Analiza riscurilor pe punctele de control critice

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1.INTRODUCERE

SCOPUL

Scopul acestui manual este de a descrie Sistemul de Igiena si Siguranta Alimentului care se aplica la Magazinele Belforno, din SC PANBRUT SRL.

Domeniu de aplicare

Manualul HACCP din SC PANBRUT SRL este implementat conform:

- Cerintelor generale ale Standardului ISO 22000:2005

- Reglementari legale in vigoare in Romania

Pentru Magazinele Belforno din PANBRUT SRL.

Revizia si controlul manualului HACCP La elaborarea Manualului HACCP s-a tinut cont de specificul activitatii desfasurate de catre SC PANBRUT SRL si au fost consultate toate compartimentele implicate. Manualul Sigurantei alimentului HACCP este un document revizuit periodic si ori de cate ori necesitatile o impun (schimbari in legislatie, in structura si functionarea societatii, bunatatiri, cerinte ale unor beneficiari, etc). Manualul HACCP documenteaza metodele de management folosite de SC PANBRUT SRL pentru atingerea obiectivelor politicii referitoare la igiena si siguranta alimentului si precizeaza structura organizatorica si responsabilitatile personalului implicat in organizarea si implementarea sistemului, pentru indeplinirea si respectarea cerintelor Standardului ISO 22000. Manualul HACCP descrie modul de organizare, implementare si functionare al Sistemului HACCP in cadrul Magazinelor Brutarul Pan companiei SC PANBBRUT SRL.

Managementul PANBRUT este responsabil pentru analiza periodica a Manualului HACCP si in general pentru Sistemul de Igiena si Siguranta al alimentelor implementat, inclusiv al procedurilor, al fiselor de post, organigramei si al politicii de calitate si securitate a alimentelor.Trebuie ca :

- Sa se asigure conformitatea cu obiectivele organizatiei si legislatia in vigoare, cerintele clientilor pentru siguranta alimentelor precum si continua eficacitate a sistemului.

- A demonstra capacitatea sa de a furniza consecvent produse morarit, panificatie si patisserie in conformitate cu cerintele legale si asteptarile clientului

- A demonstra capacitatea de a respecta cerintele legale privind igiena si siguranta alimentului, de a indeplini si chiar depasi asteptarile clientilor.

Prezentare firma, istoric , lucrari de referinta , clienti Cele mai importanta investitii PANBRUT care au avut loc in ultimul deceniu au fost: preluarea pachetului majoritar de actiuni ale companiei NicoPan, impreuna cu PANBRUT Bucuresti si Spicul SA Barlad; construirea unui complex de morarit complet automat si computerizat in Volos; construirea unitatii industriale moderne de la Cernica si achizitionarea celebrei mori din Sofia. Prin acest program vast de investitii care s-a derulat pe o perioada de 5 ani si care se ridica la 240 milioane de euro, compania a devenit liderul pietei de morarait in zona Balcanilor, cu o cifra de afaceri de peste 100 de milioane euro in 2002. Politica de dezvoltare lenta adoptata de grupul NICOPAN a continuat in Romania.

In anul 1999, grupul a demarat constructia unui nou complex de morarit si panificatie NICOPAN la Cernica, cuprinzand trei mori complet automatizate - doua mori de grau si o moara de porumb, o linie performanta de productie a fulgilor de porumb si a cerealelor expandate, o fabrica tehnologizata de produse de panificatie.

PANBRUT S.R.L este o companie cu traditie pe piata de morarit si panificatie fiind una din cele mai vechi fabrici de profil din tara.

In timp, compania si-a diversificat portofoliul de produse si a investit in construirea unei fabrici moderne cu o capacitate de productie mai mare.

In 1999, NICOPAN Group a intrat pe piata din Romania prin preluarea celor doua unitati de profil din Bucuresti si Targu Mures, care prin fuziune au format compania PANBRUT S.R.L

In iunie 2007 PANBRUT S.R.L si-a schimbat denumirea in Titan S.R.L ca urmare a vanzarii pachetului de actiunii grupului GoodMills Gmbh.

Astfel, compania se numeste acum Panbrut. Schimbarea a survenit la trei saptamani dupa ce PANBRUT International a vandut 60% din divizia romaneasca firmei austriece Leipnick Lundenburger Invest, cel mai important grup de morarit din Europa.

Compania austriaca LLI Euromils si-a majorat participatia la firma de panificatii Panbrut la 97,51%, dupa ce a cumparat pachetul de actiuni detinut de PANBRUT International Food Enterprises.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza riscurilor pe punctele de control critice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
4 245 cuvinte
Nr caractere:
27 679 caractere
Marime:
494.01KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!