Proiect / Industrie alimentara / Liceu
ARGUMENT Am ales acest proiect deoarece din aluatul dospit se pot realiza multe preparate de patiserie cu diferite umpluturi si forme .Preparatele din aluat dospit se obtin prin asocierea aluatului(in a carui componenta materiile prime sunt dozate diferit in functie de preparat) cu... citeste tot proiectul
Proiect / Industrie alimentara / Liceu
Capitolul.1. Scurt istoric al intreprinderii Fondarea intreprinderii Inceputul anilor 90, odata cu destramarea sistemului socialist centralizat, sectorul industriei alimentare, inclusiv si cel al produselor de panificatie a suferit un declin considerabil. Acest fapt a dus la... citeste tot proiectul
Proiect / Industrie alimentara / Liceu
ARGUMENT Privind grijile si preocuparile cotidiene ale omului,se numara si preocuparea si pregatirea unor produse pentru a asigura alimentarea organismului.Din istoria omenirii se retin o multime de aspecte si episoade,care se refera la aceasta activitate,din care rezulta ca modul si... citeste tot proiectul
Proiect / Industrie alimentara / Liceu
CAPITOLUL 1 . ARGUMENT Bucataria romaneasca este denumirea pe care o poarta rezultatul sintetizarii, in timp, a gustarilor si obiceiurilor gastronomice specifice poporului roman. Ea este diversa, cuprinde nenumarate obiceiuri si traditii culinare, mancaruri specifice, impreuna cu... citeste tot proiectul
Proiect / Industrie alimentara / Liceu
ARGUMENT Privind grijile si preocuparile cotidiene ale omului,se numara si preocuparea si pregatirea unor produse pentru a asigura alimentarea organismului. Din istoria omenirii se retin o multime de aspecte si episoade,care se refera la aceasta activitate,din care rezulta ca modul si... citeste tot proiectul
Proiect / Industrie alimentara / Liceu
ARGUMENT In conditiile economiei de piata, activitatea de alimentatie publica din turism, ca parte componenta importanta a produsului turistic, are menirea sa asigure satisfacerea cat mai completa, la nivelul exigentelor, a cerintelor de alimentatie specifice diferitelor categorii de... citeste tot proiectul
Proiect / Industrie alimentara / Liceu
Aluatul oparit este un aluat nedospit, obtinut prin procesul de oparire a fainii intr-un amestec de apa, ulei, sare, in care se incorpozeaza in final oua. Prin coacere se obtin preparate crescute mult in volum, cu o porozitate mare, in forma de fagure. In componenta aluatului, faina si... citeste tot proiectul
Proiect / Industrie alimentara / Liceu
Introducere Cuvintul iaurt vine din limba turca, cuvintul turc youghurmak avand semnificatia a ingrosa. Cuvintul iaurt sau yogurt este utilizat in mod curent, atat in America de Nord, cat si in Europa, fiind versiunea moderna a laptelui prins de altadata. Iaurtul este un produs... citeste tot proiectul
Proiect / Industrie alimentara / Liceu
Capitolul 1: Introducere Aceasta lucrare isi propune sa trateze un subiect foarte important pentru unitatile de alimentatie publica si anume, amenajarea salonului restaurant si efectuarea mise-en place-ului. In prima parte a lucrarii vor fi tratate aspectele teoretice, constand in... citeste tot proiectul
Proiect / Industrie alimentara / Liceu
Iaurtul face parte din produsele lactate acide dietetice. El se obtine prin fermenatrea laptelui cu culturi pure de bacterii lactatice. Iaurtul contine toate elementele nutritive ale laptelui, dar sub forma mai usoara asimilabila datorita modificarilor pe care le sufera cazeina in urma... citeste tot proiectul