Tehnologia fabricării berii brune

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.Obiectivul proiectului.
1.1.Denumirea obiectului proiectului;
1.2.Capacitatea de productie;
1.3.Profilul de productie pe sortimente sau grupe de sortimente
1.4.Justificarea necesitatii si oportunitatii realizate productiei proiectate.
2.Elemente de analiza tehnologica.
2.1.Analiza comparativa a tehnologiilor similare din tara si din strainatate pentru realizarea productiei proiectate.
2.2.Alegerea si descrierea schemei tehnologice si analiza factorilor care reglementeaza productia.
2.3.Schema controlului fabricatiei
2.3.1.Principalele caracteristici chimice a materiei prime,auxiliare si a produsului finit.
2.3.2.Fluxul tehnologic pe faze,operatii.
3.Bilant de materiale.
3.1.Calculul bilantului de materiale pe fiecare operatie in parte,pierderi specifice.
3.2.Calculul bilantului energetic pe fiecare operatie in parte,pierderi specifice.
3.3.Calculul bilantului termic pe fiecare operatie in parte,pierderi specifice.
4.Utilaje tehnologice.
4.1.Dimensionarea tehnologica.
4.2.Lista utilajelor tehnologice si caracteristicile tehnologice ale acestora.
4.3.Masuri de protectia muncii,P.S.I.,Igiena muncii.
5.Controlul calitatii materiilor prime,auxiliare si pe fluxul tehnologic.
6.Bilant de materiale,grafic.
7.Bibliografie.

Extras din proiect:

1.Obiectivul proiectului

Scopul acestei lucrari este de a se proiecta si realiza schema tehnologica pentru o sectie de obtinere a unui singur sortiment de bere bruna.

1.1.Denumirea obiectivului proiectului.

Sa se dimensioneze o sectie de obtinere a berii brune cu capacitatea de 10000 hl/3 zile.

1.2.Capacitatea de productie.

Capacitatea de productie a sectiei de obtinere a berii brune este de 10000hl/3 zile.

1.3. Profilul de productie pe sortimente sau grupe de sortimente

Berile sunt clasificate in functie de culoare si drojdia care se foloseste in procesul de productie,astfel se pot clasifica in cateva tipuri principale.

Dupa culoare : -de culoare deschisa (blonde)

-de culoare inchisa (brune) cu nuante diferite in cadrul aceluiasi tip.

Dupa drojdie : -beri de fermentatie inferioara

-beri de fermentatie superioara

Beri de fermentatie inferioara :

-sunt cele mai larg fabricate, sub forma de beri filtrate limpezi, lipiditate cristalina a acestor beri fiind principalul criteriu de calitate.

Berile de fermentatie superioara :

-sunt obtinute prin fermentarea la 15-25?C cu drojdii de fermentatie superioara, care produc cantitati mai mari de produsi secundari de fermentatie decat drojdiile de fermentatie inferioara, in special esteri.

Au gust si aroma mai pronuntata de fructe si flori.

Beri speciale

Tipuri de bere de fermentatie inferioara produse pe plan mondial sunt urmatoarele :

-Bere de tip Pilsen

Sunt prin extractul mustului primitiv de 11,5-11,7% si foarte rar peste 12. Au continut in alcool de 4,8-5,1%, vol.(3,8-4,1% masic). Culoarea berilor Pilsen este de 5,5-7,0% unit. EBC si chiar mai deschisa, desi berea de origine 'Pilsen Urguell'are culori de 8-10% unit. EBC si chiar mai intensa.

Amareala este de 25-30 BE, ele avand o aroma fina de hamei.

Bibliografie:

C. Banu - Manualul inginerului de industrie alimentara, Ed. Tehnica, Bucuresti, 2000 , vol.I

C. Banu - Tratat de tehnologia maltului si a berii, vol. I,II, Bucuresti

C. Banu - Manualul inginerului de industrie alimentara, Ed. Tehnica, Bucuresti, 2000 , vol.II

Oprea Grabiela, Mihali Cristina - Thegnologia generala in industria alimentara, Ed. Risoprint, Cluj-Napoca, 2003.

D. Modoran - Procesarea industriala a maltului, Ed. Academicpres, Cluj-Napoca, 2003

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia fabricarii berii brune.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
60 pagini
Imagini extrase:
60 imagini
Nr cuvinte:
9 031 cuvinte
Nr caractere:
52 534 caractere
Marime:
159.49KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
Tehnologia fabricarii berii brune, industrie alimentara
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!