde un drum, dupa 4 km ajungem in Cib; A doua cale de acces este din Almas - centru pe DJ 705 D, trecand prin Nadasie, iar de la Crucea din Lunca drumul ne conduce in partea stanga, de unde mai parcurgem cca. 3 km, dupa care ajungem in Cib.

Satul numara 368 de locuitori care inca isi pastreaza portul popular si obiceiurile traditionale.

Cibul este o asezare cu multe locuri legendare cum ar fi: Dealul Furcilor sau Paraul Bordeelor. In sat putem vizita Biserica "Sfantul Nicolae", monument istoric atestat din 1784, Biserica "Sfintii Apostoli" construita in 1928. Cibul are ca structura de primire turistica cu functiune de cazare, pensiunea S.C. "Casa David" S.R.L.

Cheile Cibului este atestat documentar in anul 1733, este asezat in partea sudica a comunei, traversat de Valea Geoagiului. Are o populatie de 43 locuitori.

Cai de acces: din DN 74 Alba - Zlatna se continua pe DJ 705 Zlatna - Almasu Mare, apoi la km 6 de la Crucea din Plai, se desprinde un drum care dupa 7 km, trecand prin Cib, va ajunge in Cheile Cibului. A doua cale de acces: din centrul comunei pe DJ 705 D trecand prin Nadastie, Cib ajungem in Chei, parcurgand cca. 9 km.

Pentru iubitorul de munca si frumos, vizitatorul intalneste un relief modelat in calcare. Cheile au o lungime de 1.4 km si fac parte din rezervatia naturala.

Aici putem vizita: Pestera cu trei guri, Pestera Bisericuta, Pestera fara fund, Gaura Mandrii, Cascadele din Chei, Izvorul Mezotermal, iar pe vechile urme ale schitului de la Piatra Chiliei, cu vrerea Atotputernicului Dumnezeu, se contureaza o noua Manastire care va veghea alaturi de Biserica "Buna Vestire". In aceste minunate meleaguri vizitatorul isi poate gasi loc de odihna, recreere si intarire spirituala.

Bradet - atestat documentar in anul 1733, este situat la 5 km de centrul comunei, avand ca drum de legatura DJ 705 D, iar dupa ce parcurgem 4 km, in partea dreapta, se desprinde drumul comunal pe o distanta de 1 km, ce ne duce in acest minunat coltisor de natura. Asezarea numara doar 18 locuitori.

Download proiect

Primești proiectul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2017
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
3 499 cuvinte
Nr caractere:
19 843 caractere
Marime:
268.60 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Data publicare:
14.06.2017
Structură de fișiere:
  • Bransarea la reteaua de apa curenta in comuna Almasu Mare.doc
Predat:
la facultate
Materie:
Managementul Proiectelor În Turism
An de studiu:
III

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Sursa: G. A. Churchill Jr., J. P. Peter, MARKETING- creating value for customer, Irwin Inc....
Sus!