Schimbător de căldură cu plăci tip alfa laval

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

CAP 1. Documentare de proiectare
1.1 Alegerea achemei tehnologice bloc de obtinere a mustului de malt cu descrierea succinta a operatiilor.
1.2 Schimbatorul de caldura cu placi particularitati constructive si functionale(definitii)
1.3 Instalatia de racire a mustului de malt
CAP 2. Calculul de proiectare
2.1 Bilantul de materiale cu determinarea debitelor de materiale in circulatie
2.2 Bilantul termic pentru cele 2 zone cu determinarea debitului de agent termic
2.3 Calculul termic
2.3.1 Calculul coeficientilor totali de transfer termic de calsura pe cele 2 zone
2.3.2 Determinarea ariei de transfer termic de caldura su numarul de placi pe zone
2.3.3 Calculul de dimensionare a schimbatorului de caldura
2.3.4 Determinarea pierderilor de presiune
CAP 3. Partea desenata
3.1 Schema tehnologica bloc
3.2 Schema instalatiei de pasteurizare cu evidentierea circulatiei fluidelor
3.3 Diagrama San Key pentru circulatia fluxurilor termice

Extras din proiect:

TEMA DE PROIECTARE

Sa se proiecteze un schimbator de caldura cu placi tip Alfa Laval utilizat pentru racirea mustului de malt intr-o fabrica de bere.

Se cunosc urmatoarele elemente :

a)componenta instalatiei :schimbatorul de caldura cu placi cu o singura zona destinata racirii mustului de malt la care este adaugata o alta zona pentru obtinerea apei racite .Agentul de racier utilizat in acest scop este propilen glicol.

b)debitul de must de malt : Mf=10890+30x n , l/h n=23

c)temperatura initiala a mustului de malt :t1=98?C

d)temperatura finala a mustului de malt :t2=11.3+0.1xn ,?C

t2=13.6?C

e)temperatura initiala a apei: ta1=16.3+0.1xn ,?C

ta1=18.6?C

f)temperatura initiala a apei racite:ta2=2?C

g)temperatura de iesire a apei :ta3=80?C

h)temperatura la intrarea agentului de racire :tagi=-10?C

i)temperatura de iesire a agentului termic :tagf=-4?C

Cap1. Documentare de proiectare

1.1 Alegerea schemei tehnologice bloc de obtinerea mustului de malt cu descrierea sucinta a operatiilor

o Separarea borhotului de hamei

Pentru cresterea capacitati de fierbere se utilizeaza si un cazan de mentinere a mustului cald (prevazut cu system de incalzire ).Daca la hameiere s-au folosit conuri de hamei este necesara separarea acestora ,hameiul epuizat reprezentand 0.7-1.4 kg/hl must (cand este in stare umeda)Conurile cu hamei epuizate se pot recupera folosind urmatoarele mijloace:cazan prevazut cu sita de retinere a hameiului ,cazanul cu fund perforat cu system de epuizare a borhotului si a trubului la cald .In acest cazan mustul fiert este admis in cazanul prevazutcu fund perforat ,orificiile avand o suprafata de 25-30% din suprafata fundului perforat .Pe masura ce borhotul de hamei se acumuleaza ,se formeaza si se favorizeaza si retinerea trubului la cald.

Primele cantitati de must se recicleaza separatorul de hamei de tip transportor cu snec si sita .

Borhotul de hamei umed retine aproximativ 4.9l must/kg hamei epuizat.Recuperarea unei mari parti din muct antrenat se poate face prin :simpla drenare;presare.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Schimbator de Caldura cu Placi Tip Alfa Laval.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
28 pagini
Imagini extrase:
28 imagini
Nr cuvinte:
3 690 cuvinte
Nr caractere:
21 652 caractere
Marime:
121.23KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
fabrica, caldura, schimbator, placa
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!