Tehnologia Sufleurilor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Tehnologia produselor alimentare este o ramura a stiintelor tehnice care cuprinde elaborari, argumentari teoretice si experimentale a principiilor stiintifice de fabricare a produselor alimentare. Tehnologia produselor alimentare include investigatii teoretice si practice destinate modernizarii fluxului tehnologic de producere a alimentelor, ameliorarii calitatii lor, optimizarii procedeelor si metodelor de obtinere a semifabricatelor si produselor finite, elaborarii produselor si tehnologiilor noi. De asemenea tehnologia produselor alimentare cuprinde elaborari legate de monitorizarea fluxului tehnologic de productie, metodele de verificare a proprietatilor alimentelor in scopul obtinerii produselor sigure pentru consum.

Prin alimentatie publica se intelege activitatea economica care se ocupa cu producerea unei game variate de preparate culinare, ce se servesc consumatorilor, impreuna cu alte produse agroalimentare, consumul acestora facindu-se in unitati proprii, special amenajate. Aceste unitati ofera si multiple posibilitati de destindere. Productia si servirea preparatelor se asigura de catre un personal cu pregatire profesionala specifica.

Prin servirea clientilor se intelege ansamblul de metode, sisteme si mijloace folosite pentru, prezentarea si oferirea spre consum a preparatelor culinare si a bauturilor, intr-o unitate de alimentatie publica. Volumul, structura si caracteristicile operatiilor de servire sunt diferite fiind influentate de natura si particularitatea preparatelor sau bauturilor servite, numarul si cererea consumatorilor, forma si tipul mobilierului din unitate, dimensiunile, timpului rezervat consumarii hranei, gradul de pregatire profesionala al personalului care le efectueaza.

Fiind o ramura distincta, alimentatia publica vizeaza organizarea prepararii alimentelor si produselor culinare si de cofetarie-patiserie, precum si vanzarea acestora populatiei in vederea consumului, atat imediat (scopul de baza al activitatii), cat si la domiciliu (activitate de servicii suplimentara). Prin activitatea sa si prin locul pe care il detine in circuitul economic al bunurilor, alimentatia publica inglobeaza si parcurge cele trei etape bine cunoscute ale circuitului economic: Aprovizionare - Productie - Desfacere.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia Sufleurilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
47 pagini
Imagini extrase:
47 imagini
Nr cuvinte:
10 526 cuvinte
Nr caractere:
58 374 caractere
Marime:
2.07MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
sufleu, aliment
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Profesorului:
Chirsanova Aurica
Sus!