Procesul Tehnologic de Obținere a Preparatelor din Soia

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Soia este o leguminoasa ce se cultiva din antichitate, fiind supranumita si planta viitorului, datorita continutului ridicat in proteine (33-49%), grasimi (15-26%), substante extractive neazotoase (13-24%), vitamine (A, B1, B6, D, E, K) si enzime (lipoxidaza, lipaza, ureaza, amilaza).

Grasimile din semintele de soia contin cca. 30-35% acid oleic, 45-55% acid linoleic si alti acizi, utilizati pentru extractia uleiului alimentar, a untului, sapunului si altor emulsii vegetale.

Uleiul de soia detine locul intai mondial (cca. 38%), din el preparandu-se lecitina, un produs cu o larga utilizare in medicina.

Concentratele obtinute din soia (cu 90-97% proteine) se folosesc pentru imbunatatirea proteica a diferitelor amestecuri, ca lianti si adezivi in industria celulozei si hartiei, pentru obtinerea unor inlocuitori de carne (carne vegetala, sunca vegetala, bacon, conserve cu aroma de vita etc.), precum si pentru producerea laptelui de soia, a branzeturilor de soia sau a ciocolatei.

Cea mai larga utilizare o are soia in hrana animalelor (cca. 70-80%), sub forma de sroturi rezultate de la extractia uleiurilor, faina extractiva de soia, uruiala de soia, deseuri de praf de moara, seminte intregi de soia sau ca nutret verde ori insilozat in amestec cu alte graminee: porumb, sorg etc.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Procesul Tehnologic de Obtinere a Preparatelor din Soia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
5 333 cuvinte
Nr caractere:
27 211 caractere
Marime:
280.59KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
proces, soia
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!