Instalații de ventilare și climatizare

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Un sistem IVAC (Instalatie de ventilatie si aclimatizare) corect proiectat poate asigura un mediu confortabil pentru ocupantii cladirii, imbunatatii productivitatea angajatilor, facilita o productie eficienta, controla raspandirea fumului in cazul unui incendiu si asigura functionarea calculatoarelor si echipamentelor de telecomunicatii.

Reglarea automata a IVAC mentine conditiile de efort general in spatiile cu birouri si asigura limitele de variatie restranse ale umiditatii si temperaturii ca raspuns la variatiile atmosferice din interiorul si exteriorul cladirii.

Am aratat modul de distributie a unui sistem IVAC intr-o cladire de dimensiuni reduse. Panoul de automatizare, boilerele, motoarele, pompele si racitoarele sunt de obicei plasate la nivelul inferior. Turnul de racire este plasat pe acoperis. Cladirea este strabatuta de tevi, contine ventilatoarc, amortizoare, miezuri de racire, filtre de aer, unitati de incalzire si de volum de aer variabil(VAV).Cladirile mari au sisteme separate pentru grupuri de etaje sau zone ale cladirii.

Sistemul de automatizare al unei cladiri comerciale presupune mai multe bucle de control si poate fi impartit in sistemul de control central si buclele de control local sau zonal.Pentru o eficienta maxima toate aceste bucle ar trebui legate intre ele pentru a schimba informatii si comenzi folosind un sistem de management automat al cladirii(SMAC).

Functiile sistemului centralizat de tratare a mediului.

Bucla de ctrl.ClasificareDescriere

Ventilatiede bazaCoordoneaza functionarea clapetelor de aer de intrare,retur si iesire pentru amentine cantitatea optima de aer ventilat. De obicei este solicitata protectia la temperaturi scazute.

imbunatatitaMasoara si regleaza volumul de aer introdus din exterior pentru a asigura combinatia perfecta dintre acesta si cel retumat in conditiile variabile ale incaperiiProtectie la temperaturi scazute

Racirereglarea racitoruluiMentine temperatura prescrisa a apei evacuate din racitor,sau reseteaza temperatura in functie de necesitati.

controlul turnului de racireControleaza pompele si/sau ventilatoarele din turnul de racire pentru a asigura racirea maxima posibila a apei

controlul miezului de racireAjusteaza cantitatea de apa prin miez pentru mentinerea temperaturii in interior.

Ventilatoarede bazaPorneste ventilatoarele de aspiratie si retur in timpul perioadelor de ocupare si le cicleaza dupa necesitati in perioadele de inactivitate interioara.

imbunatatiteAjusteaza turatia ventilatoarelor pentru a mentine presiunile optimale pe coloane si in interior.Reduce costurile de functionare ale sistemului si imbunatateste performantele acestuia.

incalzirecontrolul miezului de incalzireAjusteaza debitul de apa sau abur prin miez pentru mentinerea temperaturii interioare.

controlul boileruluiActioneaza arzartorul pentru a mentine presiunea optima a aburului sau temperatura apeiPentru un randament maxim temperatura apei trebuie ajustata in functie de cerere sau de temperatura exterioara.

INCALZIREA

GENERALITATI

Pierderile de caldura intr-o cladire apar datorita proceselor de transmisie,infiltrare /exfiltrare si ventilatie.

Capacitate de incalzire a unei cladiri depinde de temperatura proiectata,de cantitatea de aer exterior folosita si de activitatea ocupantilor.Rafalele de vant predominant influenteaza pierderile si gradul de infiltrare,

Sistemul de incalzire trebuie dimensionat astfel incat sa 'incalzeasca cladirea la cea mai mica temperatura exterioara care poate surveni pe parcursul sezonului rece.

Transmisia este procesul prin care energia intra sau paraseste o incapere prin suprafetele cxterioare.Rata de scadere a energiei se calculeaza prin scaderea exterioare din cea interioare si inmultind rezultatul cu coeficientul de transfer termic al suprafetei considerate.

AQ - (TIN-TOFF)

Infiltratia este procesul prin care aerul exterior intra intr-o cladire prin crapaturile din jurul usilor,ferestrelor,prin usile deschise datorita diferentei dintre presiunea interioara si cea exterioara.Pierderea de caldura datorata infiltratiei este functie de diferenta de temperatura si volumul de aer vehiculat.

Exfiltrarea este procesul prin care aerul

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Instalatii de ventilare si climatizare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
33 pagini
Imagini extrase:
33 imagini
Nr cuvinte:
6 308 cuvinte
Nr caractere:
34 608 caractere
Marime:
12.03MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Instalații
Tag-uri:
climatizare, instalatii
Predat:
la facultate
Materie:
Instalații
Sus!