Raport de activitate la practica tehnologică

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Istoria dezvoltarii întreprinderii ..3
2. Sortimentul producției .12
3. Organizarea procesului tehnologic 17
3.1. Caracteristica materiei prime și auxiliare ..23
3.2. Caracteristica produsului finit 27
3.3. Schema tehnologică tip de producție .32
3.4. Descrierea proceselor tehnologice .35
3.5. Utilajele procesului tehnologice .38
4. Calcule tehnologice, rețete de fabricație 41
5. Controlul tehno-chimic .43
5.1. Controlul indicilor de calitate a materiilor prime ...47
5.2. Controlul termo-chimic pe fazele de producție .49
5.3. Controlul termo-chimic a indicilor de calitate a produsului finit .55
6. Indicii de calitate, defecte, cauze, remedieri ..56
7. Securitatea și sănătatea muncii la realizarea procesului tehnologic ..58
8. Protecția mediului ambiant ..60

Extras din proiect:

Capitolul.1. Scurt istoric al întreprinderii

Fondarea întreprinderii

Începutul anilor 90, odată cu destrămarea sistemului socialist centralizat, sectorul industriei alimentare, inclusiv și cel al produselor de panificație a suferit un declin considerabil. Acest fapt a dus la desființarea multor întreprinderi de stat. Astfel, combinatul de panificație din orașul Rîșcani și-a terminat activitatea. Pe piață s-a creat o criză adevărată de pîine. În acest context, deschiderea unei brutării private a fost inevitabil.

În mai 1995 patru fondatori au înființat prima brutărie privată din orașul Rîșcani sub denumirea de SRL „VVS-service”. La acel moment, în municipiul Bălți activa o brutărie SRL „RAIS” pe baza utilajului “Eka-magik”. Fondatorii au decis ca brutăria din Rîșcani va active sub același model. Utilajul nou „Eka-magik” a fost procurat în Turcia.

În 1996 a apărut încă o brutărie privată în orașul Rîșcani SRL „Austim-prim”.

În 1999 forma juridico-organizatorică a fost modificată și denumirea întreprinderii a devenit SRL “Cruassant-com”, cu 2 fondatori. În 2004 brutăria a trecut de pe balanța SRL “Cruassant-com” pe balanța 2 “CAD-Colibaba”. La acel moment pe piața produselor de panificație erau 11 brutării private din raionul Rîșcani și cîțiva producători din raioanele Edineț, Drochia, Bălți.

La momentul actual, întreprinderea „CAD-Colibaba” și-a lărgit domeniile de activitate cu o patisserie în 2005, iar în 2006 cu producerea materialelor de construcție.

În ultimii ani întreprinderea a procurat din Italia utilaje noi fiind cuptorul și mașina de glazurat din secția de patiserie.

Baza tehnico-materială a întreprinderii

Teritoriul cu aria de 100 m a fost arendat de la baza auto Nr. 17 din orașul Rîșcani. Încăperile erau divizate numai în încăperi de producție ți cele de producere și cele de depozitare. În 1997 localul a fost cumpărat și trecut pe balanța SRL „VVS Service”. Pe parcursul acestui an a fost construită o încăpere administrativă și camera pentru odihna personalului.

În anii 2002-2003 în Moldova a fost o criză de materie primă (grîu și făină), cauza care a decis fondatorii să procure cantități foarte mari de făină și grîu în scopul aprovizionării procesului de producer și garantării lanțului neîntrerupt al fluxului acestuia. Lipsa spațiilor de depozitare pentru păstrarea cantităților mari de materie primă a condus la ideea de a înființa un depozit. În 2004-2005 a fost construit un depozit cu suprafața de 450 m pentru păstrarea materiei prime și a grîului.

Odată cu valorificarea parcului mijloacelor de transport rutier a întreprinderii , a apărut necesitatea încăperilor pentru deservirea tehnică a acestora. În 1999-2000 au fost construite încăperi tehnice pe teritoriul întreprinderii.

Capitolul.2. Sortimentul producției

Brutăria Î.I. “CAD-Colibaba”, și-a început activitatea cu un produs franzela-franceză.

Pentru a cuceri noi segmente de piață, SRL “VVS-service” a introdus mai multe produse de panificație în sortimentul său. Astfel la sfîrșitul anului 1995 sortimentul cuprindea 5 denumiri: franzela franceză, franzela cu mac, hala, cornișoare și colaci la comandă.

Spre finele anului 1999 brutăria SRL “Cruassant-Com” menținea poziția de lider absolute pe piața produselor de panificație în raionul Rîșcani. La acel moment brutăria producea următoarele produse de panificație: franzela împletită, hala, colaci, pine gri, cornișoare, în total 6 denumiri.

În momentul trecerii brutăriei la balanța 2 “CAD-Colibaba” în 2004, concurența pe piața produselor de panificație era destul de riguroasă. Pentru menținerea poziției de lider pe piața conducerea brutăriei era nevoită să mărească sortimentul produselor, care cuprindea: baton, franzela împletită cu mac, hala, jemnea, franzela franceză, pine de casă, pîinea pătrată, pîinea rotundă, pîinea de secară, pîinea sură, cornișoare, chiflă pentu hot-dog, colaci la comandă, pesmeți de 3 tipuri, în total 20 de denumiri.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raport de activitate la practica tehnologica.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2017
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
60 pagini
Imagini extrase:
60 imagini
Nr cuvinte:
10 815 cuvinte
Nr caractere:
59 630 caractere
Marime:
7.43MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Industrie Alimentară
Predat:
la liceu
Sus!