Practică Tehnologică - Restaurantul Plovdiv

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Cuprins
1.Introducere 1
2.Caracteristica intreprinderii 3
3.Incaperi de depozit 5
4.Achizitionarea si pastrarea materiei prime si altor produse alimentare 8
5.Organizarea de aprovizionare a intreprinderii cu materii prime si semipreparate 10
6.Organizarea lucrului la intreprindere 10
7.Sectia : Legume 11
8.Sectia : Carne-peste 15
8.1 Prelucrarea carnii 15
8.2 Prelucrarea carnii de pasare 17
8.3 Prelucrarea pestelui 19
9.Sectia : Bucate calde 22
10. Sectia : Bucate reci 34
11. Decorarea si ornarea bucatelor 42
12.Linia de distributie 48
13. Caracteristica utillajului 49
14.Igiena personalului la intreprinderea alimentatiei publice 52
15. Protectia muncii si tehnica securitatii 53
16.Meniul restaurantului Plovdiv 54
17.Tema individuala : Semipreparate din legume 60
18.Bibliografie 67

Extras din proiect:

Introducere

Tehnologia alimrntera este ramura de baza a industriei , ea se bazeaza pe traditiile poporului , pe preferintele omului, pe iscusinta bucatarilor si pe caracterul de deservire a clientilor in unitatile de alimentatie publica.

Pregatirea bucatelor este o adevarata arta, care nu poate lasa indeferent nici cel mai pretentios client, ea este una dintre cele mai vechi indeletniciri a omului. Ea este o arta care a trecut printr-un sir de schimbari si perfectionari a ramurii date, ea a trecut prin cele mai primitive tratari termice si sanitare care odata cu dezvoltarea omului si a tehnicii a cunoscut un sir intreg de schimbari si perfectionari.

Fiecare popor i-si are punctele sale caracteristice ramurii alimentare, ele tin de traditiile poporului, aceasta ramura este perfectionata prin alcatuirea noilor recete culinare, perfecsionarea tratamentului termic care sa fie insosit de pierderi mici de vitamine si substante minerale, aceasta favorizaza calitatea produsului.

Arta culinara este o arta de care se poate bucura omul ori prin participarea directa la producera unui oarecare produs, sau prin comandarea la unitatile de alimentatie publica a unui produs ce produce interes omului prin denumire atragatoare si un aspect foarte frumos care farmeca clientul numai prin aranjamentul in farfurie.

Se deosebesc citeva tipuri de unitati de alimentatie publica, ele se caracerizaza dupa tipul intreprinderii

-restaurant

-cantinaa

-cafenea s.a.

Fiecarui tip de intreprindere ii este caracteristic contingentul de deservire precum si caracterul de producere a diferitor preparate, pentru cantine si cafenele este caracteristic un nivel aparte de deservire a clientilor avind un meniu variat dar care este caraceristic acestui tip de intreprinderi. Pentru resturante este caracteristic un meniu vast cu caractere deosebite restaurantului ceea cei reda un caracter deosebit caracteristic acestui resaurant. Fiecare din ele are specificul sau, avind o indreptare intr-o directie anumita, pregatirea bucatelor in stil national sau in stilul unei alte tari, ceea ce se caracterizaza prin meniul in care sunt incluse bucate de originea unei anumite tari. Aceasta permite omului de a face cunostinta cu traditiile si specificul acestei tari, cu caracterul de alimentare a poporului din anumite regiuni, cu preferintele si cu unele produse care la noi nu sunt prezente sau nu sunt folosite.

Alimentatia publica are ca scop nu numai de a satisface necesitatilor omului de a primi hrana necesara organizmului, ci si orientarea spre pregatirea unor preparate si semipreparate care vor usura considerabil lucrul fiecarui om, timpul de pregatire, largirea spectrului de bucate pregatite in conditii de casa, realizarea unui spectru larg de produse care sunt bogate in vitamine si substante minerale, folosirea in rationul fiecarui o gama larga de produse care sunt necesare organismului dar care trebuie sa fie bine combinate intre ele astfel ca omul consumind acest tip de hrana sa fie indestulat cu toti aminoacizii necesari organismului. Pentru aceasta sun facute cercetari care mentioneaza componenta

chimica fiecarui prudus precum si vor da sfaturi ce alimente trebuie consumate si in ce cantitati.

Ramura de alimentatie publica se preocupa nu numai de indestularea omului cu hrana ci si studiaza caracterul de actionare a fiecarui produs asupra organizmului, caracterul de tratare termica si de digestie in organizm. Ea studiaza cum trebuie de pregatit fiecare tip de produs astfel ca el sa piarda cit mai putine substante necesare organismului. Aceasta se efectuiaza deoarece este foarte important de a combina corect produsele astfel ca sa fie asigurat afluxul in organizm de substante nutritive necesare in cantitati optime si la timp.

Alimentatie rationala se bazeaza pe trei principii de baza-

1. Echilibrul dintre afluxul de energie cu alimentele si energia cheltuita in procesul vital.

2. Satisfacerea cerintelor organismului uman cu o anumita cantitate si raport de substante nutritive.

3. Respectarea regimului de alimentare de servire a hranei la anumite ore si cantitate necesara pentru fiecare masa.

Deci alimentatia publica are o importanta mare in viata omului caci ea permite de a consuma rational si corect o gama larga de alimente care sunt atit de necesare omului. Diversitatea hranei are o importanta mare deoarece ea permite aprovizionarea organismului cu toate substantele care sunt atit de necesare fiecarui organism. Ea deasenenea permite dezvoltarea organismului in timpul de crestere si de dezvoltare. De aceea este foarte important de a studia particularitatile fiecarui aliment valoare lui nutritiva pentru ca sa putem combina corect alimentele si a obtine energia nrcesara organismului.

Caracteristica intreprinderii

Restaurantul a fost si va fi un loc public unde omul nu numai isi satisface necesitatile alimentere, ci un loc unde el poate sa manince bucate pregatite la nivel inalt primind o placere din atmosfera in care se afla.Caci calitatea deservirii sta in prim plan in orice restaurant.

Perla restaurantelor din Chisinau este restaurantul Plovdiv. Numit in cinstea orasului bulgar Plovdiv - "fratele de cruce" al Chisinaului, restaurantul Plovdiv exista de mai bine de 30 ani. Multe generatii ale Chisinaului au sarbatorit si sarbatoresc in Plovdiv cele mai importante momente de viata lor - nunti, cumatrii, zile de nastere, jubilee.

Plovdiv a fost intotdeuna renumit datorita bucatariei sale exceptionale si a calitatii neschimbate. Aici poti lua masa repede si gustos ziua si seara, sa organizezi o intilnire de afaceri sau o sarbatoare pentru copii, sa sarbatoresti un eveniment familial sau nunta. Bucatarii iscusiti cu un staj de munca impresionant, pregatesc cele mai gustoase bucate nationale si europene, iar chelnerii bine instruiti, amabili si atenti au grija sa te poti simti cit mai confortabil.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Practica Tehnologica - Restaurantul Plovdiv.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
5/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
68 pagini
Imagini extrase:
68 imagini
Nr cuvinte:
13 754 cuvinte
Nr caractere:
80 773 caractere
Marime:
888.03KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
practica, restaurant, tehnologie, Alimentatie
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!