Microbiologia produselor lactate acide

Cuprins proiect:

INTRODUCERE
CLASIFICAREA MICROORGANISMELOR CARE PARTICIPA LA OBTTINEREA PRODUSELOR LACTATE FERMENTATE
UTILIZAREA CULTURILOR STARTER IN INDUSTRIA LAPTELUI
LAPTELE DEGRESAT FERMENTAT
IAURTUL
LAPTELE ACIDOFIL
SMANTANA
BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect:

1. Introducere In categoria produselor lactate acide se cuprind o serie de sortimente (iaurtul,laptele batut,smantana pentru alimentatie,chefirul) obtinute prin fermentarea laptelui cu culturi lactice folosite ca atare sau asociate cu unele specii de drojdii(in cazul chefirului). Proprietatile pe care le au in prevenirea unor boli si in mentinerea la un nivel normal al functiilor vitale a facut din aceste produse adevarate ,,izvoare de sanatate" transmise din generatie in generatie pe firul istoriei, la o serie de popoare. Microorganismele din culturile lactice utilizate in fabricatie pentru transformarea si consevarea laptelui cat si a subproduselor sunt bioconvertori unici de energie. Utilizate in mod corespunzator, aceste culturi produc prin fermentatie metaboliti specifici. Substantele rezultate precum si hidroliza partiala a componentelor laptelui(proteine,grasime si lactoza) contribuie la cresterea digestibilitatii si la imbunatatirea proprietatilor nutritive si terapeutice ale produselor fermentate.

Streptococcus thermophilus

Lactobacillus delbruckii spp bulgaricus

Streptococcus thermophilus

Lactobacillus acidophillus

Lactococcus lactis spp lactis

Lactococcus lactis spp cremoris

Bifidobacterium bifidum

Bifidobacterium infantis

Bifidobacterium longum

Acetobacter aceti

Leuconostoc mezenteroides

Bibliografie:

Gh. M. Costin, Gr. Lungulescu-,,Valorificarea subproduselor din industria laptelui" Editura Tehnica, Bucuresti, 1985

C. Patrascu, Al. Patrascu-,,Laptele aliment si materie prima" Editura Tehnica, Bucuresti, 1985

Constantin Banu( coordonator)-,,Tratat de industrie alimentara" Editura ASAB, Bucuresti, 2008

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microbiologia produselor lactate acide.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Marime:
2.96MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
bacterii, microorganisme, lactate
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!