Tehnologia de obtinere a preparatului orez i la russe

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

ARGUMENT .pag 4
CAPITOLUL I. Tehnologia de preparare pag 6
1.1 Clasificarea preparatelor ..pag 6
1.2 Materii prime folosite pag 7
1.3 Schema tehnologica ...pag 9
1.4 Fisa tehnologica .pag 10
1.5 Conditii de calitate .pag 11
1.6 Defecte, cauze, remedieri ..pag 11
1.7 Locul preparatului in meniu pag 12
1.8 Calculul valorii nutritive ...pag 13
1.9 Pretul de cost al preparatului ...pag 15
CAPITOLUL II. Norme de igiena si securitatea muncii in unitatile de alimentatie public ..pag 16
BIBLIOGRAFIE
ANEXE

Extras din proiect:

ARGUMENT

Privind grijile si preocuparile cotidiene ale omului,se numara si preocuparea si pregatirea unor produse pentru a asigura alimentarea organismului. Din istoria omenirii se retin o multime de aspecte si episoade,care se refera la aceasta activitate,din care rezulta ca modul si formele de alimentatie reprezinta o problema centrala de viata.

Pe langa activitatea socio-economica foarte importanta si alte activitati, fie ele recreationale, omul totusi mananca, se hraneste. Indiferent de starea fizica sau morala a oricarui om, alimentatia nu a putut fi inlocuita sau evitata,ea stand la baza mentinerii si prosperarii societatii. Desigur ca obiceiurile alimentare diverse si desprinderile alimentatiei si nutritiei nu au fost aceleasi de-a lungul istoriei, la toate popoarele, ci acestea se materializeaza intr-o diversitate imposibil de a fi cunoscute, catalogate intr-un studiu sau alta forma informationala.

In selectia alimentelor, in preferintele alimentare, intervin factori care tin de experienta individuala a celor care ne-au precedat. Reactiile de hrana si satisfacerea lor sunt asociate in parte, de constatarile directe ale fiecarui individ in cursul vietii, bineinteles pe etape evolutive, precum si de o oarecare influenta a mostenirii genetice. Starea emotionala fata de hrana este amplificata sau diminuata prin prezenta sau absenta starii de foame si a existentei mijloacelor materiale care sa o desavarseasca.

Problema produselor care au fost si sunt consumate de fiecare individ, de-a lungul vietii ,a modului cum acestea sunt realizate, procurate, prelucrate, prezentate si in ultima instanta consumate,au constituit din cele mai vechi timpuri un apanaj al societatii respective.

In consum unanim, dar nejustificat, dieta inseamna restrictie, renuntarea la felurile de mancare cele mai apetisante si in fapt mai mult sau mai putin"foame". Ca toate reputatiile, faima rea a dietei este numai partial meritata. Omul cauta in mancare o sursa de energie dar si un moment de destindere sau chiar o placere. Nu se poate insa sacrifica principala atractie a mesei,care sunt"deserturile". Din totdeauna ele au incheiat masa atunci cand de fapt foamea s-a potolit.

Rolul deserturilor este asa,dar mai putin de a hrani si mai mult de a adauga o nota de agrement. Marea majoritate a deserturilor sunt dulci,senzatie perceputa cu nuanta de voluptate gustativa, chiar la finele mesei, cand omul se simte satul si pragul sensibilitatii pupilelor linguale a crescut.

Deserturile sunt nelipsite de la aniversari sau ocazii festive. De aceea mai ales deserturile nu pot fi excluse din viata oamenilor suferinzi, ele fiind ca o compensatie pentru o gama de alimente firesc mai restansa.

Dulciurile de bucatarie au valoarea alirnentara ridicata, determinata de conttinutul mare in glucide: simple (zaharoza din zahar, lactoza din lapte) si poliglucide (amidon din gris orez), proteine din lapte si crupe, grasimi, vitamine si substante minerale din lapte si crupe. Tratamentul termic aplicat pentru obtinerea acestor preparate este fierberea, fapt care con duce la o digestie usoara un grad mare de asimilare.

In proiectul pe care mi l-am ales, voi prezenta tehnologia de obtinere, prezentare si serrvirea produsului "Orez i la russe".

Bibliografie:

1. C. Dinca - "Manual pentru calificarea bucatar, nivel 2", Ed. Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 2007;

2. G. Pirjol si colectivul - "Tehnologie culinara", manual pentru clasele a X-a, a XI-a si a XII-a profil alimentatie publica, Ed. Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1999;

3. N. Pall, A. Serban - "Notiuni fundamentale de igiena", manual pentru lucratorii din sectorul alimentar, Ed. Coresi, Bucuresti, 1998;

4. www.scribd.ro - "Tehnologia preparatelor din carne tocata"

5. *** Carticica "Retete si diete", Ed. Casa-lux, Odorheiul Secuiesc, 2005;

6. http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/mancaruri_cu_carne/ardei umpluti

Download proiect

Primești proiectul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2015
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
3 449 cuvinte
Nr caractere:
18 782 caractere
Marime:
352.82 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Industrie alimentara
Data publicare:
24.04.2018
Structură de fișiere:
  • Tehnologia de obtinere a preparatului orez i la russe.docx
Predat:
Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară
Profesorului:
Amariei Octavian
Te-ar putea interesa și:
Orezul Cap.I Scurt istoric Orezul (Oryza saliva) este o planta din familia Gramineelor, cu...
Gustarile sunt preparate culinare prezentate in forme variate , cu aspect atragator si volum mic....
Importanta agriculturii pentru existenta si activitatea umana. Agricultura constituie din cele...
Alimentatia publica reprezinta una din laturile importante ale servirii turistice, incadrandu-se...
1.1. GENERALITATI Industria alcoolului si a drojdiei se bazeaza in principal pe activitatea...
Sus!