Participarea României la primul război mondial

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Campania romaneasca a fost parte a campaniei din Balcani a primului razboi mondial, ale carei actiuni au fost purtate pe teritoriul Romaniei, intre armatele aliate ale Regatului Roman si Imperiului Rus pe de-o parte si armatele Puterilor Centrale pe de alta parte.

Romania pana la intrarea in razboi:

Romania era condusa de regele Carol I de Hohenzollern din 1866. Pentru o perioada indelungata mai inainte de declasarea primului razboi mondial, Romania a fost un aliat al Austro-Ungariei. In conformitate cu termenii aliantei dintre cele doua state, Romania era obligata sa intre in razboi numai daca aliatul austro-ungar era atacat. Cand a izbucnit razboiul, Romania a considerat ca Austria a fost statul care a declansat razboiul si, prin urmare, Bucurestiul nu era obligat sa se alature efortului de razboi al aliatului sau. In cele din urma, Romania s-a alaturat celor care luptau impotriva Puterilor Centrale.

Romania si-a negociat cu grija conditiile pentru intrarea in razboi de partea Aliatilor. Astfel, Bucurestiul cerea recunoasterea drepturilor Romaniei asupra teritoriului Transilvaniei, care fusese incorporat in Regatul Ungariei in 1867.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Participarea Romaniei la Primul Razboi Mondial.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 237 cuvinte
Nr caractere:
10 711 caractere
Marime:
34.40KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Istorie
Tag-uri:
istorie, razboi
Predat:
la liceu
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!