32 de proiecte pentru Liceu din materia Industrie Alimentară

Proiecte / Industrie Alimentară / Liceu

  • Imagine document Tehnologia preparării înghețatei

    Tehnologia preparării înghețatei

    Proiect / Industrie Alimentară / Liceu

    MEMORIU JUSTIFICATIV Mi-am ales aceasta tema datorita placerii de a citi si a descoperi lucruri noi si interesante despre inghetata . In aceasta lucrare am cuprins ce am invatat in scoala, argumentand in mare masura toate cerintele in vigoare. In continutul lucrarii am tratat toate...

    47 pagini doc
  • Imagine document Tehnologia de Obținere a Rachiului

    Tehnologia de Obținere a Rachiului

    Proiect / Industrie Alimentară / Liceu

    Scurt istoric: Arhielogii bulgari au gasit dovada ca rachiul este o inventie bulgareasca. Este vorba despre o inscriptie, cea mai veche de pana acum, gasita pe dealul Trapezitsa, in vechea capitala bulgara Veliko Tarnovo, in centrul tarii. Rachiurile naturale sunt bauturi alcoolice...

    8 pagini doc
  • Imagine document Combinații complexe

    Combinații complexe

    Proiect / Industrie Alimentară / Liceu

    Combinatiile simple: se formeaza - dupa teoria clasica a valentei - prin saturarea reciproca a valentelor atomilor componenti; acestea sunt considerate combinatii de ordinul intai: HCl, H2O, NH3 precum si majoritatea compusilor organici. Produsele interactiunii combinatiilor de...

    12 pagini doc Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Falsificările Laptelui

    Falsificările Laptelui

    Proiect / Industrie Alimentară / Liceu

    Argument Materia prima pentru industria laptelui si a produselor lactate o constitue in cea mai mare parte laptele de vaca. Atat laptele cat si produsele lactate maresc rezistenta organismelor fata de infectii si intoxicatii, ridicand nivelul de sanatate a populatiei. Proteinele...

    43 pagini doc Cuprins
  • Imagine document Tehnologia Preparatelor Lichide

    Tehnologia Preparatelor Lichide

    Proiect / Industrie Alimentară / Liceu

    Servirea clientilor cu preparate culinare si bauturi in unitatile de consum publice de alimentatie , in cantine sau alte unitati de consum colectiv constituie un element de ecaluare a gradului de civilizatie a unei societati.Asigurarea undei baze tehnico-materiale, necesare pregatirii...

    25 pagini doc Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Tehnica preparatelor din carne tocată

    Tehnica preparatelor din carne tocată

    Proiect / Industrie Alimentară / Liceu

    Sortimentul preparatelor de baza din structura meniurilor cuprinde si preparate din carne tocata, carese pregatesc din tocatura simpla sau tocatura asociata cu legume si sosuri. Tocatura reprezinta compozitia rezultata prin omogenizarea carnii tocate cu diferite adaosuri....

    13 pagini ppt
  • Imagine document Tehnologii fermentative

    Tehnologii fermentative

    Proiect / Industrie Alimentară / Liceu

    Industria alimentara este deosebit de complexa. Ea prezinta o serie de particularitati care o deosebesc de alte ramuri industriale. Aceste particularitati sunt legate atat de natura materiilor prime prelucrate, cat si de produselor finite obtinute....

    28 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Tehnologia de obținere a iaurtului cu căpșuni

    Tehnologia de obținere a iaurtului cu căpșuni

    Proiect / Industrie Alimentară / Liceu

    Introducere Cuvintul iaurt vine din limba turca, cuvintul turc youghurmak avand semnificatia a ingrosa. Cuvintul iaurt sau yogurt este utilizat in mod curent, atat in America de Nord, cat si in Europa, fiind versiunea moderna a laptelui prins de altadata. Iaurtul este un produs...

    12 pagini docx Bibliografie
  • Imagine document Patiserie

    Patiserie

    Proiect / Industrie Alimentară / Liceu

    Aluatul opărit este un aluat nedospit, obţinut prin procesul de opărire a făinii într-un amestec de apă, ulei, sare, în care se încorpozează în final ouă. Prin coacere se obţin preparate crescute mult în volum, cu o porozitate mare, în formă de fagure. În componenţa aluatului, făina şi...

    35 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Tehnologia de obținere a preparatului ardei umpluți

    Tehnologia de obținere a preparatului ardei umpluți

    Proiect / Industrie Alimentară / Liceu

    ARGUMENT În condițiile economiei de piață, activitatea de alimentație publică din turism, ca parte componentă importantă a produsului turistic, are menirea să asigure satisfacerea cât mai completă, la nivelul exigentelor, a cerințelor de alimentație specifice diferitelor categorii de...

    30 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Tehnologia de obținere a preparatului orez i la russe

    Tehnologia de obținere a preparatului orez i la russe

    Proiect / Industrie Alimentară / Liceu

    ARGUMENT Privind grijile și preocupările cotidiene ale omului,se număra și preocuparea și pregătirea unor produse pentru a asigura alimentarea organismului. Din istoria omenirii se rețin o mulțime de aspecte și episoade,care se referă la această activitate,din care rezultă că modul și...

    20 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Tehnologia de obținere a preparatului ciulama cu ciuperci

    Tehnologia de obținere a preparatului ciulama cu ciuperci

    Proiect / Industrie Alimentară / Liceu

    CAPITOLUL 1 . ARGUMENT Bucătăria românească este denumirea pe care o poartă rezultatul sintetizării, în timp, a gustărilor și obiceiurilor gastronomice specifice poporului român. Ea este diversă, cuprinde nenumarate obiceiuri și tradiții culinare, mâncăruri specifice, împreună cu...

    19 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Tehnica preparării și servirii dulciuriilor de bucătărie

    Tehnica preparării și servirii dulciuriilor de bucătărie

    Proiect / Industrie Alimentară / Liceu

    ARGUMENT Privind grijile și preocupările cotidiene ale omului,se număra și preocuparea și pregătirea unor produse pentru a asigura alimentarea organismului.Din istoria omenirii se rețin o mulțime de aspecte și episoade,care se referă la această activitate,din care rezultă că modul și...

    29 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Raport de activitate la practica tehnologică

    Raport de activitate la practica tehnologică

    Proiect / Industrie Alimentară / Liceu

    Capitolul.1. Scurt istoric al întreprinderii Fondarea întreprinderii Începutul anilor 90, odată cu destrămarea sistemului socialist centralizat, sectorul industriei alimentare, inclusiv și cel al produselor de panificație a suferit un declin considerabil. Acest fapt a dus la...

    60 pagini docx Cuprins
  • Imagine document Tehnologia preparatelor pe bază de aluat dospit

    Tehnologia preparatelor pe bază de aluat dospit

    Proiect / Industrie Alimentară / Liceu

    ARGUMENT Am ales acest proiect deoarece din aluatul dospit se pot realiza multe preparate de patiserie cu diferite umpluturi și forme .Preparatele din aluat dospit se obțin prin asocierea aluatului(în a cărui componentă materiile prime sunt dozate diferit în funcție de preparat) cu...

    25 pagini doc Cuprins Bibliografie
Sus!