Raport de activitate la practica tehnologica

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Istoria dezvoltarii intreprinderii ..3
2. Sortimentul productiei .12
3. Organizarea procesului tehnologic 17
3.1. Caracteristica materiei prime si auxiliare ..23
3.2. Caracteristica produsului finit 27
3.3. Schema tehnologica tip de productie .32
3.4. Descrierea proceselor tehnologice .35
3.5. Utilajele procesului tehnologice .38
4. Calcule tehnologice, retete de fabricatie 41
5. Controlul tehno-chimic .43
5.1. Controlul indicilor de calitate a materiilor prime ...47
5.2. Controlul termo-chimic pe fazele de productie .49
5.3. Controlul termo-chimic a indicilor de calitate a produsului finit .55
6. Indicii de calitate, defecte, cauze, remedieri ..56
7. Securitatea si sanatatea muncii la realizarea procesului tehnologic ..58
8. Protectia mediului ambiant ..60

Extras din proiect:

Capitolul.1. Scurt istoric al intreprinderii

Fondarea intreprinderii

Inceputul anilor 90, odata cu destramarea sistemului socialist centralizat, sectorul industriei alimentare, inclusiv si cel al produselor de panificatie a suferit un declin considerabil. Acest fapt a dus la desfiintarea multor intreprinderi de stat. Astfel, combinatul de panificatie din orasul Riscani si-a terminat activitatea. Pe piata s-a creat o criza adevarata de piine. In acest context, deschiderea unei brutarii private a fost inevitabil.

In mai 1995 patru fondatori au infiintat prima brutarie privata din orasul Riscani sub denumirea de SRL ,,VVS-service". La acel moment, in municipiul Balti activa o brutarie SRL ,,RAIS" pe baza utilajului "Eka-magik". Fondatorii au decis ca brutaria din Riscani va active sub acelasi model. Utilajul nou ,,Eka-magik" a fost procurat in Turcia.

In 1996 a aparut inca o brutarie privata in orasul Riscani SRL ,,Austim-prim".

In 1999 forma juridico-organizatorica a fost modificata si denumirea intreprinderii a devenit SRL "Cruassant-com", cu 2 fondatori. In 2004 brutaria a trecut de pe balanta SRL "Cruassant-com" pe balanta 2 "CAD-Colibaba". La acel moment pe piata produselor de panificatie erau 11 brutarii private din raionul Riscani si citiva producatori din raioanele Edinet, Drochia, Balti.

La momentul actual, intreprinderea ,,CAD-Colibaba" si-a largit domeniile de activitate cu o patisserie in 2005, iar in 2006 cu producerea materialelor de constructie.

In ultimii ani intreprinderea a procurat din Italia utilaje noi fiind cuptorul si masina de glazurat din sectia de patiserie.

Baza tehnico-materiala a intreprinderii

Teritoriul cu aria de 100 m a fost arendat de la baza auto Nr. 17 din orasul Riscani. Incaperile erau divizate numai in incaperi de productie ti cele de producere si cele de depozitare. In 1997 localul a fost cumparat si trecut pe balanta SRL ,,VVS Service". Pe parcursul acestui an a fost construita o incapere administrativa si camera pentru odihna personalului.

In anii 2002-2003 in Moldova a fost o criza de materie prima (griu si faina), cauza care a decis fondatorii sa procure cantitati foarte mari de faina si griu in scopul aprovizionarii procesului de producer si garantarii lantului neintrerupt al fluxului acestuia. Lipsa spatiilor de depozitare pentru pastrarea cantitatilor mari de materie prima a condus la ideea de a infiinta un depozit. In 2004-2005 a fost construit un depozit cu suprafata de 450 m pentru pastrarea materiei prime si a griului.

Odata cu valorificarea parcului mijloacelor de transport rutier a intreprinderii , a aparut necesitatea incaperilor pentru deservirea tehnica a acestora. In 1999-2000 au fost construite incaperi tehnice pe teritoriul intreprinderii.

Capitolul.2. Sortimentul productiei

Brutaria I.I. "CAD-Colibaba", si-a inceput activitatea cu un produs franzela-franceza.

Pentru a cuceri noi segmente de piata, SRL "VVS-service" a introdus mai multe produse de panificatie in sortimentul sau. Astfel la sfirsitul anului 1995 sortimentul cuprindea 5 denumiri: franzela franceza, franzela cu mac, hala, cornisoare si colaci la comanda.

Spre finele anului 1999 brutaria SRL "Cruassant-Com" mentinea pozitia de lider absolute pe piata produselor de panificatie in raionul Riscani. La acel moment brutaria producea urmatoarele produse de panificatie: franzela impletita, hala, colaci, pine gri, cornisoare, in total 6 denumiri.

In momentul trecerii brutariei la balanta 2 "CAD-Colibaba" in 2004, concurenta pe piata produselor de panificatie era destul de riguroasa. Pentru mentinerea pozitiei de lider pe piata conducerea brutariei era nevoita sa mareasca sortimentul produselor, care cuprindea: baton, franzela impletita cu mac, hala, jemnea, franzela franceza, pine de casa, piinea patrata, piinea rotunda, piinea de secara, piinea sura, cornisoare, chifla pentu hot-dog, colaci la comanda, pesmeti de 3 tipuri, in total 20 de denumiri.

Download proiect

Primești proiectul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2017
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
60 pagini
Imagini extrase:
60 imagini
Nr cuvinte:
10 815 cuvinte
Nr caractere:
59 630 caractere
Marime:
7.43 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Industrie alimentara
Data publicare:
06.11.2019
Structură de fișiere:
  • Raport de activitate la practica tehnologica.docx
Predat:
la liceu

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
1. Scopul si sarcinile practicii tehnologice. Scopul practicii tehnologice,consta in: o...
1. Introducere ,,TTT" SRL este o companie formata recent la noi in tara. Ia are ca scop...
Introducere S.R.L. ,,VARDAN-AGRO" a fost creata la 24 aprilie 2001 si inregistrata la...
Introducere Tehnologia alimrntera este ramura de baza a industriei , ea se bazeaza pe traditiile...
INTRODUCERE Inca din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat solutii de transmitere a...
Sus!