Depoluarea în industria cărnii

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

TEHNOLOGIA FABRICARII PREPARATELOR DIN CARNE CRUDE
I.Procedee pentru evaluarea surselor de hrana prin valorificarea subproduselor din carne
I.1.Consideratii privind subprodusele si deseurile rezultatele din tehnologia de abatorizare

II.Poluarea radioactiva la materiile prime si produselor alimentare
II.1.Iradierea carnii si produselor din carne
II.2.Iradierea alimentelor in Romania

III.Industria alimentara si mediul inconjurator
III.1.Surse generale de poluare prin pierderi de materiale
III.2 .Consumul de apa
III.3.Masuri de reducere a consumului de apa

IV.Emisiile de aer

V.Consumul de energie

VI.Zgomotul

VII.Caracteristicele apelor uzate cu influenta asupra receptorilor

Extras din proiect:

TEHNOLOGIA FABRICARII PREPARATELOR DIN CARNE CRUDE

Clasificarea preparatelor din carne crude.

Preparatele din carne,crude, sunt produse de durata an care material prima este supusa unor transformari produse de enyimele proprii a carnii si de enyimele produse de bacterii,drojdii si mucegaiuri utile ,avand o umiditate a produsului finit sub30%.

In aceasta categorie intra urmatoarele produse:

- Salamuri crude cu sau fara mucegai la suprafata membranei;

- Carnati cruzi-afumati la rece si uscati;

- Produse crude care sufera numai procesul de uscare.

Materii prime.

Materiile prime pentru sortimentele de mai sus sunt carnea de vita,porc,oaie,singure sau in amestec si slanina.

Carnea utilizata trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- Sa fie salubra,adica sa provina de la animale sanatoase,bine hranite si odihnite

- Sa aiba un grad de contaminare redus ,numarul de germeni nu trebuie sa depaseasca 104/cm2.

- Trebuie sa fie corect refrigerata la temperature mai mici de 40C in centrul termic al portiunii celei mai groase.

Slanina este un alt component al compozitiei preparatelor din carne crude si uscate.Slanina utilizata trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- Tesutul conjunctiv care inconjoara celula grasa trebuie sa fie sufficient de rezistent ,astfel ca la maruntire sa fie cat mai putine celule grase deteriorate

- Lipidele slaninii sa aiba un punct de topire cat mai ridicat(28-320C)deci sa aibe un procent mai ridicat de acizi grasi saturati in structura gliceridelor.

Pentru salamuri si carnati cruzi se foloseste numai slanina de pe spate,sa aibe un grad de prospetime ridicat,deoarece hidroliza enzimatica a lipidelor din slanina poate duce la modificarea gustului ,care devine sapunos ,iar consistensa produsului moale.

Materii auxiliare

Materiile auxiliare folosite in productia de preparate crude sunt:

-NaCl,NaNO2,NaNO3,gluco-delta-lactona,glucide,acid ascorbic,acizi organici alimentari,culture starter,condimente.

Influenta unor materii auxiliare asupra capacitatii salamurilor si carnatilor cruzi este prezentata in tebelul de mai jos:

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Depoluarea in industria carnii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
4 341 cuvinte
Nr caractere:
24 747 caractere
Marime:
2.66MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
Depoluarea in industria carnii, industrie
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!