Proiectarea unui sistem informatic pentru un trust de presă

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Capitolul 1. Studiul si analiza sistemului existent la trustul de presa Desteptarea
1.1. Prezentarea Societatii
1.2. Structura organizatorica
1.2.1. Studiul sistemului de conducere
1.2.2. Studiul sistemului condus
1.3. Studiul sistemului informatic
1.4. Analiza critica si directii de perfectionare
Capitolul 2. Proiectarea noului sistem informational
2.1. Obiectivele proiectarii
2.2. Proiectarea iesirilor
2.3. Proiectarea intrarilor
2.4. Proiectarea bazei de date
2.5. Prezentarea modelelor economice matematice

Extras din proiect:

Trustul de Presa Desteptarea este o firma a carei principala afacere este in sectorul tertiar (servicii), respectiv mass-media. Acesta functioneaza in judetul Bacau si cuprinde mai multe arii de mass-media printre care: ziarul Desteptarea, televiziunea Alfa TV si un post de radio Radio Alfa, avand posibilitatea de a informa locuitorii judetului despre stirile atat locale, cat si nationale.

In cadrul grilei acestui ziar, se pot distinge cu usurinta unele aspecte, cum ar fi: imagini color, clare, reportaje interesante si, in acelasi timp, obiective, diversificate si de larg interes.

Prin intermediul articolelor de mare diversitate si cu titluri sugestive, acest cotidian doreste sa atraga tot mai multi cititori de orice varsta, mai ales ca temele abordate sunt din toate domeniile si cuprind pareri diferite ale persoanelor intervievate.

Fiind printre putinele cotidiene din cadrul judetului, trustul isi permite sa ofere cititorilor sai si date despre anunturi de mica si mare publicitate, fie pe plan local, fie pe plan national.

Capitolul 1. Studiul si analiza sistemului existent la trustul de presa Desteptarea

1.1. Prezentarea societatii

SC Desteptarea SA a fost infiintat in anul 1992, fiind inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J980/009, societatea a fost clasificata cu codul KN 1907. Codul fiscal folosit in toate documentele emise de societate sau catre societate este CFR 48982649. Societatea s-a constituit pe o perioada de timp nelimitata, cu incepere de la data inmatricularii in Registrul Comertului.

Sediul ziarului Desteptarea este amplasat in zona centrala a orasului Bacau (aria cuprinsa intre Primarie, Parcul Cancicov, Prefectura).

Suprafata de redactare a acestui cotidian este de cel putin 250 m2 (spatiu dedicat personalului) si 2500 m2 (spatiu dedicat aparaturii tiparirii acestuia) sunt considerate a fi suficiente pentru desfasurarea normala a activitatii ziarului.

Capitalul social al Trustului de Presa Desteptarea este evaluat la 100.000.000 de euro (valoarea echipamentelor detinute, cheltuielile de personal).

SC Desteptarea SA se doreste a fi o firma care prin serviciile pe care le va oferi sa schimbe imaginea despre gazetele din Bacau, prin aparitia unuia ,,mai altfel" decat celelalte. Principalul scop al afacerii este de a reusi atragerea unei clientele fidele, si mai ales deosebite, chiar daca aceasta necesita timp si investitii ridicate.

Strainii, functionarul "cu dare de mana", micii sau marii proprietari, intreprinzatorii de succes, intelectualii sau oamenii de cultura, toti acestia trebuie sa formeze in mare clientela ziarului Desteptarea. Acest ziar ar trebui sa fie un ziar select prin el insusi, select prin ceea ce ofera, prin formatul sau, prin cititorii sai.

Obiect activitate

Forma juridica- SA- a fost considerata cea mai potrivita din urmatoarele motive:

- asociati are minim 5;

- raspunderea asociatilor este impartita pe diverse arii;

- posibilitatea de a avea mai multi administratori temporari si revocabili;

- capitalul minim fiind redus.

Dezavantajul principal prezentat de o astfel de forma juridica: obiect limitat de activitate nu constituie un impediment pentru scopul propus.

Activitatea vizata prin constituirea societatii este in sectorul tertiar respectiv mass-media concretizata in conducerea unui cotidian local.

Ziarul avand articole pentru toate categoriile sociale si pentru toate varstele, prezentand teme diverse si de larg interes. Calitatea, modul de prezentare al ziarului, reporterii agili si diversitatea temelor sunt atuurile principale ale acestei gazete.

Redactarea si procesul de tiparire va fi realizat de un numar diferit de angajati in functie de orarul zilnic si zilele de sarbatori.

Motivatiile cumpararii acestui ziar oferit de Trustul de Presa Desteptarea ar putea fi urmatoarele:

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiectarea unui sistem informatic pentru un trust de presa.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
30 pagini
Imagini extrase:
30 imagini
Nr cuvinte:
4 958 cuvinte
Nr caractere:
27 509 caractere
Marime:
540.72KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Limbaje de Programare
Tag-uri:
sisteme, dezvoltare
Predat:
Facultatea de Informatica Manageriala , Universitatea Romano-Americana din Bucuresti
Materie:
Limbaje de Programare
Profesorului:
Lector. Univ. Dr. Iacob Ionel
Sus!