Proiect / Industria Alimentara / Master
1.INTRODUCERE Mierea de albine este un produs natural complex, rezultat al nectarului floral al plantelor si al imbogatirii acestuia de catre albine (Apis mellifera L) cu substante proprii, prin actiunea sucului secretat de glandele acestora. Viata albinelor este in permanenta... citeste tot proiectul
Proiect / Industria Alimentara / Master
Introducere Carnea este una dintre cele mai importante surse alimentare de baza in hrana omului. Datorita compozitiei chimice echilibrate in nutrienti cu o valoare biologica ridicata, carnea este un aliment indispensabil in hrana omului . Se consuma sau se prelucreaza in principal... citeste tot proiectul
Proiect / Industria Alimentara / Master
INTRODUCERE Merceologia este stiinta cercetarii multilaterale a marfurilor, reunind intr-o conceptie integratoare aspectele tehnico-economice si sociale ale marfurilor precum si calitatea, utilizarea si masura in care acestea satisfac nevoile de consum ale populatiei in conditii de... citeste tot proiectul
Proiect / Industria Alimentara / Master
Lptele este un lichid de culoare alb-galbuie secretat de glanda mamara a mamiferelor, Din punct de vedere fizico-chimic, laptele reprezinta un sistem complex putand fi considerat o emulsie de mime intr-o solutie apoasa care contine alte substante sub donna coloidala (proteinele) sau sub... citeste tot proiectul
Proiect / Industria Alimentara / Master
Apa este un factor indispensabil vietii. De aceea, in jurul surselor de apa s-a dezvoltat o diversitate de biocenoze si chiar civilizatia umana a fost atrasa de aceste zone. Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, necesarul minim de apa pentru un om este de 5 l /zi, din care... citeste tot proiectul
Proiect / Industria Alimentara / Master
Constituind o legatura esentiala a omului cu mediul ambiant si conditia de baza a existentei sale, alimentele pot actiona in directia desfasurarii normale a metabolismului, material si energetic, sau dimpotriva, pot sa-l perturbe, daca nu raspund anumitor conditii bine definite.... citeste tot proiectul
Proiect / Industria Alimentara / Master
I.SCRIEREA UNUI ARTICOL STIINTIFIC Influenta duratei de dospire a aluatului asupra calitatii painii de secara Abstract Acest articol descrie influenta pe care o are durata de dospire a aluatului asupra calitatii painii de secara. De asemenea in urma cercetarilor efectuate de... citeste tot proiectul