Motorul PW J-58

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Pratt & Whitney J58 a fost un motor utilizat pentru prima data in dotarea avionului Lockheed A-12 OXCART si , implicit , in dotarea YF-12 si a SR-71 Blackbird. In principal este un turboreactor cu postcombustie , desi avea un raport de bypass variabil.

PREZENTARE GENERALA

Motorul Pratt&Whitney J58 a fost un turboreactor cu bypass , 9 trepte si curgere axiala , dezvoltat la sfarsitul anilor 1950 pentru a indeplini cererile U.S. Navy. A fost primul motor turboreactor proiectat sa functioneze pe perioade lungi de timp folosind postcombustia. Acesta genera o forta de propulsive maxima de 32500 livre si a fost cel mai puternic motor aeroreactor creat vreodata.

Motorul a fost proiectat pentru a indeplini operatiuni la viteze , altitudini si temperature extreme si a fost primul motor de avion care a atins Mach 3. La functionare maxima, debitul de combustibil in J58 este de aproximativ 30283.29 litri pe ora iar temperature gazelor de evacuare este in jur de 3400?. Motorul a fost folosit doar pe Lockheed YF-12 interceptor sip e descendentii sai , A-12 si SR-71. Una dintre caracteristicle importante ale acestui motor au fost dintii conici din stuturile de admisie cu geometrie variabila , care erau mutate automat in fata

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Motorul PW J-58.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
972 cuvinte
Nr caractere:
5 516 caractere
Marime:
327.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Inginerie Aerospatială
Tag-uri:
motor, combustibili, forta
Predat:
Facultatea de Inginerie Aerospatiala , Universitatea Politehnica Bucuresti din Bucuresti
Materie:
Inginerie Aerospatială
Sus!