Organizarea Producției de Bucătărie

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

"Organizarea activitatii de productie pentru obtinerea preparatelor de tip catering la S.C.REAL S.R.L.

Prima parte a acestui proiect reprezinta argumentul care sintetizeaza aspectele teoretice si pe cele practice pe care le abordeaza, in relatia directa cu utilitatea pentru calificarea "Tehnician in Gastronomie".

Cea de a doua parte a proiectului descrie structura organizatorict a unitatii, realizarea preparatelor de bucatarie, monitorizarea activitatii de productie de bucatarie, realizarea preparatelor de bucatarie dupa noi retete, comercializarea preparatelor noi realizate. Cea de a 2-a parte este mai importanta si mai mare deoarece explica tot ceea ce se parcurge de la aprovizio-

narea cu materii prime pana la comercializarea preparatelor finite.

Prin alimentatie publica se intelege activitatea economica care se ocupa cu producerea unei game variate de preparate de bucatarie, ce se servesc consumatorilor, impreuna cu alte produse agroalimentare, consumul acestora facandu-se in unitati proprii, special amenanjate.

Aceste unitati ofera si multiple posibilitati de destindere. Productia si servirea preparatelor de bucatarie se asigura de catre un personal cu pregatire profesionala specifica.

Standardul impus pentru produsele de catering este asigurat, in mare masura, de calificarea personalului (profesionalism) si abilitatea de lucru in echipa. Abilitatea de a munci metodic si eficient (efort minim si timp optim pentru atingerea obiectivului operational imediat) trebuie sa devina a doua natura pentru toti membrii echipei de productie, strict specializati pentru exigentele postului ocupat.

Operatiile efectuate trebuie simplificate, descarcate de miscari inutile, haotice, fara sens iar tehnicile vechi, rudimentare de lucru trebuie inlocuite cu tehnici moderne, rapide si eficiente. Organizarea corecta a fluxurilor de productie trebuie sa includa accesarea directa si facila a tuturor echipamentelor din zona de lucru a fiecarui angajat, intr-o succesiune logica de segvente corespunzatoare etapelor procesarii catering, fara intersectii si intoarceri ale circuitului de lucru.

Prin realizarea preparatelor de bucatarie se intelege ansamblul de metode, sisteme si mijloace folosite pentru transportul, prezentarea si oferirea spre consum a preparatelor de bucatarie intr-o unitate publica de alimentatie, volumul, structura si caracteristicile operatiilor de prelucrare a acestor preparate de bucatarie sunt diferite, fiind influentele de natura si particularitatea preparatelor realizate, numarul si cererea consumatorilor, forma si tipul de preparat, dimensiunile timpului rezervat consumarii hranei, gradul de pregatire profesionala al personalului ce le afecteaza, creativitatea si originalitatea lucratorului.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizarea Productiei de Bucatarie.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 527 cuvinte
Nr caractere:
8 899 caractere
Marime:
28.04KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Învățământ Vocațional
Tag-uri:
bucatariei, agroalimentare
Predat:
la liceu
Sus!