Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Motivul alegerii temei
2. Introducere
3. Structura aplicatiei
4. Detalii tehnice
5. Modalitati de utilizare
6. Bibliografie

Extras din proiect:

1. Motivarea alegerii temei

Consumul de droguri, considerat pana nu de mult ca o ?crima fara victime?, care aduce prejudicii doar celor care le consuma, reprezinta prin efectele sale directe si indirecte si prin rapiditatea cu care se propaga, una dintre cele mai grave, mai complexe si mai tragice probleme sociale ale lumii contemporane, cu un impact major asupra societatii ca un intreg.

Site-ul are drept motivatie prevenirea consumului de droguri.

Acest site urmareste cunoasterea si constientizarea de catre tineri a riscurilor pe care le presupune consumul de droguri.

2. INTRODUCERE/scurt istoric

Acest proiect trateaza subiectul "Prezentarea unei pagini web". Tema paginii realizate este "Site Antidrog".

La realizarea acestei pagini web au fost folosite sintaxa standard HTML si tehnologia Flash dezvoltata de Macromedia pentru realizarea ancorelor(legaturilor- link) din meniul paginii.

HTML (HyperText Markup Language) este standardul de realizare a paginilor web in zilele noastre. HTML reprezinta o modalitate de transmitere a informatiei pe Internet, o amestecare a secventelor de tip text cu secvente de imagine (eventual sunet) pentru redactarea paginilor web.

Din acest punct de vedere, HTML reprezinta mai mult un standard de editare a documentelor decat un limbaj de programare. De-a lungul timpului, datorita nevoilor marite ale utilizatorilor de Internet, standardul HTML a fost extins pentru a suporta transmitere de informatie dinamica (spre exemplu redactarea de imagini web cu continut creat de serverul care gazduieste pagina in timpul accesarii ei). Deci, daca privim lucrurile din acest punct de vedere (interactiunea cu utilizatorul in timpul surfarii in pagina), HTML devine un pseudo-limbaj de programare.

In general, in realizarea unei pagini web nu exista limite teoretice. O pagina poate fi cat de mare, poate contine cat de multe imagini, poate contine aproape orice in orice cantitate, insa practic lucrurile nu stau chiar asa.

Datorita faptului ca scopul principal al paginilor web este de a prezenta informatie, se merge pe premisa unei redactari modularizate, intuitive a paginilor, in avantajul celor care vizualizeaza paginile.

De obicei, se urmareste o redactare simpla, estetica din punct de vedere vizual, care respecta cat de cat standardele W3C (Standardele oficiale de redactare a paginilor de Internet).

Tehnologia Flash este o tehnologie relativ noua (si-a inceput raspandirea acum 6 ani). Cauza principala a raspandirii tehnologiei Flash este posibilitatea de a ingloba intr-o pagina web grafica animata, sunet, efecte speciale, etc., totul in conditii mult mai avantajoase pentru utilizator (respectiv fisierele generate cu Macromedia Flash sunt mai mici decat alte formate de acest gen, asadar timpul necesar pentru descarcarea paginii de pe Internet in calculatorul utilizatorului este mai mic).

Bibliografie:

Tudor Sorin, Vlad Hutanu ,,Crearea si programarea paginilor web", Editura L&S Soft.

Gugoiu, Teodoru ,, HTML prin exemple", Editura TEORA.

Campbell, Marc ,, Animatia pe Web", Editura ALL.

Homorodean, M. A. ,,Internet si pagini web : manual pentru incepatori si initiati", Editura NICULESCU.

McFedries, Paul ,, Crearea paginilor web", Editura ALL

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Antidrog.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
3 584 cuvinte
Nr caractere:
23 065 caractere
Marime:
526.70KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Informatică
Tag-uri:
drog, antidrog, alcool, viciu, crima, consum
Predat:
la liceu
Profesorului:
Andrei Vlad
Sus!