Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Introducere 1
1. Capacitatea de producție. Volumele de producție 2
2. Resursele materialo-enegetice ..3
3. Resursele umane și retribuirea muncii .7
4. Rezultatele economico-financiare ...10
5. Eficiența investițiilor ...11
6. Eficiența activității întreprinderii 12
7. Bibliografia .15

Extras din proiect:

INTRODUCERE

Dintre toate produsele de origine animală, ce constituie alimente pentru om, carnea se situează pe primul plan, atât datorită conținutului ridicat de substanțe nutritive (proteine,grăsimi, vitamine, săruri minerale) cât și digestibilității ridicate și de asemenea pretabilității acesteia și a preparatelor din carne la conservare.

Teoretic, s-ar putea consuma carnea de la aproape toate speciile de mamifere, păsări și pești, mai ales în condițiile existenței actuale a "foamei de proteine", ce bântuie o mare parte a planetei noastre.

Totuși, criteriile de apreciere a comestibilității cărnii diferitelor specii de animale sunt adesea subordonate unor considerente mai mult sau mai puțin obiective, dar și unor elemente de tradiție, obiceiuri locale și chiar religioase.

Datorită utilajelor moderne, tehnologiilor noi și îmbunătățite, industria cărnii a cunoscut o dezvoltare deosebită, fapt ce asigură realizarea unor produse de calitate superioară.

Această bază materială modernă este folosită în vederea perfecționării continue a proceselor tehnologice, îmbunătățirii gamei de sortimente, economisirii de energie.

În condițiile globalizării comerțului cu produse alimentare de origine animală, controlul sanitar veterinar devine o necesitate.

Salubritatea alimentelor de origine animală impune ca operațiunile de prelucrare,conservare, transport și desfacere să se desfășoare în cele mai severe condiții igienice.

Grație asigurării și respectării normelor sanitare veterinare, consumatorul este asigura tatât de faptul că produsele nu-i dăunează sănătății, fiind libere de orice noxă fizică, chimică și biologică, cât și de calitatea nutritivă a acestora.

Scopul elaborarii acestui proiect de an este de a consolida și aprofunda cunoștințele teoretice ale studenților, obținute la disciplinile economice, de a aplica aceste cunoștințe în activitatea practică de rezolvare a sarcinilor concrete în domeniul organizării producției și managementului la întreprinderile din industriile alimentare și de a căpăta deprinderile de lucru creativ și de sine stătător, lucru cu literatura economică, indicații normative, standarde, instrucțiuni metodice de analiză tehnico-econimică a activității de producție a întreprinderii și calculul eficienței economice pentru măsurile tehnico-organizatorice propuse.

Elaborarea compartimentului economic al unei întreprinderi de producere a produselor din carne

1. Capacitatea de producție. Volumele de producție

Tabelul 1.1. Planul de producție pe sortimente

Nr. Denumirea produsului Unități de măsură V.P/sch. V.P.an.

1 La Ceai kg 1000 675000

2 De Tiraspol kg 500 337500

3 Liubiteliscaia kg 750 506250

4 De Moscova kg 250 168750

Total 2500 1687500

Fef.t ⹀ 225 zile;

nr.schimb ⹀ 3;

Fef.t ⹀ 225*3*8 ⹀ 5400 ore ;

V.P.an ⹀ V.P.sch.* Fef.t * nr.schimb ;

V.P.an ⹀ 1000*225*3 ⹀ 675000kg .

În baza planului de producție pe sortimente se calculează volumul vânzărilor nete.

Tabelul 1.2. Volumul vânzărilor nete pe sortimente

Nr. Denumirea produsului U.m V.P.an Prețul pentru o unitate, lei Suma, lei

1 La Ceai kg 675000 95,60 63096000

2 De Tiraspol kg 337500 68,10 22473000

3 Liubiteliscaia kg 506250 83,50 41332500

4 De Moscova kg 168700 170,00 28050000

Total 1687500 417,2 154961500

Suma ⹀ V.P.an* Preț.o.unit.

Suma = 675000 * 95,60 = 63096000 lei

Concluzie: În urma calculării planului de producție și a volumului vânzărilor nete a sortimentelor de salamuri enumerate în tabelele de mai sus, noi aflam planul anual de producție a fiecărui sortiment în parte și de asemenea ce suma de bani va trebui alocată pentru fabricarea acestor patru tipuri de salamuri.

Bibliografie:

1. Țurcan I., Mamaligă V., Gheorghiță M., Indrumar metodic prinvind elaborarea compartimentului economic al tezei de licență, UTM, Chișinău, 2002.

2. https://ru.scribd.com/doc/35396478/Tehnologia-Controlul-Si-Calitatea-Unor-Preparate-Din-Carne

3. https://ru.scribd.com/document/390396224/Salam-Fiert-Liubiteliscaia

4. https://ru.scribd.com/document/227493799/proiect-teh-carnii-docx

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Management.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
2 877 cuvinte
Nr caractere:
21 962 caractere
Marime:
51.34KB (arhivat)
Publicat de:
Violeta D.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Industria Alimentară
Predat:
la facultate , Moldova
Materie:
Industria Alimentară
Sus!